Ako sa mi osvedčili ružové poklady z Bulharska

Ruzova kozmetika Bulharsko dovolenka

Láska k ružiam sa u mňa zrodila už pekne dávno. Nikdy to však nebolo tak intenzívne ako za posledné roky. Hlavne vďaka vyskúšania ružovej kozmetiky. Tento rok sa mi dokonca podarila dostať priamo do ružového raja - do Bulharska. Ako už z môjho instagramu viete, bez nových úlovkoch sa to neobišlo. Balzamy na pery už na blogu svoj priestor dostali a dnes sú na rade ďalšie produkty. 
Ruzova voda

Ružovú vodu už pozná hádam celý svet. Ide o čisto prírodný produkt, ktorý sa vyrába destiláciou ruží. Jej vôňa je jemná a buď vám sedí alebo nie. Zaujímavé je aj to, že tá vôňa sa líši značka čo značka. Nikdy teda neviete, aký bude výsledok. Táto dovezená z Bulharska značky Lema BG má špecifickú vôňu a je vyrobená z damašskej ruže. Mne osobne neprekáža, no viem si predstaviť aj niečo krajšie. Čo sa však účinkov týka je skvelá. Pleť je na pocit hydratovaná, v lete vám dokáže dokonca nahradiť aj pleťový krém. Myslím, že zatiaľ som nemala lepšiu ružovú vodu. Skúšala som Dulciu aj Purity Vision, no tie mi prišli veľmi slabé, čo sa hydratácie týka. Táto je perfektná až na tú vôňu. Môj frajer sa pekne vyjadril, že tá voda už má niečo za sebou, skrátka je zvláštna. 

Hodnotenie: 4/5 bodov kvôli tej vôni. 


Krem na ruky

Mini krém na ruky Be rose o veľkosti 50 ml je presne to, čo som hľadala. No pri tomto mi je aj trochu ľúto, že nie je väčší. Obsahuje ružový olej a už sme doma. Všetky produkty s obsahom ružového oleja sú hydratačne o triedu vyššie. Svedčí o tom aj tento krém. Navyše tá jeho vôňa, to je fakt nádhera. Je jemnejšia a cítiť ju po ružiach. Akurát sa mi to dávkovanie akosi pokazilo. Krém je v tube a mal by sa vytláčať čo funguje. Problémom je však hrdlo, ktoré sa akosi stratilo resp. ostalo vo vrchnáčiku. Zvláštny opis ja viem. Jednoducho povedané krém je skvelý, len dávkovanie to psychicky nevydržalo.

Hodnotenie: 5/5 bodov, perfektný. 

Ruzove telove mlieko

Ešte na narodeniny som dostala set kozmetiky, samozrejme ružovej. Kamoška bola v Bulharsku a čo vám poviem, myslela aj na mňa. Netajím sa tým, že som blogerkou ani pred rodinou či kamoškami a niektorí moje remeslo doslova podporujú. Niekedy mi tá kozmetika priletí takpovediac sama. Takto ku mne prišlo čistiace pleťové mlieko Natural Rose Cleansing milk. 

Z hľadiska množstva ide o dnes najväčší produkt. Normálne ma až mrazí keď vidím 150 ml, chápete skrátka toto minúť na odličovanie potrvá. Ok oficiálne ide o čistiace mlieko, no ja sa ním pokojne odličujem už pár mesiacov. Na oči ho nepodporúčam, mňa štípalo. Možno je to práca parfumácie, no mňa štípu v očiach aj oleje či iné produkty bez vône. Na citlivé oči to skrátka nie je ono. Make-up a iné líčidlá však zvláda s prehľadom. Ja si ho nanášam priamo na pleť bez použitia tampónov. Míňa sa pomaly, je také mega vláčne a pleť aj hydratuje. Nakoľko vie pleť hĺbkovo vyčistiť neviem, konzistenciou mi to príde skôr ako odličovač. Na záverečné čistenie pleti siaham po iných produktoch. Myslím, že by mohlo sedieť aj suchej pleti nakoľko je fakt jemné, vláčne a hydratuje. A čo sa vône týka, je takmer totožná s krémom na ruky spomínanom vyššie v článku. Takže opäť nádhera.

Hodnotenie: 5/5 bodov, perfektný. 

Zase som sa rozpísala, pri ružovej kozmetike to však inak nejde. Musím priznať, že táto kozmetika mi väčšinou sedí. Z ružových radov mi sedelo takmer všetko. Najlepšie skúsenosti mám však rozhodne s tou kúpenou priamo z Bulharska. Skúšala som tieto produkty nájsť aj na stránkach slovenských e-shopov. Žiaľ nenašla som, v tomto smere ostávajú zahraničné e-shopy. Z tých slovenských sa ružová kozmetika dá kúpiť na bioruza.sk, bgnatural.sk či biofresh.sk. Ja som skúšala pred nejakým časom pár produktov z e-shopu bioruza a sedeli mi. Ak vám ružová kozmetika vonia tak si myslím, že nešliapnete vedľa. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aký je váš vzťah k ružovej kozmetike. Poznáte tieto produkty?

Komentáre

  1. Růžová kosmetika mě láká, miluji tu vůni, já trubka, když jsem byla v Bulharsku, tak jsem si nic nekoupila :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nevadí aspoň máš o dôvod viac navštíviť Bulharsko znova. Navyše sa aj na Slovensku dá zohnať nejaká tá ružová kozmetika.

      Odstrániť
  2. Už jsem to někde psala, ale po přečtení článku, jak se růžová voda vyrábí jsem kladný názor přehodnotila a tyhle produkty již nevyhledávám.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.