Minerálny púder Mary Kay


Produkt, o ktorom dnes bude reč používam už takmer pol roka. Zvyčajne je práve toto doba, počas ktorej podrobne preskúmam a zhodnotím daný produkt. Skôr sa mi písať post ani neoplatí, nebolo by o čom. V mojom vlastníctve je tento púder už od predošlých Vianoc. Darovala mi ho teta spolu s make-upom a štetcom. Make-up bol na mňa tmavý a tak som mu našla inú majiteľku, no púder to je iná káva. Avšak nepredbiehajme a pusťme sa do článku postupne. 

Mary Kay Mineral powder foundation je jemne namletý minerálny púdrový make-up. Balenie obsahuje 8 gramov produktu a ten môj je v svetlom odtieni 1 Ivory. Farba je krásne svetlá s ružovým podtónom takže presne pre mňa. Púder neobsahuje aplikačnú hubku ani inú pomôcku, čo je trochu škoda. Na druhej strane však obsahuje zrkadielko, ktoré je priamo na vrchnáčiku.

Hneď na úvod prezradím, že mi púder sadol. Oficiálne ide síce o minerálny make-up vo forme púdru, no takto som ho použila asi len raz. Mne nejako na pleti nerobí dobre, keď si naň nanesiem iba niečo púdrové. Väčšinou som totiž do hodiny mastná a tak tomu bolo aj v tomto prípade. Musím však uznať, že kryl skvelo aj na nahej pleti. Vráťme sa však k jeho benefitom ala púdru. Tie sú skrátka famózne. Púder pleť zmatní na fakt dlhý čas, fungoval so mnou aj v tohtoročnom tropickom lete. Nanášam si ho prevažne na nos a bradu, zvyšok pleti už nejako nepúdrujem. Výdrž je skvelá, ak nie je extrémne horúco tak zvláda celú pracovnú dobu. V lete som mala nos mastný rýchlejšie, asi tak po 4 hodinách, ale to je bežné. 


Púder je rozhodne priekopníkom aj čo sa týka balenia. Jednak má veľmi rafinovane vymyslené zrkadielko a jednak sa zvnútra uzatvára. To znamená, že sa vám púder nevysype po celej kozmetickej taštičke. Jednoduchým spôsobom ho viete uzamknúť a pri ďalšej aplikácii ho znova otvoríte. Hurá sláva konečne niekto pochopil, že sypký púder musí byť skrátka poriadne uzatvorený. Navyše je to aj hygienickejšie, aspoň podľa mňa.

Hodnotenie: 5/5 bodov, skvelý.

Jediné, čo vidím ako nevýhodu púdru je jeho vyššia cena. Na notine sa predáva za takmer 20 EUR čo mi za púder príde dosť. Na druhej strane je fakt veľký a míňa sa pomaly. Takže je len na vás, či ste ochotní takú sumu za púder dať. Ja možno aj áno, i keď môj Manhattan mi robí tú istú službu za polovicu. Rozhodne však skvelá povesť značky neklamala a púder môžem len odporučiť. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aká je vaša skúsenosť so značkou Mary Kay?


Komentáre

  1. kozmetiku Mary Kay milujem a používam veľmi veľa produktov, ale tento púder som ešte neskúsila, každopádne sa na to chystám, po tvojej pozitívnej recenzii ešte viac :)
    MakeupbyVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skvelé, teší ma, že značka má naozaj kvalitné produkty. S akým produktom si bola spokojná najviac?

      Odstrániť
  2. Davnejsie som ho pouzivala a veru som ho mala rada. Odradzalo ma vsak objednavanie prostrednictvom Mary Kay poradkyne. Aktualne som nahradu nasla v prirodnej kozmetike Everyday Mineral.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno na tie prírodné púdre sa chcem tiež pozrieť. Súhlasím, že nákupy cez kozmetických poradcov sú otravné a mňa odrádzajú od nákupov všeobecne. Som rada, že sa niektoré takéto značky už dajú kúpiť aj v iných e-shopoch.

      Odstrániť
  3. tento som ešte neskúšala, ale veľmi si ma získal tým uzatváraním :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je na ňom fakt skvelé, ešte som tak skvelé balenie púdru nemala.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.