Dobré podklady pre mastné očné viečka

Podkladova baza pod ocne tiene

Poznáte ten pocit, keď si ráno perfektne nanesiete očné tiene a po pár hodinách sú fuč? Tak ja to poznám teda veľmi dobre, mám totiž mastné očné viečka. Nie je to problém každej ženy a nie je to automaticky dané typom pleti. Aj suchá pleť môže mať mastnejšie očné viečka. Akurát na takých viečkach sa ten očný make-up nedrží úplne najlepšie a je treba mu pomôcť. A práve o tých pomocníkoch vám chcem dnes napísať. 
Mastné viečka znesú najlepšie práškové produkty, prípadne tuhé. S tými tekutými si zvyčajne rozumejú najmenej. Osobne preferujem a vo svojej zbierke mám len práškové očné tiene. Tie vám pri probléme mastných viečok rozhodne odporúčam. Samozrejme, musia byť dobre pigmentované a niečo vydržať aj samotné bez podkladových produktov. Dobré sú napríklad Gosh, Catrice či moja milovaná paletka od Gabrielle Salvette. Ak k tomu pridáte dobrý podklad, máte o líčenie na celý deň postarané. Isto aj také Urban Dekay či Too Faced sú super, len sú aj super drahé.

Spočiatku som používala len korektory, ideálne tuhé. Naniesla som si ich cez celé viečko, zapudrovala a hor sa do líčenia očí. Toto riešenie je celkom funkčné, no v takom lete príliš nefunguje. A tak som hľadala niečo, čo by problém odstránilo natrvalo a našla som 3 skvelé podklady pod očné tiene.

Korektor Catrice tuhy

Tým prvým nie je podklad ako taký. Ide o hutný, krémový očný tieň značky Maybelline Color Tatoo. Tieto tiene sú legendou vo svete očného make-upu a ako jediné krémové u mňa aj držia. Len tá intenzita mi nepríde úplne to pravé pre mňa a tak ich používam ako podklad. Tým, že sú mastné sa na ne dobre chytajú akékoľvek práškové očné tiene. Jedinou nevýhodou je, že sa dajú nanášať jedine prstom. Skúšala som to aj štetcom, avšak veľmi to nešlo, lebo sú dosť hutné. Vydržia toho veľa a tiene s nimi vydržia tiež. Rozhodne odporúčam. 

Podkladová báza pod očné tiene Artdeco bola mojou prvou. Kúpená na základe kladných recenzií, krémová, s mierne hnedou farbou. Niečo úplne pre mňa, krásne mini balenie, no opäť prstová technika. Táto sa však dala nanášať aj štetcom čiže pohoda. Mám ju veľmi rada a kľudne by som do nej šla znova. Dajte si len pozor na dobu jej použitia, viac ako rok by som ju nepoužívala, mne po čase mierne stuhla a potom už robila hrudky. Skrátka už asi nebola dobrá. Takže bázy si kupujte fakt pokiaľ viete, že ich využijete asi ako všetko v kozmetike. Nie je drahá, stojí okolo 5 EUR a je perfektná.

Gosh podkladova baza pod ocne tiene

Gosh podkladovú bázu v tyčinke som si nechala na záver zámerne. Príde mi totiž úplne dokonalá a spája v sebe všetko, čo som hľadala. Na prvý pohľad vyzerá ako tyčinkový korektor, avšak tiene s ňou držia perfektne. Je hnedá, aplikuje sa ľahko pomocou tyčinky priamo na viečka. Hurá, konečne žiadne prsty, žiadne zvyšky produktov za nechtami. Ani neviem, čo ešte viac o nej písať, skrátka dokonalosť samá. Len si za ňu treba viac priplatiť. Stojí okolo 11 EUR, no neľutujem to ani trochu. Spomedzi dnes spomenutých produktov je najdrahšia, ale asi aj najlepšia.

Maybelline a Artdeco momentálne doma nemám, takže som vám dala linky na recenzie. Oba produkty už na blogu priestor dostali a pokojne by som do nich šla znova. Akurát sa mi tá GOSH zdá o niečo lepšia spôsobom aplikácie. 

Všetky tieto produkty vám zaručia výdrž tieňov po celý deň, minimálne celú pracovnú dobu u mňa dávajú a tiež nejakú tú párty. Líčenie od rána do rána ala svadba nedávajú a to podľa mňa nedáva žiadna báza alebo ja takú nepoznám. Na také bežné i menej bežné účely sú však skvelé. Všetky tiene si s nimi rozumejú a čo je hlavné, mastné viečka tiež. Ešte je vraj dobrá báza od Avonu, len tá je opäť kelímková čiže chápete, prstová technika. Tekuté bázy ako vidíte odskúšané nemám a úprimne som voči nim dosť skeptická. Navyše moje podkladové bázy oko farebne zjednotia, čo priesvitná tekutá báza nedokáže. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či tiež máte mastné očné viečka prípadne aké podkladové bázy používate. 

Komentáre

  1. I já mám problém s mastnými očními víčky. Osobně se moc nelíčím, ale když už se mi někdy zachce, vždycky mi do pár hodin, někdy i minut, slezou stíny dolů. Vyzkouším ty oční stíny od Maybelline Color Tatoo, třeba to pomůže. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru do pár hodín je po make-upe a to je tragédia. Color Tatoo by ti mali držať, aj samotné, tak držím palce :)

      Odstrániť
  2. Ja problém s mastnými viečkami nemám, ale občas, keď chcem, aby tiene vydržali poriadne dlho, používam podkladovú bázu od Essence, veľmi mi vyhovuje :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niekedy fungujú aj tie lacné produkty. Vyslovene tekutú bázu som zatiaľ nemala, ale vďaka za tip.

      Odstrániť
  3. Môj večný problém. Výborný článok k tomu napísala Lucka Wink, odporúčam prečítať. U mňa vedie Artdeco a vyhovoval mi aj krémový tieň Painty Pot od MAC v telovom odtieni :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Artdeco bol super. Vidím, že tie mastné viečka riešime viaceré.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.