Obľúbený Skin Food a jeho light verzia

Weleda skin food original a light

O mojej láske ku krému Skin Food už vie snáď každý. Ešte väčšiu radosť mi spravila Weleda samotná, keď minulý rok rozšírila tento rad o ďalšie produkty. Všetky mám doma a postupne vám ich predstavím. Začnem Light verziou pôvodného krému. Má svetlozelený obal ako jediná z celého radu a mala by byť ľahkým krémom 

Skin Food by mala byť odľahčená verzia pôvodnej legendy. Predáva sa v menšom i väčšom balení takže ak si nie ste istí, môžete skúsiť prv tú menšiu. Tak som to spravila aj ja, no v prípade Weledy sa aj tie malé krémy míňajú dosť pomaly. Zloženie by malo byť podobné ako Skin Food klasický, len o niečo ľahšie. 

Krém používam už pár mesiacov, začala som ho používať ešte niekedy v septembri. Vtedy bolo ešte stále dosť teplo, takže som ho vyskúšala aj v drsných podmienkach. A veru obstál. Obstál znamená, že bol ľahký a tým pádom sa do pleti vedel a vie rýchlo vstrebať. Nemá síce SPF, no na nočné použitie vám to SPF ani chýbať nebude. Ráno je po ňom moja pleť hydratovaná, ale nie zbytočne mastná. 

Samozrejme som krém otestovala na všetky možné účely. Ako krém na ruky mi príde slabý a rovnako tak ako balzam na pery. Až tak univerzálny ako klasický teda podľa mňa nie je. Na druhej strane zvláda úlohu denného, nočného, očného aj podkladového krému na jednotku. Rozumie si s každým make-upom, dá sa naň aj pod naniesť hocičo - sérum, olej a stále nehrozia žiadne žmolky. Je to skrátka perfektný krém.

Weleda skin food original a light

Akné a jeho stav som tiež sledovala aj s týmto krémom. Závery sú takéto: akné nevytvára ani ho nezhoršuje, no nejaké zlepšenie nečakajte. Toto mi však ani netreba, nie je to predsa krém určený na podporu liečby akné. Avšak ako hydratačnú starostlivosť ho môžem odporučiť aj mastnej pleti.

Musím sa pristaviť aj pri zložení týchto dvoch krémov. Takže pre porovnanie Skin Food light obsahuje toto:

Voda, slnečnicový olej, glycerín, alkohol, glyceryl stearát citrát, včelí vosk, kakaové maslo, cetearyl alkohol, bambucké maslo, limonen, extrakt z fialky trojfarebnej, extrakt z rozmarínových listov, extrakt z kvetov harmančeka lekárskeho, extrakt z kvetov nechtíka lekárskeho, lanolín, karagenan, xantanová guma, kyselina mliečna, glyceryl kaprylát, parfum , limonen, geraniol, citral

Skin Food original obsahuje toto: 
Voda, slnečnicový olej, lanolín, mandľový olej, biely včelí vosk, alkohol, polyglyceryl-3 polyricinoleát, glycerín, limonén, fialkový extrakt, parfum, hydrolyzovaný včelí vosk, sorbitan olivát, extrakt z listov rozmarínu, extrakt z kvetov rumančeka lekárskeho, extrakt z kvetov nechtíka lekárskeho, arginín, síran zinočnatý, linalol, geraniol, citral, kumarín.

Prvé cca 4 zložky sú rovnaké a aj vonné zložky sedia. V kréme light sa nachádzajú aj bambucké a kakaové maslo a inak sú tieto produkty viac menej totožné. Moje porovnanie je skôr laické takže ma berte s rezervou. Každopádne krémy voňajú úplne totožne akurát tá light verzia je fakt ľahšia. 

Myslím, že Skin Food light je perfektný krém pre všetky typy pleti. Pri bežnom Skin Foode sme zvyknuté, že sa dá použiť aj na iné účely. To sa mi pri light verzii úplne nepotrvrdilo. Každopádne sa z tohto zázraku teším lebo klasický Skin Food som mohla použivať len v zime, tento môžem používať vlastne celoročne. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či poznáte rad Skin Food od Weledy. Skúšali ste aj ich Light krém?


Komentáre

  1. Já jsem měla jen ten skin food univerzální krém. Light jsem ještě neměla, ale taky by se mi líbilo ho vyzkoušet.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.