Levanduľový olej od Havlíka

Levandulovy olej

Levanduľa a produkty s jej vôňou majú u mňa svoje stále miesto. Veď aj môj prvý pleťový olej bol práve levanduľový. Paradoxne som si ho kúpila tiež od našich českých susedov. Minulé Vianoce ku mne prišiel ďalší levanduľový olej, opäť z Česka. Reč je o oleji Levandula úzkolistá českej prírodnej značky Havlíkova přírodní apotéka. Určite ju už všetci poznáte, dokonca aj v Bratislave už majú svoju kamennú predajňu. Aký teda je ten ich levanduľový olej?

Musím priznať, že som to s jeho použitím akosi nesprávne pochopila. Pri písaní tohto článku som si vzala do rúk ich krásne noviny a tam čítam, že je to olej určený na pleť. Ja som ho však už celý minula a hádajte na čo? Nuž áno, použila som ho ako telový olej. Zdalo sa mi aj trochu čudné, prečo je to len také mini 50 ml balenie, avšak akosi mi to nedoplo. Možno aj preto, že olej nie je balený v sklenenej fľaštičke s pipetkou, čo býva pre pleťové oleje bežné. Takže ja som ho používala na telo. 

Levandulovy olej


Na tento účel bol olej fakt skvelý. Jednak vonia fakt krásne, tá vôňa vás upokojí a zrelaxuje. Ďalší dôvod, prečo som si myslela, že je určený na telo. Ako vidíte, nič sa nestane aj keď niekedy miesto použitia produktu zameníte. Výsledok stál totiž fakt za to. Olej pokožku perfektne vyživil a samozrejme nespôsobil žiadne podráždenie či svrbenie pokožky.  Naopak pokožka bola perfektne hydratovaná ešte aj na druhý deň. Prakticky až kým som znova nevliezla do sprchy, pocit suchosti neexistoval. 

Hodnotenie: 5/5 bodov.

Ako vidíte, olej je fakt úžasný. Jediné, čo vám neviem povedať sú jeho účinky na pleť. Fakt som to akosi nedomyslela. Hold stáva sa aj v lepších rodinách resp. lepším blogerkám. Pokiaľ ste milovníkom levandule tak ako ja, tak olej určite odporúčam. Na slovenských stránkach sa paradoxne tento olej uvádza ako telový, takže až tak vedľa som nebola. Kúpite ho za necelých 14 EUR čo je trochu viac, no pri tejto značke sme už na vyššie ceny zvyknutí. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či máte radi produkty od Havlíka. Čo vy a telové oleje? Používate ich alebo uprednostňujete klasické telové mlieka?

Komentáre

  1. Škoda toho nevšimnutia, na pleť mohol byť taktiež skvelý :)
    Mne sa toto stalo aj s mydlom, po spotrebovaní som zistila, že bolo určené na pleť a ja som ho minula v sprche na telo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak našťastie sa nič zlé aj tak nestalo, moja pokožka si to nevšimla a tvoja tiež nie :P

      Odstrániť
  2. No pozeram, ze na obale pisu telovy olej. Tak to asi vyrobca nejako domotal. Podla zlozenia je to kombinacia makoveho a levanduloveho oleja. Vyzera to zaujimavo. Ak ho niekede uvidím, tak vyskusam. Ale asi zacnem pouzitim na telo a ak sa osvedci tak mozno risknem aj tu tvar :-)
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš dobrý postreh, na ten názov na obale som zabudla. Tak asi som to používala správne len do novín to nejako nesprávne uvideli. Sranda každopádne je fakt perfektný i keď drahý.

      Odstrániť
  3. Miluji vůni levandule :)) tenhle olejíček by byl něco pro mě a ještě lepší by byl pro mamku, která levandule zbožňuje!! Děkuji za tip na dárek :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak jej ho môžeš kúpiť pod stromček. Tento olej má veľmi peknú levanduľovú vôňu.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.