3 nové produkty v boji s akné

Prehlad akne produktov

Boj s akné nikdy nekončí, hlavne ak som pod stresom. Vtedy  to je na pleti dosť vidieť. Iné akné ma už našťastie opustilo, no to stresové a hormonálne mi ostalo. Pri ženách je to asi dosť bežné. Keď si tak porovnám produkty, ktoré som používala pár rokov dozadu s tými, ktoré používam dnes, je to riadny posun. Posun smerom k produktom s obsahom kyselín, hlavne tých BHA, ktoré pôsobia v hlbších vrstvách pokožky. Myslím, že predovšetkým dnešné 3 produkty sú takou zásadnou zmenou v mojej skincare.

COSRX korejska kozmetika toner s AHA kyselinami

AHA 7 whithead power liquid ste už u mňa mohli vidieť. Ide o môj prvý kórejský produkt. Namotala ma naň blogerka Lucka a som jej za to veľmi vďačná. Tekutá esencia s obsahom AHA kyseliny glycolovej zdokonaľuje pleť. Jednoducho je s ňou pleť krajšia z večera do rána. Hlavne rôzne stopy po akné, začervenania či iné nedokonalosti dokáže veľmi rýchlo vymazať. Teraz v lete na nej fungujem nonstop, je to totiž ľahká esencia, ktorá pleť nezaťažuje. Neviem ako vy, no moja pleť je v lete mastná a krémy sú teda totálne tabu.

The ordinary serum kyselina salicylova

Kyselina salicylová mi v zložení produktov vždy pomáhala. Patrí medzi BHA kyseliny, ktoré sú vhodnejšie pre problematickú pleť, mastnú pleť a pleť s akné. Presne teda pre tú moju. Tieto kyseliny prenikajú hlbšie do pokožky. Spočiatku mi táto kyselina vôbec nesedela, no bolo potrebné len pochopiť, v ktorom štádiu ju používať.

V zahraničí sa predáva aj malé, 15 ml balenie, ja mám veľké 30 ml. Kúpila som ju z e-shopu natureal.sk a tam tie malé balenia nemali. Myslím, že aktuálne už iný e-shop túto kozmetiku na Slovensku nepredáva, čo je fakt škoda. The Ordinary je povestná svojimi kvalitnými produktmi a súčasne nízkymi cenami. Obaly sú zvyčajne tieto sklenené fľaštičky s pipetkou, vďaka čomu sa produkt jednoducho nanáša.

Kyselina funguje na mojej pleti na také to to zahojenie jazvičiek. Ideálne tých čerstvých, na tie staršie nejako extra nezabrala. Od čistej kyseliny som čakala trochu viac, produkty s jej obsahom mi sedia, no toto mi prišlo dosť slabé. Navyše to balenie sa spotrebovať skrátka nedá. Ja si produkt nanášam lokálne a tým pádom ho budem mať asi na večnosť. Nuž teda na večnosť asi nie, predsa len je tam nejaká minimálna doba spotreby a obávam sa, že aj tá už nastala.

Hodnotenie: 3/5 bodov.

Aknelot

Aknelot roll-on lotion roztok je pre mňa vcelku novinkou. Značka je česká a je na trhu už dlho. Cenovo nejde o nič drahé. Myslím, že značke len chýba dobrý marketing, v obchodoch by ste po týchto produktoch príliš nesiahli. Nachádzajú sa úplne na spodných regáloch, ale to je na inú tému. Samotný produkt je fajn, je to taký roll-on v guličke s obsahom rozmarínového a levanduľového esenciálneho oleja. Malo by ísť o takú tú prvú SOS pomoc na akné. Niečo v štýle môjho milovaného Spot Killeru od značky Essence. Toto je menej agresívne, no alkohol to asi obsahuje. Žiaľ presné zloženie som nenašla čiže netuším, čím to je, že fakt zaberá.

Spot Killer nasadil latku fakt vysoko a nebolo jednoduché nájsť niečo, čo ho tromfne. A veru ani tento produkt mi nepríde až tak lepší. Má podobný efekt, funguje na nové, začínajú akné a nanáša sa lepšie pomocou roll-on guličky. Myslím, že aj tá tekutina dlhšie vydrží a nestane sa vám, že kúpite zaschnutý produkt. Na druhej strane nemá tak rýchly účinok a zdá sa mi, že hojí skrátka pomalšie. Nielen pomalšie, ale aj menej intenzívne. Tu si za efektom musíte skrátka trochu viac počkať. Cenovo je len o niečo lacnejší ako Essence čiže ani tu sa vám neoplatí príliš šetriť.

Produkt je určite fajn, no nepríde mi to ako nejaký prevratný zázrak. Na druhej strane je však rozhodne menej agresívny v porovnaní so Spot Killerom. Odporúčam vyskúšať, ktorý vám viac sadne.

Hodnotenie: 4/5 bodov.

Tieto tri zázraky mi fakt pomáhajú s dospeláckym akné. Nakoľko zaberajú na to tínedžerské netuším, no myslím, že by mohli. Veď akné ako akné, liečiť treba každé. Produkty vzájomne príliš nekombinujem, maximálne AHA a na to BHA len lokálne. S tým moja pleť problémy nemá. AHA je aj tak iba esencia, no robí zázraky aj samostatne.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, čo pomáha v boji s akné vám.

Komentáre

  1. Po kyseline salicylovej od The Ordinary pokukujem už dlhšiu dobu a trochu dúfam, že pomôže mojim jazvám po akné, tak uvidíme :D Ale mne zatiaľ pri boji s akné pomáha prírodná kozmetika a to, že pijem veľa vody – a vidím obrovský rozdiel! ❤
    SIMPLY BERENICA // Facebook Page // READ ABOUT "SVIEŽE RÁNO BY MUSK"

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nuž áno prírodná kozmetika je super, ja ju tiež dosť používam. Hlavne pleťové krémy, na tie nedám dopustiť.

      Odstrániť
  2. Jooj na ten COSRX sa už dlho lakomím aj ja ale ako vidím, oplatí sa a fakticky si ho tiež kúpim. Inak z The Ordinary ti namiesto kyseliny salicylovej skôr odporúčam niacínamid a zinok ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej Niacinamid si isto kúpim, ten odporúčajú snáď všetky blogerky. COSRX je možno horšie dostupný resp. je drahší ak sa kupuje zo slovenských e-shopov. Ja som ho kupovala cez e-bay a bolo to vpohode.

      Odstrániť
  3. produkty nepoznám, mne pomáhal Saloos lemon tea tree olejček :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Každá máme svoje, mne tie tea tree oleje vôbec nefungujú. Netuším prečo, asi som špeciálny prípad.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.