Dobrá kozmetika za pár drobných - 5 tipov do 5 eur


Nie vždy platí, že čo je lacné je automaticky zlé. Mne sa práve naopak osvedčila opačná rovnica, čím drahšie, tým horšie. Veľmi rada nakupujem produkty, ktoré málo stoja, sú kvalitné a účinné. Mnohokrát konkurujú drahým produktom, kde len zbytočne platíme za značku. A tak som zozbierala pár takých, ktoré sa oplatí kúpiť a nevyjdu vás viac ako 5 EUR.


Balea je asi taká najnázmejšia značka spomedzi tých za pár eur. V jej radoch som už našla stovky perfektných produktov. Aktuálne chcem však hovoriť o tých, ktoré mám doma a to sú hlavne laky na vlasy. Niekto by ich možno, tak ako ja donedávna, obchádzal, je to však chyba. Sú perfektné, dajú sa kúpiť za pár centov aj v malej, cestovnej verzii čiže mysleli aj na milovníkov leteckých dovoleniek. Ja mám doma presne len to malé 100 ml balenie a nakoľko si vlasy nelakujem často, mám ho stále. Mala som aj čiernu verziu, fixácia 5 a bol super a teraz mám tento Volume a je rovnako skvelý. Vlasy nezlepuje, nemastí, pekne vonia, dobre sa aplikuje, skrátka je skvelý.

Pokračujem značkou Cien, ktorá sa predáva v Lidli. Odtiaľ si stále dookola kupujem kozmetické tampóny na odličovanie. Sú jemné, dobre sa na ne nanáša produkt, sú šetrné a stoja pár centov. Presnú cenu vám nepoviem, ale stoja za to. Sú 100% bavlnené a to sa pozná na ich štruktúre. Niet čo dodať. Kedysi som mala rada tie z DMky Ebelin, avšak tieto sa mi zdajú ešte o niečo lepšie a sú aj lacnejšie.

Presuniem sa k odličovaču Garnier Sensitive. Za 4 eurá máte 200 ml odličovacieho produktu. A ten produkt veru nie je len taký obyčajný. V prvom rade je dvojfázový a odlíči fakt všetko a v druhom rade sa dá použiť na odlíčenie celej pleti aj očí. Túto kombináciu ja v drogérii síce vídavam, ale zo všetkého ma štípu oči. Z tohto vôbec. Kupujem si ho už pár rokov, veď to z blogu poznáte.

Pleťový toner je niečo, bez čoho už neviem žiť. Mám rada tie s vôňou ruží a obsahom olejov. Presne tieto kritériá spĺňa pleťový toner Leganza. Ide o bulharskú kozmetiku, ktorá sa žiaľ už na Slovensku kúpiť nedá. Donedávna sa ešte predávala na notine za cenu okolo 2 eur. Ak na ňu niekde natrafíte, berte na kilá.


Piatym produktom, ktorý mi nedá nespomenúť, je šampón Keratyna od značky Joanna. Vyrába sa v Poľsku a nedá sa na Slovensku kúpiť. Vlastne dá, ale nie v kamennej predajni. Nájdete ju našťastie v pár slovenských e-shopoch. Tento šampón mám už v treťom balení a neviem si ho vynchváliť. Nemastí vlasy, krásne vonia, je obrovský, 400 ml za cenu okolo 2 eur. Neviem, či na našom trhu existuje niečo tak skvelé. Navyše má značka vo svojom sortimente aj varianty pre blond či hnedé vlasy a najnovšie aj šampón pre ružové vlasy. Všetky mám doma a postupne vám o nich napíšem. Nuž hlavne o tom pre hnedovlásky a aj o tom ružovom. Rada by som totiž s ružovou farbou trochu zaexperimentovala.

Dnešný článok sa podobá na nejaký sumár top produktov. V podstate to tak aj je, len ide o produkty, ktoré kúpite do 5 EUR. To si myslím, že je cena, ktorá nikoho nezabije. Ľúto mi je len toho toneru, ktorý sa už na našom trhu nedá kúpiť. Avšak čo sa dá robiť, časy sa menia a ja si zjavne budem musieť nájsť novú lásku. Našťastie sa mi ešte podarilo zohnať pár posledných kusov, inak by už produkt na fotkách nebol.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké sú vaše tipy na lacné produkty.

Komentáre

  1. Ani jeden produkt jsem nezkoušela, ale mám hodně ráda Baleu. Umí krásné vůně, má pěkné obaly a je levná.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasné Balea je perfektná značka, tí Nemci to s kozmetikou skrátka vedia.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.