Beauty prepadáky roka 2019 alebo čo rozhodne neodporúčam


Hľadanie top produktov dalo fakt zabrať. Nájsť to, čo mi nesadlo už zas taký problém nebol. Našťastie sa mi podarilo nafotiť väčšinu produktov, kým som ich posunula ďalej. V koši skončil asi len jeden, zvyčajne sa snažím produkty zbytočne nevyhadzovať. Väčšina produktov sa na blogu objavila, takže si o nich môžete prečítať podrobnejšie v linkoch. A teraz sa už pusťme do tých prepadákov. 

Zančem opaľovacími produktmi, ktoré ma mimoriadne sklamali. A tým prvým a azda najväčším sklamaním bol rozhodne Garnier Ambre Solaire Sensitive Expert SPF50. Jednak sa u nás nedá poriadne zohnať, jednak je malý a na svoj malý rozmer dosť drahý (cena takmer 10 eur za 75 ml). Nuž a skrátka je extrémne mastný, spôsobuje akné, pre mastnú pleť na leto je podľa mňa absolútne nevhodný. Dá sa síce oficiálne naniesť aj na make-up, ale nie v prípade mastnej pleti. Ja som z neho mala také akné ako už dávno nie. Tešila som sa, že konečne sa dá naniesť SPF aj na hotový make-up, no žiaľ pre mňa to bolo sklamanie. A veru verziu pre iný typ pleti nemajú, toto je vraj univerzálne. Nuž žiaľ nie je.

Helios After Sun je mlieko po opaľovaní s aloe vera. Ako vieme, aloe vera je v prípade produktov po opaľovaní ideálna zložka. Upokojuje pokožku a zároveň ju hydratuje. Hodí sa aj po holení či uštipnutí hmyzom. Vôňa produktu je pomerne slabá, no to by som prežila. Avšak ten efekt je slabý, už hodinu po nanesení necítite nič. So slnečnou alergiou si veru tiež nijako neporadil a celkovo som mala pocit, že nič nerobí. Skrátka extra riedke mlieko, ktoré použijem hádam aspoň na odličovanie. 
 
Max Factor Make-up bol tiež pre mňa obrovským sklamaním. Značka máva dosť dobré make-up produkty, ale tento sa podľa mňa nepodaril. Na pleti sedí, robí fľaky a je podľa mňa dosť mastný, v lete a aj v zime. Skrátka si to prečítajte, je fakt nič moc.


NYX duo chrome rozjasňovač ma sklamal tak efektom ako aj výdržou. Nič nevydrží, po hodine je preč a veru ani ten efekt sa mi príliš nepáči. Je to taký ružový rozjasňovač, no tá farba nie je príliš pekná. Toto sa proste nepodarilo a som rada, že sa kamoške páčil a vzala si ho. Či však bude spokojná je otázne.

Avon eyemake-up remover je na odličovanie očí totálne nevhodný. V očiach veľmi štípe a tým pádom som ho musela vyhodiť. Na odlíčenie pleti by sa síce použiť dal, no v tomto smere mám radšej jednozložkové oleje. Takže žiaľ toto nevyšlo.

Priody hyaluron sérum bolo moje prvé, vcelku drahé sérum. Stálo 40 eur a žiaľ, na tú cenu nerobilo nič extra. Tú istú službu vám spraví aj hyaluron sérum od The Ordinary, ktoré stojí cca 7 eur. Skrátka na prírodný produkt mi to prišlo extrémne slabé. Takže aj keď mám rada slovenskú kozmetiku, toto si už skrátka nekúpim.

The Ordinary skvalán olej ma sklamal aj kvôli značke. Jej produkty mám rada, majú skvelé séra a minulý rok sa o tomto oleji písali básne. Vraj top, najlepší a najuniverzálenjší olej na svete. Nuž žiaľ nie pre mňa. Nebol mastný, nevytváral akné, takže na leto by sa dal, ale ako olej nič moc. Je skrátka extra slabý, až sa vám nechce veriť, že to vôbec olej je. Nenašla som preň využitie v pleťovej ani telovej rutine. Nakoniec som ho sem-tam primiešala aspoň do mydiel, ktoré vyrábam.

Missha BB krém predstavoval môj prvý produkt kórejskej kozmetiky. Farba vcelku sedela a bola doružova. Hurá, sláva, konečne nič teplé, žlté či oranžové. V tomto smere, na BB krém aj fakt kryl, takto si BB krém predstavujem ja, nie ako fest žltú mastičku, ktorá nemá iný efekt ako krém. Toto je super, len žiaľ neviem prečo mi spôsoboval akné. Prestala som ho teda používať na celú pleť a presunula ho ako korektor pod oči. Takže ja si asi vhodný BB krém nenájdem. Všetky, ktoré som vyskúšala robili to isté - mastili pleť a vyvolávali akné.

Rozhodne za top sklamanie roka považujem sérum od Priody. Vzhľadom k cene ma sérum extrémne sklamalo. Veru rok 2019 ma presvedčil o tom, že príliš drahé produkty sa neoplatia. Aspoň mne nie,snáď iba ten make-up od Estee Lauder sa podaril. Inak si  však myslím, že držať sa pri zemi sa oplatí aj v tomto smere.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či máte s týmito produktmi podobné skúsenosti. Ktorý produkt vás minulý rok najviac sklamal?

Komentáre

  1. Žádný z produktů jsem zatím nezkoušela, ale s Avon odličovacími produkty nemám moc dobré zkušenosti.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skúšala som len tento jeden od Avonu, ale fakt nebol dobrý.

      Odstrániť
  2. Nastastie som nic neskusala. So znackami Garnier, Avon a The Ordinary vsak vseobecne nemam dobru skusenost.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten olej od The Ordinary sklamal fakt dosť, to som nečakala.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.