Jarná starostlivosť o vlasy


Vlasy sú koruna krásy a zároveň taká naša ženská zbraň. Je preto fakt dôležité mať vlasy primerane upravené, čisté a skrátka v dobrom stave. S mastnými vlasmi nikoho neohúrite a úprimne, neviem ako vy, no mastné vlasy mi sebavedomie nedodajú. Ja žiaľ patrím k tej "šťastnej skupine" žien, ktoré majú mastné vlasy bez objemu. Rozhodne to však nevzdávam a bojujem s ich stavom ako sa len dá.

Samozrejme, všetko sa to začína umytím vlasov. Ja som hnedovláska, z času na čas si vlasy dotónujem, keď mi slnko vychytá všetky hnedé odtiene a premieňa ma na plavovlásku. Šampón je pre mňa teda základom. Ono by mal byť základom pre každú z nás a jeho výber netreba podceňovať. Momentálne používam vanilkový z DMky určený pre brunetky. A mám z neho o to väčšiu radosť, že konečne rozšíril ponuku drogérie, čo sa týka šampónov pre hnedovlásky. Vďaka nemu mi vlasy držia tvar, majú objem a mastia sa mi až na tretí deň čiže ich konečne netreba umývať tak často. To je v prípade mastných vlasov fakt luxus.

Pokračujem kondicionérom, moje žuvačkové vlasy by bez neho neprežili. Už nejaký čas som verná regeneračnému kondicionéru Repair značky Yves Rocher. Obsahuje jojobový olej, je jemný, krémový, výživný skrátka perfektné. A samozrejme neobsahuje silikóny čiže vlasy nerobí ťažkými a nemastí ich. Myslím, že patrí medzi bestsellers značky a fakt právom. Akurát je drahší, stojí necelých 5 EUR, no bývajú naň časté akcie. 

Tak umyté by sme ich mali a teraz poďme k tomu, čo s vlasmi ďalej. Už dlhé roky staviam na vlasové oleje, no trvalo mi nájsť ten správny. Minulý rok sa však moje pátranie asi skončilo. Našla som totiž vlasový olej Tigi S-factor. Je tiež určený na farbené vlasy, no tu ten efekt nejako nevidím. Čo však vidím je ľahkosť, ktorú olej vo vlasoch zanecháva. Žiadne mastné, ťažké vlasy. Dá sa naniesť aj do suchých vlasov. A navyše sú po ňom končeky fakt vyživené. 

A teraz už k tomu vždy a všade vyhľadávanému objemu. Ten ja veru vyžadujem od každého produktu určeného na vlasy. V tomto smere mám rada produkty značky Toni and Guy. Či už ich pasta na objem vlasov alebo texturizačný sprej, oba sú skvelé. Sprej sa mi však páči viac a mám už asi tretie balenie. Ide o soľný sprej, ktorý spraví vlasy tvrdšími, pevnejšími a zároveň im dodá objem. Za mňa top produkt pre všetky jemnovlásky, ktoré túžia po objeme vlasov.

Pokiaľ je reč o objeme vlasov, ten vedia dodať aj suché šampóny. V tomto smere staviam na značku Batiste. Najviac sa mi páči vôňa Blush, je taká kvetinovo-sladká. Tu však pozor, mne časté používanie suchých šampónov vytvára lupiny a spôsobuje svrbenie vlasovej pokožky. Aj preto ho používam skôr výnimočne, možno tak raz za dva týždne. Ak však ide o objem, tak suché šampóny sú správna voľba. Je však lepšie nanášať si ich do nie úplne mastných vlasov, tam už veľký efekt nevidíte. 

Z vlasových masiek nepoužívam žiadnu špeciálnu, staviam na olivový olej. Ten mi rozštiepené končeky zacelí fakt viditeľne. Okrem toho ho mám vždy doma v kuchyni, takže o masku nie je núdza. Vlasy vôbec nezaťažuje, len si ho musíte umyť. Odporúčam naniesť pred umytím do suchých vlasov a trochu si potom končeky navhlčiť. Ja si olej nechávam vo vlasoch pokojne aj hodinu a následne ich umyjem. Tak krásne a zdravé vlasy mi nespravila zatiaľ žiadna maska. A navyše ide o čistý olej, žiadne silikóny ani nič iné.

K vlasovej rutine patria aj hrebene a kefy. Ja staviam hlavne na kefy. TOP kefou je pre mňa rozhodne Hairway kefa so štetinami z diviaka v kombinácii s umelými štetinami. Tá dodá vlasom štruktúru, objem a sú také krajšie. Ťažko sa to opisuje, no je perfektná. Hlavne ten objem vidíte od prvého učesania. Doma mám aj Tangle teezer a ten je zase super na zauzlené vlasy. Mne sa neviem prečo v priebehu dňa vlasy neskutočne uzlia. Tangle to však zvláda s prehľadom, dajú sa ním česať dokonca aj mokré vlasy. Je fakt jemný a ani necítite, že sa češete. 

Moja vlasová rutina rozhodne nefunguje bez kulmofénu. Ak ho nemám, tak som doslova ako bez ruky. Aj preto mám jeden doma na východe a ďalší tu v Bratislave. Ja bez týchto vecičiek neviem žiť. Vlasy nadvihnú a dodávajú objem. Ja si vlasy suším vždy, zdá sa mi, že sa mi tak menej mastia a lepšie držia tvar. Používam aj klasický fén, no len v prípade núdze. Rozhodne si však svoje vlasy fénujem až keď sú polosuché. Sušiť si mokré vlasy mi nepríde dobré, skúšala som to a boli skôr mastné, nemali tvar ani objem. Takže dámy, najprv si vlasy prirodzene presušte a potom fénujte. 

Keď to tak spočítam, ani toho nie je tak veľa. Asi sa pýtate, kam sa podeli laky a tužidlá. Nuž tužidlá nepoužívam, jedine tie suché, ale v poslednej dobe fakt žiadne. No a laky používam úplne minimálne. Nejako sa mi zdá, že nemajú až tak super efekt na vlasoch. Mám doma jendo mini balenie laku Balea a to mi stačí. Stále je skoro plné aj po pár mesiacoch. Možno ma raz opäť chytí mánia lakovania vlasov, no aktuálne sa zaobídem aj bez nich.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké produkty pre objem vlasov používate resp. aké vlasové vychytávky poznáte.


Komentáre

  1. soľný sprej od TG používam už veľmi dlho, hlavne v lete a Batiste je taká moja srdcovka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak vidím, že z kozmetiky toho máme veľa spoločného. TG je perfektná značka, dlho som ju obchádzala a teraz to neviem pochopiť.

      Odstrániť
  2. Objednala som si olej na vlasy Matrix Oil Wonders Indian Amla!!!Teraz to je môj obľúbený prostriedok na starostlivosť o vlasy!!!! Má krásny obal ako na obrázku,pekne vonia. Nestráca účinok aj po dlhodobom používaní. Vlasy sú lesklé a mäkké, ľahko sa češú. Určite odporúčam Makeup.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na Matrix som čítala veľa dobrých recenzií, takže môže byť fajn určite.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.