Skvalán olej od The Ordinary

The ordinary skvalan

Ošiaľ okolo The Ordinary vypukol už dávnejšie. Ja som už vyskúšala ich kyseliny a to konkrétne salicylovú a hyalurónovú. Spočiatku mi nesedeli a potom nastal obrat o 180 stupňov. Dnes to však nebude o ich sérach, ale o jednozložkovom oleji na pleť - skvalán. 

Pravidlom u mňa býva, že si vždy v zime kúpim jeden druh pleťového oleja. Táto zima patrila oleju skvalán od povestnej značky The Ordinary. Ide o 100% skvalán z rastlín. Predáva sa v objeme 30 ml za cenu do 8 EUR. Na Slovensku ho zoženiete napríklad cez e-shop natureal.sk. Odtiaľ ho mám aj ja. Celkovo sa produkty The Ordinary nedajú na Slovensku príliš kúpiť a do konca ani online. Hádam sa to v budúcnosti zlepší. 

Skvalán patrí medzi suché oleje a vyhovovať by mal každej pleti. Tento olej sa tiež v poslednom čase dostal na výslnie a kúpite ho takmer u každej značky. Jeho úlohou je hlavne pleť hydratovať. Prirodzene sa nachádza v ľudskej pokožke, no vekom sa z nej stráca. Veľmi podrobne sa o jeho účinkoch rozpísala Aestheholic, odporúčam pozrieť jej článok. Bežne sa skvalán pridáva aj do krémov či iných kozmetických produktov. 

Skvalan olej

Olej nijako nevonia, je fakt ľahký, priehľadný a pomerne rýchlo sa vstrebáva. Avšak fakt pomerne, ja som čakala ešte rýchlejší efekt, neviem prečo. Na mojej mastnej pleti sa správal ako iný bežný olej, neupchával póry a pleť hydratoval. To je však žiaľ všetko a úprimne som z neho trochu sklamaná. Nanášala som si ho poctivo celú zimu na pleť a okrem výživy som iné benefity nepostrehla. Či už jazvičky alebo iný kožný problém tento olej skrátka nerieši. Asi som od neho mala príliš veľké očakávania.

Myslím, že pokiaľ hľadáte dobrý hydratačný olej na normálnu až mastnú pleť toto je pre vás. Suchšej pleti by v zime asi nestačil, ale v priebehu roka asi áno. Chválili si ho aj majiteľky suchej pleti čiže niečo na ňom bude. Nakoľko však nemá žiadne iné benefity opätovne by som si ho nekúpila. Spotrebovala som z neho polovicu a aktuálne ho primiešavam večer do pleťového krému. Samotný sa do tej mojej pleti nechcel až tak rýchlo vstrebať a to ani ak bola navhlčená. 

Hodnotenie: 2/5 bodov, podpriemer.

Evidentne nie som úplne dobrá cieľová skupina pre tento typ oleja. Najlepší mi zatiaľ prišiel šípkový olej a ten si nasledujúcu zimu určite kúpim. Moja pleť totiž v lete olej neznesie, je to na mňa príliš mastné a ťažké čiže oleje ak tak jedine v zime. Je to trochu škoda pretože ich používam fakt rada, no leto je leto a už je ho pomaly aj cítiť.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či ste už skúšali skvalán prípadne aké pleťové oleje používate. 

Komentáre

  1. Něco bych ráda vyzkoušela, dost mě to láká, ale zatím odolávám :D
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som odolávala asi tak rok a potom som si aj tak niečo musela objednať. Tie ceny sú veľmi priaznivé.

      Odstrániť
  2. Skvalen jsem taky měla, tuším, že byl od Saloosu a byla jsem s ním docela spokojená.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj nad tím od Saloos som uvažovala, no nakoniec vyhralo The Ordinary.

      Odstrániť
  3. Samostatny som ho nemala, len ako sucast inych pripravkov. No vsimla som si, ze ak je ho v produkte vela, moja plet reaguje upchvanim porov. Takze tomuto sa preventivne vyhnem.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne tiež neprišiel nejaký zázračný. Akné som z neho síce nemala, no pleť sa dá hydratovať aj inými olejmi, ktoré okrem hydratácie robia aj iné veci.

      Odstrániť
  4. Mě tahle značka zatím vůbec nebere.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak každá máme svoje preferencie aj čo sa týka značiek.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.