Cesta za ružovými vlasmi

Ruzove vlasy farbenie

Byť brunetkou ma fakt baví a málokedy viem od tejto farby upustiť. Moja hnedá je skôr taká svetlá, ale až blond to našťastie nie je. Farbenie vlasov odkladám koľko sa len dá a zvyčajne na to príde čas tak raz do roka. Tým pádom však moje vlasy dosť blednú a ja som už fakt občas na hranici medzi plavou a blond farbou. A tak som si povedala, že to využijem na ružový experiment. Nuž odvahu dať si ružovú na celé vlasy som nenabrala, ale melír do dĺžok to už áno. Takže som mala a mám jemne ružové konce a samozrejme som si v súvislosti s tým prešla istými produktmi a fázami.
Loreal colorista farba

Môj prvý nápad bol zafarbiť si vlasy sama. Samozrejme takýto experiment vyžadoval dosť odvahy a ja som teda zašla do drogérie a kúpila si len farebný make-up na vlasy Colorista Hair Makeup od značky Loreal. Ide o farbu, ktorá sa zmyje pri prvom umytí vlasov a aplikuje sa na suché vlasy. Následne vám stačí vlasy vyfénovať a ružová je na svete. Poviem rovno, že toto je dosť slabý produkt. Efekt bol takmer neviditeľný, doddalo to len taký nádych a ten spôsob aplikácie vlasy mega vysušil. Len si to predstavte, dáte do už beztak suchých vlasov akúsi lepkavú, polomokrú farbu a tú ešte znova vyfénujete. Slama na hlave zaručená, to vám poviem. Navyše sa s tým vraj nemá spať, je to len make-up na vlasy a treba ho zmyť. Logicky som teda nepochopila jeho pridanú hodnotu pre človeka. To si akože mám každé ráno spraviť z vlasov slamu a večer ich umývať? Ak si to navyše nanesiete do mastnejších vlasov pred umytím a použiteje fén, opäť žiadna sláva. Za mňa úplne zbytočný produkt na trhu, ešte že som zaň dala iba akciové 2 eurá.

Hodnotenie: 0/5 bodov, skrátka nič.

Maria Nila svedska kozmetika farba

Poučená touto skutočnosťou som sa rozhodla zveriť do rúk odborníkov a ísť na permanentnú ružovú do dĺžok. Moje dĺžky vlasov už boli dosť svetlé, takmer blond takže kaderníčka sa na to teda podujala bez nejakého sťahovania farby. Keďže som sa však zase obávala ohnivo ružového efektu, zvolila som slabšiu ružovú. Nuž a veru, chytila pekne, ale efekt nebol nejako extra výrazný. Po pár umytiach som to už takmer nevidela a to bola škoda. Nuž ale nevadí, aspoň viem, že mi ružová chytá a že sa jej vôbec netreba tak báť.

Končíme to v pozitívnom duchu, niečo na mňa predsa len funguje a to je Maria Nilla. Tieto krémové farby v podobe masky sú super na oživenie farby a na také krátkodobé experimenty. Aj toto sa zmyje, ale až po nejakých dvoch-troch použitiach, čo oceňujem. Navyše efekt je u mňa najvýraznejší a nebojím sa dať si túto farbu aj bližšie ku korienkom. Aplikácia je jednoduchá a tie farby a obaly. Moja ružová je v odtieni Pink Pop, no majú aj takú viac červenú takže možno nabudúce skúsim tú.

Hodnotenie: 5/5 bodov, perfektná farebná maska.

Joanna sampon ruzovy

Ako vidíte, hnedej ostávam verná, ale občas ma chytí chuť experimentovať. No a potom to už ide. Samozrejme, k ružovým vlasom to chcelo aj patrične ochranný šampón. A v tomto smere som sa spoľahla na moju milovanú značku Joanna a ich ružový šampón Ultra Color. Žiaľ, príliš veľký efekt na vymývanie farby som zo šampónu nemala. Navyše vlasy dosť zaťažoval a boli rýchlo mastné. Takže žiadna sláva, ich Keratyna je super, ale tento ružový nič moc. Takže odporúčam len ak máte suché vlasy, inak nie.

Hodnotenie: 2/5 bodov, podpriemer. 

Aktuálne používam občasne farbu Maria Nila, je fakt skvelá a efekt je okamžitý. Dať si ružovú farbu na celé vlasy nie je zas úplne môj cieľ, ale človek nikdy nevie. Každopádne mýtus, že tieto extra farby sú iba pre blondínky neplatí. Na príliš tmavú hnedú by  to asi nefungovalo, ale pokiaľ až taká tmavovláska nie ste, tak sa to dá. Možno by sa však aj nad tým mali výrobcovia zamyslieť a dať na trh niečo, čo nie je limitované svetlosťou vlasou. Stále si totiž myslím, že ak nie ste blond tak máte tak trochu smolu.


Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či ste niekedy experimentovali s vašou farbou vlasou. Skúšali ste aj nejaký odvážnejší odtieň?


Komentáre

  1. Tak to si bola veru odvazna :-) Ja by som sa na taky experiment odhodlala len s asistenciou kadernika.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka za pochvalu, tak na celé vlasy to by som nedala ani ja. Avšak takto to šlo.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.