Šípkový olej Nobilis Tilia

Nobilis Tilia sipkovy olej

Život bez pleťového oleja si už neviem predstaviť. Vždy musím doma nejaký mať. Doposiaľ som tých olejov vyskúšala pomenej, no plánujem to zmeniť. Naučiť sa používať oleje nie je v podstate vôbec ťažké. Treba si len zvoliť podľa hutnosti, problému, ktorý chcete riešiť a vždy ho aplikovať na vlhkú pleť. A potom už len žať benefity, ktoré s vašou pleťou olej spraví. Nuž a keďže sa mi šípkový olej doposiaľ dosť osvedčil, tak som sa rozhodla kúpiť si ho znova. Akurát som šla do inej značky a to by ste neverili, ale je tam istý rozdiel. 

Olej českej značky Nobilis Tilia som si kúpila v malom, 20 ml balení. Ako to už pri olejoch býva, ide o tmavé sklo s pipetkou. Tmavé sklo zabezpečí stálosť produktu a pipetka zase jednoduchú aplikáciu. Môj prvý šípkový olej bol značky Modrapupava a bol fakt úžasný. Logicky som čakala, že aj tento šípkový olej bude rovnako skvelý. Nuž stále je pomerne dobrý avšak myslím, že isté efekty mu chýbajú. Pri šípkových olejoch je dôležitý spôsob spracovania šípok. Neviem presne, aký použili v tomto prípade, no efekt na pleti je slabší.

Aby sme sa chápali, tento olej pleť stále skvelo hydratuje. Táto vlastnosť však nie je pri olejoch nič nezvyčajné. Všeobecne je však šípkový olej považovaný za prirodzený anti-age olej, zlepšuje vzhľad pleti a hlavne, vyhladzuje jazvičky po akné. A tie ja stále nejaké mám a veru tento olej mi ich príliš nezredukoval. Dosť zvláštne, ale zdá sa mi, že nerobí pleť tak krásnou ako tomu bolo v prípade oleja od Modrej púpavy. Ten mal taký akoby kolagénový efekt, pleť tak trochu vypol a bolo to vidieť. Tu nevidím nič také a rovnako sa mi zdá, že ani efekt na jazvičky nie je až tak citeľný. Trochu sú zredukované, ale na to, že ho používam poctivo každý večer tak je to bieda.

Nobilis Tilia sipkovy olej

Pokiaľ ma poznáte lepšie tak viete, že som sa olejom pokúšala aj odličovať. A znova neviem prečo, ale znova to nešlo. Modrá púpava mi pleť odlíčil a dal sa z nej aj jednoducho umyť. Toto som z pleti umyť nevedela a navyše ani ten make-up to príliš nerozpustilo.

Značku ako takú mám rada, ich esenciálne oleje mám doma vo fakt hojnom počte. Avšak čo sa týka olejov, zatiaľ sme si až tak nesadli. Mandľový je u mňa použiteľný len na telo a tento sa mi tiež príliš neosvedčil. Fakt netuším, či som divná ja alebo tie produkty. 

Hodnotenie: 3/5 bodov, priemer.

Kandidát na top produkt roka to asi nebude, no nie je to ani úplný prepadák. Myslím, že produkt sa nachádza niekde v strede, taký priemer. Najnovšie sa chystám na nejaké oleje od Renovality. Dosť ma zaujal moringový olej, ktorý je vraj dosť dobrý v boji s jazvičkami. A aj Noili oleje sú dosť populárne. No a nezabudnime ani na Navia, po novom Kvitok. To je taká moja srdcovka. Skúšať je čo a mňa len mrzí, že tento olej som ešte neminula. Používa sa síce príjemne, no pridanú hodnotu pre mňa nemá.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aký pleťový olej máte najradšej. 

Komentáre

  1. Taky jsem jednou měla šípkový olej a byla jsem spokojená. Jen už nevím od jaké značky. Od téhle jsem měla jiný olej a taky nic moc.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hm tak možno to bude značkou ako píšeš. Neviem, no čo som od nich skúšala zatiaľ nejaké oleje až tak spokojná som nebola.

      Odstrániť
  2. Šípkový som ešte neskúšala, ale všeobecne oleje nezvyknem používať. Len na odličovanie. Radšej mám kvetové vody.
    Owl Heaven

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj na odličovanie mám oleje rada, v tom s tebou súhlasím. Rozpustia skrátka všetko.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.