Z královskej snídaně sa moja pleť nenajedla

Kralovska snidane pro plet Havlik

Českú značku prírodnej kozmetiky Havlíkova přírodní apotéka mám celkom rada. Doposiaľ mi sedeli takmer všetky produkty. Cenovo ide o trochu drahšiu záležitosť, no na kvalite to nič nemení. Určite ste už na nejakom blogu čítali o ich legendárnych produktoch. Mám na mysli ich ranné pleťové masky. Pôsobia len krátke 3 minúty a robia s pleťou zázraky. Aspoň tak sú prezentované a mnohým ženám vyhovujú. Mňa najviac nadchla ich Královská snídaně pro pleť. Moja skúsenosť so vzorkou bola pozitívna a tak som šla do plného balenia. Vyplatilo sa?

Maska je vhodná pre všetky typy pleti. Aplikuje sa ráno na ešte nevyčistenú pleť a necháva sa pôsobiť 3 minúty. V maske sa nachádzajú látky ako pentavitin, avokádový olej, materská kašička, rakytník, esenciálny olej šalvia muškátová a grepová silica a vitamín E. Kompletné zloženie nájdete na oficiálnej stránke značky aj s vysvetlením jednotlivých zložiek. Osobne som sa ešte nestretla s penativitinom, ktorý by mal pokožku hĺbkovo hydratovať. Ostatné látky sú viac-menej známe a na prvom mieste je voda. Kombinácia olejov a vitamínu E v zložení sa mi vcelku páči. Aj vonné zložky pôsobia veľmi príjemne, mne maska pripomína Vianoce a vôňu pomarančov, netuším prečo. Každopádne vonia pekne. 

pletova maska kralovska snidane

Konzistenciou mi maska pripomína pleťový krém, ktorý je akoby vláčny a fakt sa mi páči. Nanáša sa ľahko, ja si zvyknem nanášať trochu hrubšiu vrstvu hneď ráno po prebudení. Čas príliš nesledujem, no zvyčajne si masku nechávam dlhšie ako len 3 minúty. Spravím si svoje ranné rituály ako ustlať posteľ, uvariť čaj a podobne a následne sa vrhám na pleť. Maska ide z pleti dole vcelku jednoducho, no tým sa jej pozitíva končia. Pleť je čistá a nemám síce potrebu ju ďalej niečím čistiť, no toto dokáže aj obyčajný gél či pleťové mydlo. Okrem toho sľubovaný efekt tejto masky je hlavne hydratácia a nakopnutie pleti. No a to sa veru nedeje. Ok aspoň ja som od masky na pleť čakala, že pleť bude fakt najedená a vyživená. Nič také sa však nestalo a preto nechápem ten ošiaľ okolo masky. Nefunguje na mojej mastnej pleti čiže na nejakej suchej nebude fungovať asi vôbec. A vzhľadom k jej cene cca 13 EUR mi to príde slabý efekt. Raňajky sa fakt nekonali, aspoň nie tie pleťové.

Hodnotenie: 2/5 bodov, veľmi slabý produkt. 

Patrí táto maska medzi nutnosť v pleťovej starostlivosti? Myslím, že určite nie. Osobne z nej nevidím žiadne benefity. Skúšala som si ju nechať na pleti aj pol hodiny a veru, nič zázračné sa nestalo. Vzhľadom k povesti, ktorú táto maska má, ma sklamala dvojnásobne. Druhýkrát by som si ju už určite nekúpila. Značka ešte ponúka rannú čistiacu masku, tá je možno iná, no neskúšala som. Pokiaľ však hľadáte nejakú rannú masku, táto vám asi sedieť nebude.

Skúšali ste nejakú z Havlíkových ranných masiek? Boli ste s nimi spokojné?

Komentáre

  1. Ja ju milujem. Po použití je pleť úplne hydratovaná, napapaná a tento stav mi vydrží aj 2-3 dni :) a to mám suchú pleť

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tohle je asi první "negativní" recenze na tento produkt, kterou jsem četla. Sama jsem ji teda nezkoušela, takže z vlastní zkušenosti nevím. Ale celkově mi Havlík přijde fajn, z Mašek bych ráda zkusila tu ranní 3 minutovou :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nuž zrejme som výnimka, ktorá potvrdzuje pravidlo. Je mi to ľúto, no za mňa je táto maska slabá.

      Odstrániť
  3. Já ještě od Havlíka nic nezkoušela, ale mám kolem sebe plno známých, co si jeho produkty velmi chválí :)

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mne sa tiež ich produkty páčia, akurát tento mi nejako nesadol.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.