Odličovanie balzamom - inovácia v mojej kúpeľni

Clinique take the day off odlicovac

Najzaujímavejším odličovačom súčastnosti sú rozhodne odličovacie balzamy. Drogéria ich ešte stále nepredáva v potrebnom množstve, skôr tam nájdete odličovacie oleje. Tie sú fajn, no čo sa týka komfortu používania balzamy predstavujú určite vyšší level. Hlavne majiteľky suchej pleti vyhľadávajú takéto typy odličovacích produktov. Moja zvedavosť v tomto smere ma priviedla k balzamu od Clinique. Ide o legendárny Take the day off cleansing balm. Ja síce suchú pleť nemám, no chcela som ho vyskúšať.

Odličovací balzam kúpite za hriešne vysokú cenu plus mínus 30 EUR. Ja som sa k nemu dostala na základe firemného vouchra, inak by som zaň tú sumu asi nedala. Predsa len to nie je lacná investícia. Na druhej strane za tie peniaze dostanete až 125 ml produktu, čo nie je málo. Ja ho už používam pár mesiacov a minula som asi tak štvrtinu. Spotrebovať by sa mal do 6 mesiacov po otvorení čo mi príde dosť krátka doba na to, koľko ho tam je. Balzam je bez vône, nemal by spôsobovať alergické reakcie a testovaný je aj oftalmologicky. Nuž ale rovno vám poviem, na odličovanie očí vhodný nie je. Inak ho vraj znesie každá pleť, čo môžem len potvrdiť, sedí aj tej mojej zmiešanej.

Celé zloženie produktu nájdete tu.  Ja som bola schopná rozlúštiť len vodu a vitamín E, tie sú však na posledných priečkach. Nachádza sa tu aj safflower oil čo je svetlicový olej. V živote som o rastline svetlica nepočula, no vraj je príbuzná slnečniciam. Nuž nič v zlom, ale za 30 EUR som si predstavoval viac nóbl olej. Možno to však má svoj zmysel. Na druhej strane má však produkt krásny obal a viečko so zrkadlom.

Clinique take the day off odlicovac makeup

Poďme už ale k mojím dojmom. Fakt, že nevonia mi logicky nevyhovuje nakoľko ja som na parfumovanú kozmetiku. Okrem toho to nie je krém, ktorý na pleti ostáva, ale balzam, ktorý zmyjete. Celkovo však Clinique má skôr produkty bez parfumácie. Balzam je biely a hutný, takže ho naberiete ľahko. Odporúčam naberať nejakou lyžickou nakoľko je to veľké balenie a prstom by sa mohol kontaminovať obsah. Po nanesení sa balzam zmení na olej. Aj preto ho nanášam priamo na pleť, ktorá je nalíčená a zároveň ju jemne masírujem. Ten odličovací proces je fakt komfortný a veľmi príjemný, to musím uznať. Za tú cenu aspoň niečo. Jeho odličovacie schopnosti sú dobré, make-up z pleti odstráni bez ťažkostí. Oči s ním odličovať neodporúčam nakoľko mi vždy zahmlí videnie a oči ma štípu. Na zvyšok pleti je však výborný.

Asi čakáte na nejaký wow efekt, nuž nekonal sa. Nepríde mi, že tento produkt je hodný svojej ceny. Pleť totiž vôbec nehydratuje, takže ani mastná pleť sa ho nemusí báť. Zmýva sa klasicky vodou čiže jediná jeho výdhoda je v tom, že už nemusíte používať odličovacie tampóny. Balenie spotrebujem, no do nového by som nešla. Za tú cenu mi to príde slabé, nedá sa to použiť ako univerzálny odličovač make-upu a očí zároveň. A navyše vôbec nevonia. 

Hodnotenie: 3/5 bodov, proste priemer, žiaden zázrak.

Tých 30 EUR si myslím môžete fakt ušetriť. Na druhej strane je tento balzam ľahko dostupný aj na Slovensku a patrí medzi lacnejšie. To už sa asi chytáte za hlavu, no v bežnej drogérii odlčiovací balzam fakt nenájdete. Sú tam oleje, krémy na odličovanie, ale balzam som ja nenašla. Ide fakt o taký novodobý produkt. Podobné produkty majú podobne nóbl značky ako Pixi, Merumaya, Emma Hardie, Evolve atď. Ak vám značky nie sú známe, nedivím sa. U nás sa takmer nepredávajú, takže musíte objednávať cez zahraničné e-shopy. Dostupnosť balzamov je teda veľmi slabá a tie, ktoré sú u nás sú drahé. Myslím, že investovať do odličovacieho oleja vám spraví lepšiu službu a vaša peňaženka tak nezaplače.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či ste skúšali odličovací balzam. Našli ste už takýto produkt aj v drogérii?

Komentáre

  1. Avon ma odličovací balzam za cca 5 eur (keď je v akcii) a taktiež odličovací olej - mala som oboje a za mňa super vecičky.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.