3 mlieka po opaľovaní - ktoré je najlepšie?


Leto sa blíži k svojmu záveru a ja som sa úprimne ani príliš neopaľovala. Predsa len, hlavná dovolenka ma ešte len čaká, takže hádam si ešte prídem na svoje. Trochu som sa predsa len pri vode túlala a pre istotu si kúpila až 3 produkty po opaľovaní. Tieto mlieka sa doma nikdy nestratia a dajú sa používať aj počas roka ako klasické telové mlieka či na odličovanie. Ja ich mám rada lebo hydratujú o dosť lepšie ako tie klasické. Všetky tri kúpite na Slovensku a všetky ma stáli do 5 EUR. Ak teda hľadáte najlepšie mlieko po opaľovaní, hádam vám dnešný článok poradí.


Začnem zľava pekne po poriadku značkou Cien. Je to privátna značka Lidl predajní a ja tento produkt zháňam už asi tretí rok. Vždy ho totiž v letnom období mali vypredaný. Mlieko je obrovské, má 500 ml čiže som trochu váhala, či ho kúpiť. Predsa len kým ho miniem tak v Laborci ešte veľa vody pretečie. Tak sa aspoň hovorí u nás na východe. Stál 3 eurá a myslím, že ho aktuálne vypredávajú takže ak si chcete kúpiť zásoby na budúci rok, máte ideálnu príležitosť.

Mlieko je bielej farby a má jemnú, pomarančovú vôňu. Je to vôňa príjemná a nemala by nikomu prekážať, ale je tam. Dávkovanie i otváranie je super, balenie je plastové a mlieko je extra jemné. Ja by som produkt dokonca označila za gél. Do pokožky sa vstrebe rýchlosťou blesku a zdá sa mi, že aj trochu chladí. Nejde teda o klasické mlieko po opaľovaní. Na leto je to dobré lebo aspoň nebudete zbytočne ulepený. Žiaľ hydratácia je dosť slabá, povedala  by som takú hodinku-dve a je preč. Za mňa je to teda dosť slabé a už by som si ho znova nekúpila. Na mlieko po opaľovaní je to slabé a neviem, či vám to dokáže predĺžiť opálenie.

Hodnotenie: 2/5 bodov, podpriemer. 


Poľská kozmetika Ziaja je už na našom trhu nejaký ten rok. Vyskúšala som zopár jej produktov, niektoré mi sedeli, niektoré nie. Pri kúpe produktu po opaľovaní som si nebola úplne istá, ale presvedčila ma jemná vôňa a zloženie s bambuckým maslom. Plus pekný obal, 200 ml a skvelá cena a produkt bol v košíku. Dá sa zohnať aj v DM drogérii za cca 4 eurá. Mňa tento produkt očaril a získal si moje srdce.

V prvom rade krásne, no jemne sladko vonia. Kým Cien má viac sviežu vôňu, toto mi pripomína typické mlieka po opaľovaní. Tie majú svoju charakteristickú, príjemnú vôňu a takú má aj Ziaja. Konzistencia je stredne hutná, opäť to, čo pri produktoch po opaľovaní hľadám. Rozotiera sa dobre a aj dobre vstrebáva, ale nebude to hneď. Treba si trochu počkať, no v tomto prípade sa čakať oplatí. Produkt pokožku perfektne hydratuje a je to cítiť aj na druhý deň po aplikácii. Obsahuje samé dobré veci ako bambucké maslo, glycerín, panthenol a ďalšie látky, ktoré nájdete tu na stránke. Podiel bambuckého masla by mal byť vysoký nakoľko sa uvádza medzi prvými zložkami. Mlieko som už spotrebovala a budúci rok si ho určite kúpim znova. Stal sa z neho môj letný miláčik.

Hodnotenie: 5/5 bodov, bezkonkurenčne skvelý produkt.


Posledným produktom je trblietavé mlieko po opaľovaní Astrid. Astrid je značka našich českých susedov. Obal je zo všetkých troch produktov asi nakrajší. Produkt má 150 ml a obsahuje D-panthenol, Bisabolol a Allantonín. Ja som si ho kúpila v stave núdze, kedy ma v meste opäť raz chytila slnečná alergia. Na tento účel mi mlieko fakt pomohlo. 

Mlieko má jemne hnedú farbu a obsahuje drobné trblietky. Nebude z vás diskoguľa, skôr dokáže opálenie pekne zvýrazniť a pokožka vyzerá krajšie. U mňa to nie je niečo, čo primárne vyhľadávam, ale musím priznať, že to vyzerá dobre. Vôňa je podľa mňa taká nič moc, je tam, ale je nejaká zvláštna a mne sa príliš nepáči. Inak je mlieko fajn, dobre sa rozotiera a pokožku vcelku dobre hydratuje.  Nie síce až tak super ako Ziaja, ale dosť dobre. Kombinácia jemne hnedej farby a trblietok vytvárajú na pokožke krásny, opálený vzhľad. Samozrejme, ak už opálená ste, nejde o samoopaľovací produkt. Avšak ako píše výrobca, opálenie to pekne zvýrazňuje.

Hodnotenie: 4/5 bodov, takmer dokonalý produkt.

Ak by som mala určiť poradie kvality týchto produktov tak Ziaja to vyhrala. Nalseduje Astrid a najmenej spokojná som s proudktom značky Cien. Paradoxne mám doma otvorený ešte ďalší produkt po opaľovaní, ten som však zatiaľ príliš neotestovala, ale máte sa na čo tešiť. Každopádne, Ziaja mi príde najlepšia. 
Možno si poviete, že tieto proudkty sú zbytočné a stačia vám klasické telové mlieka. Ja vravím, že nestačia. Mlieka po opaľovaní, ak sú kvalitné, hydratujú pokožku viac, sú výživnejšie a obohatené o látky, ktoré predĺžujú opálenie. Ja som robila jeden rok taký mini test a natierala som sa poctivo až takmer do novembra, skrátka kým mi nedošli produtky po opaľovaní. Opálenie mi vydržalo fakt dlhšie. Aj Panthenol je skvelý, no skôr je vhodný ako SOS pri spálenej pokožke.


Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké produkty po opaľovaní používate vy.

Komentáre

  1. Ja vsadzam klasicky na Panthenol. Inak sa snazim minat, to co mam v domacich kozmetickych zasobach :-)
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Panthenol už ani nespomínam, ten mám doma vždy kvôli slnečnej alergii :)

      Odstrániť
  2. Skvely blog dakujem s pozdravom Ing Pawel Hroch

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já měla od Astrid, ale nakonec ho používal jenom přítel a byl spokojenej :)


    GrünHauz
    Š.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento trblietavý? Tak to chlapi zvyčajne nechcú, aspoň môj priateľ je taký. Avšak je ja iný Astrid čiže môže to byť ok.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.