Jednoduchá letná skincare v troch krokoch

Letna pletova rutina

Leto so sebou prináša obrovský počet výhod a možností. Všetci sa naň celý rok tešíme a keď je konečne tu, sťažujeme sa, že je až príliš horúce. Žiaľ takto to už v živote chodí, najprv sa na niečo teším a keď to príde, je po radosti. Mne sa leto páči a to aj vďaka jednoduchšej skincare. Pleť sa mi vtedy logicky mastí viac a neznesie toho na sebe veľa. V podstate mi stačia 3 produkty, ktoré vám teraz predstavím.

Ruzova voda Leganza


TONER

Myslím, že toner by mal byť základom pleťovej starostlivosti. Predstavuje akúsi prvú hydratačnú zložku, ktorá je navyše ľahká a príjemná. Ak preferujete čisté kvetové hydroláty, nemám nič proti. Mne príliš hydratačné neprídu a preto staviam na tonery s obsahom olejov. Jeden taký je aj ružový od značky Leganza. Spomínam ho na svojom blogu pomerne často, no mám na to svoje dôvody. Je úžasne hydratačný, obsahuje ružový olej a dá sa naniesť na pleť kedykoľvek. Rozumie si s každým produktom a navyše úžasne vonia. Len sa obávam, že ho k nám prestali dovážať. Veľká škoda nakoľko stál necelé 4 eurá. Podobne dobrou a lacnou alternatívou je aj Jarischov roztok z lekárne. Ak chcete lacný a účinný toner, tieto dva môžem len odporučiť.

Priody pletove serum

SÉRUM

Pleťové sérum je zázrak, ktorý sa aplikuje buď na suchú pleť alebo na pleť po aplikácii toneru. Je to viac-menej na vás. Samozrejme trochu to záleží aj od konzistencie séra. Ak je lepkavejšie, odporúčam ho nanášať až po toneri na mierne vlhkú pleť. Ja mám aktuálne také to vodnaté sérum, no dá sa naniesť oboma spôsobmi. Je od slovenskej značky Priody a obsahuje kyselinu hyalurónovú. Myslím, že séra s touto kyselinou sú úplným základom. Ak chcete riešiť nejaké vážnejšie problémy pleti alebo potrebujete aj nejaký ten anti-age efekt, tak vám táto kyselina už asi stačiť nebude. Jej prvoradou úlohou je opäť pleť hydratovať. Na sérum už chystám samostatný článok takže sa máte na čo tešiť.

Dulcia ocny krem s kofeinom

OČNÝ KRÉM

Bez toho by sme po 25ke už fungovať nemali. Práve v tomto veku sa totiž začínajú objavovať rôzne mini očné vrásky. Tieto krémy slúžia skôr ako taká prevencia vzniku vrások. Dosť pochybujem, že by kedy nejaký očný krém vrásky vyzmizíkoval. Na druhej strane dodáva očnému okoliu hydratáciu ,vďaka čomu sa tie vrásky tvoria pomalšie. Aspoň tak to chápem ja. Pre mňa je top očným krémom kofeínový od značky Dulcia. Je to slovenská značka, mám ho už v druhom balení a je stále rovnako super. Trochu som sa ho už však "prejedla" a v budúcnosti skúsim asi nejaký iný. Pri druhom balení už tak wow efekt akosi nevidím. 

A to je všetko, 3 jednoduché kroky, ktoré vám ušetria čas strávený dnu a pridajú na čase vonku. Veď leto je hlavne o tom, byť na vzduchu a užívať si teplého počasia. Ako vidíte, v lete nezvyknem používať pleťový krém na noc. V podstate všetky dnes spomenuté produkty používam hlavne večer. Toner je iná záležitosť, ním nešetrím a používam ho aj počas dňa.  Avšak snažím sa nedávať si toho na seba príliš veľa. Ležať ulepená od nánosu produktov v tomto horúcom počasí je to posledné, po čom túžim.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké produkty v letnej skincare používate. 

Komentáre

  1. ten očný krémik sa mi páči :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Obľubujú ho mnohé blogerky a ja tiež, oplatí sa vyskúšať.

      Odstrániť
  2. Já se musím přiznat, že moje skincare rutina je stejná celý rok :) Úplně nevím, jestli je to tak správně, ale asi na tom nic měnit v dohledné době nebudu :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemusíš sa obávať, nie je na tom nič zlé. Aj ja používam takmer tie isté produkty, akurát v lete niektoré vynechám. Ak už raz máme produkty, ktoré fungujú, tak načo ich meniť :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.