9 divov plodov - slovenský pleťový píling

Botanica Slavica 9 divov plodov piling

Pleťový píling môžeme v zásade rozdeliť na dva druhy a to chemický a mechanický S tým chemickým sa pracuje hlavne v beauty salónoch, no sú aj koncentrácie pre domáce použitie. Tieto pílingy v sebe obsahujú rôzne druhy kyselín, ktoré pleť chemicky exfoliujú čiže ju zbavujú odumretých buniek na základe chemického procesu. S tými mechanickými sa to deje manuálne a zvyčajne ten efekt takmer nevidíte. Aj to bol dôvod, prečo som klasické mechanické pílingy zavrhla. Aspoň tie z radov konvečnej kozmetiky a tak som začala pátrať, čo ponúka tá prírodná. Natrafila som na slovenskú značku Botancia Slavica a jej píling z radu 9 divov plodov.


Botanica Slavica je sesterskou značkou už dlhšie známej Soaphorie. Značky pochádzajú z východného Slovenska a produkujú prírodnú kozmetiku. Botanica Slavica má v zásade 3 pleťové rady: 9 divov plodov, 9 divov bylín a 9 divov kvetov. Ja som si zvolila plody nakoľko sa mi ich zloženie a potenciálna vôňa páčili najviac. Píling je balený v tmavom sklenenom obale, obsahuje 120 ml našľahaného pílingu a predáva sa za cenu cca 12 eur. Ja viem, nie je najlacnejší no i tak som ho chcela skúsiť. Jednak ma láka vyskúšať všetko to, čo sa na Slovensku vyrába a že toho nie je vôbec málo a jednak ide o prírodný produkt, kde sú tie ceny vždy o niečo vyššie.

Už po prvotnom otvorení som vedela, že tento píling bude úplne iný, než na aké som bola doposiaľ zvyknutá. Má sviežo-sladkú, jemnú vôňu, ktorá si ma okamžite získala. Ako môžete vidieť z fotky, nejde o žiaden gél, je to doslova našľahaný krém s drobnými pílingovými zrniečkami. V tomto prípade sú to zrniečka pravdepodobne z čučoriedky. Asi by vás zaujímalo, ktorých 9 plodov v produkte nájdete. Sú to tieto: ruža šípová, borievka obyčajná, arónia čiernoplodá, rakytník rešetliakový, baza čierna, vinič hroznorodý, pagaštan konský, čučoriedka obyčajná a jabloň nízka. Konkrétny plod, z ktorého sú tie pílingové zrniečka som akosi na stránke nenašla, takže berte môj odhad s rezervou. Kombinácia týchto plodov funguje na mojej pleti dokonale, ideálne by ju vraj mali používať ľudia s normálnou až suchou pleťou. Pri pílingu však ten typ pleti až tak príliš riešiť netreba, aj tak sa to zmyje takže nejakú extra neplechu by to narobiť nemalo.

Botanica Slavica 9 divov plodov piling

Píling nemôžem označiť inak ako pojmom úžasný. Je úžasne ľahký, našľahaný a vďaka tomu je aj hydratačný. Pleť je po ňom hebká, jemná a vôbec nie suchá ako to býva po pílingoch zvykom. Spočiatku je píling biely, no keď ho začnete do pleti vmasírovávať tak sa postupne vstrebe a už ho nevidíte. Veľmi sa mi páči aj fakt, že tie zrniečka sú fakt jemnučké. Sú maličké a takmer ich necítite, pleť šúchajú iba veľmi jemne. Napriek tomu som spozorovala, že moje póry na nose sú po tomto píling takmer neviditeľné. Samozrejme, efekt netrvá dlho takže nečakajte, že vás tento produkt čiernych bodiek zbaví trvale. Krátkodobo to však funguje a je to vidieť aj voľným okom. 

Pokiaľ sa obávate začervenania pleti, tak s týmto pílingom vám nič také nehrozí. Moja pleť je jemne hydratovaná a to je všetko. Vôbec neštípe ani ju tento píling nijako inak nedráždi. Mám ho už dva mesiace a som s ním fakt spokojná. Určite odporúčam vyskúšať. Zoženiete ho tak na internete ako aj v DM drogérii. 

Jedinú výhradu mám voči baleniu. Jednak tam nie je uvedené, ako dlho po otvorení je potrebné píling minúť takže ťažko povedať. Budem sa riadiť všeobecnými zásadami pleťovej prírodnej kozmetiky čiže dám mu cca rok. Myslím však, že ho miniem skôr, je to síce veľké balenie a míňa sa pomaly, no používam ho rada. Veľké mínus však vidím v papierovej etikete. Už keď mi produkt prišiel bola tá etiketa trochu nasiaknutá akýmsi olejom a celkovo jej pobyt v kúpeľni neprospieva. 

Hodnotenie: 5/5 bodov.

Najlepší pleťový píling som už konečne našla, aj v radoch tých mechanických. Z chemických mám veľmi rada enzymatický píling od značky Ziaja. Zuby si brúsim aj na píling od The Oridnary s AHA a BHA kyselinami, to však má ešte čas. Každopádne, ak hľadáte dobrý prírodný píling, ktorý navyše príjemne vonia a ešte lepšie vyzerá, tak odporúčam tento. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké sú vaše skúsenosti s pleťovým pílingom. Skúšali ste aj nejaké prírodné?

Komentáre

  1. Peelingy veľmi nepoužívam skôr masky, ale tento vyzerá super. Určite, keď budem mať cestu do drogérie, tak si ho pozriem. Budem veľmi rada ak sa zastavíš aj na môj blogu.
    Môj blog: https://lifeforjul.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super, som rada, že som ťa inšpirovala, piling je fakt perfektný.

      Odstrániť
  2. Peelingy používám ráda. Tento jsem ještě neměla, ale vypadá skvěle. Možná se v DM drogerii po něm podívám.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem, či ho majú aj v tých českých, no tu na Slovensku určite. Minimálne v nejakom bio eshope isto bude.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.