Tri prírodné krémy Weleda

Weleda prirodne kremy

Prírodnú kozmetiku vyhľadávam stále a často. Najmä ak ide o starostlivosť o pleť, tam sa na prírodu spolieham skrátka fakt dosť. Samozrejme sa z času na čas objaví aj niečo nie prírodnej kategórie, ale tá prírodná stále prevažuje. Doma sa mi nakopili dokonca až 3 krémy od mojej obľúbenej značky Weleda a tak mi napadlo ich tak trochu porovnať.
Weleda prirodne kremy Skin Food

Prvým je Skin Food Light krém. Ako viete, tento rad je môj obľúbený. Na klasický krém Skin Food nedám dopustiť a musím ho mať doma neustále. Tento ľahší brat bude určite skvelý v lete aj v zime. Nie je tak mastný a hutný ako klasický krém, ale stále mi príde dosť výživný. Neviem ako to spravili, ale skrátka mi ten krém sedí aj v zime a pleť hydratuje. Vonia citrusovo čo je možno jediná nevýhoda tohto radu. Mne sa tá vôňa síce páči, ale môže to byť potenciálny alergén. Sama na tie citrusy až tak nie som, ale v prípade tohto krému je tá vôňa namiešaná dobre. No a super je, že si viete vybrať z menšieho aj väčšieho balenia krému. Takže ani peňaženka nič nepocíti. Akné krém nespôsobuje, pleť vyživuje a je v pohode aj ako podklad pod make-up.

Weleda mandlovy krem

Mandľový krém na citlivú pleť mám priamo z Nemecka. Tento rok sme tam boli na pracovnej ceste a počas nej sme sa zastavili aj v DMke. Musela som si odtiaľ niečo vziať, inak to nešlo. Táto mini 7 ml verzia sa však veru nezdá. Používam ju dosť časťo a stále je toho v nej dosť. Už som takto mala vzorku ružového krému Weleda a tiež toho bolo v tube dosť. Tento krém je dosť podobný kosatcovému krému od Weledy, len mi príde trošku hutnejší. Vôňu nejako necítim a tuším by tam ani nemala byť nakoľko ide o rad pre citlivú pleť. Krém pokožku extrémne dobre vyživuje bez mastného pocitu. Mne sa tento krém extra páči, ešte viac ako Skin Food light. Skrátka je trieda a ten efekt by som prirovnala ku krému CeraVe SPF25. Toto je zázrak a ja chcem isto plné balenie. Dokáže to vyživiť aj moje suché čelo a tiež sa to znáša s make-upom.

Coldcream Weleda

Posledný krém je skôr univerzálny, ako vyslovene pleťový. Ide o Cold Cream čiže krém do chladného počasia. Tento je úplne iné ako všetky krémy, aké som doposiaľ od Weledy mala. Čakala som, že bude podobný krému Skin Food, ale veru nie je. Toto je prosím pekne niečo pre sušienky nakoľko má olejový efekt. Mne sa celú pleť nevyhovuje ani v zime, používam ho skôr na suché čelo a v časoch, keď sa mi spravili šupinky z chladu. Už po prvom použití boli šupinky preč a čelo je ráno tiež krásne vyživené. Tento krém mi príde ako kombinácia krému a oleja. 

Nebola by som to ja keby som ho neskúsila použiť na všeličo možné. Pery vie hydratovať tiež, ruky takisto, ale najviac príjemný efekt vytvorí rozhodne na pleti. Takže v zime určite odporúčam, jedine ak máte aj v zime extra mastnú pleť tak v tom prípade radšej nie. Nuž a ešte čo sa týka vône tak nejaká tam je. Je taká jemne sladká a mne sa fakt páči. Spomedzi dnes spomenutých krémov má pre mňa tento najkrajšiu vôňu. Tuba je kovová a obsahuje 30 ml produktu. A poviem vám, používam ho často a stále z neho takmer neubudlo. Tá Weleda to s tými produktmi fakt vie.

Hádam najzaujímavešjou časťou dnešného článku je porovnanie a pár slov k zloženiu. Nerada by som túto časť obišla, i keď sa neopovažujem za úplného experta na ingrediencie. Faktom je, že všetky krémy v sebe obsahujú oleje, o tom niet pochýb.

V podstate sú krémy Weleda dizajnované dosť podobne. Základ tvorí voda, hneď za ňou nasleduje nejaký olej. Potom tam nájdeme glycerín, alkohol a včelí vosk. No a potom sa už to zloženie líši podľa typu produktu. Skin Food light obsahuje ešte rôzne maslá a zvyšné dva krémy majú v sebe aj ďalší olej. Pre podrobnejšiu analýzu prikladám aj tabuľku.

NÁZOV KRÉMUZLOŽENIE PODĹA STRÁNKY WELEDA.SK
SKIN FOOD LIGHTVoda, slnečnicový olej, glycerín, alkohol, glyceryl stearát citrát, včelí vosk, kakaové maslo, cetearyl alkohol, bambucké maslo, limonen*, extrakt z fialky trojfarebnej, extrakt z rozmarínových listov, extrakt z kvetov harmančeka lekárskeho, extrakt z kvetov nechtíka lekárskeho, lanolín, karagenan, xantanová guma, kyselina mliečna, glyceryl kaprylát, parfum *, limonen*, geraniol*, citral*
COLD CREAMVoda, mandľový olej, arašidový olej, biely včelí vosk, alkohol, glyceryl oleát, parfum *, sorbitan olivy, síran zinočnatý, limonén *, linalol *, citronelol *, geraniol *, citral *
MANDĽOVÝ KRÉMVoda, mandľový olej, alkohol, glyceryl stearát SE, glycerín, hydrolyzovaný včelí vosk, slivkový olej, xantanová guma, kyselina mliečna


Hodnotenia krémov:

Skin Food light 3/5 bodov, priemerný fajn krém
Weleda Sensitive 5/5 bodov, úplne dokonalý krém
Cold Cream 4/5, perfektný na zimu a suché miesta.

Otázka na záver je logická - sú tieto krémy lepšie ako môj top Skin Food? Nuž nie sú, Skin Food asi neprekoná nič, ale šliapu mu na päty vcelku intenzívne. Zase na druhej strany sú všetky dosť dobré a ani z jedného som nemala akné. Dokonca ani hutný Cold Cream mi akné nevytvoril, v tomto jedinom prípade som mala mierne obavy. Takže zase raz platí, že Weleda to s tou starostlivosťou o pleť fakt vie a ja som rada, že naša spolupráca trvá aj naďalej. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či ste už skúšali tieto krémy od Weledy. Máte radi prírodnú kozmetiku alebo sa držíte tej klasickej?

Komentáre