Ikonická paletka Urban Decay Naked 3


Očné tiene sú u mňa takou sezónnou záležitosťou. Sú obdobia, kedy ich používam a potom také, kedy nie. Vlastne tá sezóna u mňa trvá zvyčajne pár rokov. Tiene som používala celú strednú aj vysokú školu a potom nastala pauza. Prešla som na čierne linky a tiene som používala len párkrát do roka. Nečudo, že som v tom čase paletky príliš nevyužívala a niektoré mi teda vydržali dlhšie ako treba. Avšak pred cca rokom som sa opäť zamilovala aj do očného make-upu a každé ráno sa teším na nové kreácie. Keď sledujete youtube kanál Getthelouk tak tomu inak ani nemôže byť. Vlastne ma namotala nielen na líčenie očí, ale vzbudila vo mne túžbu aj po nejakej paletke značky Urban Decay. A tak mám doma už pár mesiacov ich slávnu Naked 3ku.

Čo si budeme klamať, táto značka nie je lacná záležitosť. A kým k nám neprišli Parfumérie Douglas tak vlastne aj ťažko dostupnou. Našťastie sa časy zmenili a tak sa mi podarilo kúpiť paletku za luxusných 40 EUR, čo sa nie vždy dá. Samozrejme som si paletku bola pozrieť v Douglase a páčila sa mi, i keď mi prišli tie farby trochu menej žiarivé. Skrátka mi prišli také skôr tmavšie, avšak nakoľko Naked 3 je kombináciou zlatých a ružových tónov verila som, že na oku budú pôsobiť minimálne tak úžasne, ako moje doposiaľ naj tiene od Gabrielle Salvete z ich basic Rose paletky. Hm chyba, nie sú tak žiarivé a svetlé a sú skrátka iné.


V prvom rade začnem ale tým kladným, čo na paletke vidím. Obal je asi prvá vec, ktorú spomenúť proste musím. Je nádherný, pevný, toto sa vám podľa mňa nerozbije nikdy. Samotné tiene majú dokonca svoje názvy, takže už sa nemusíte trápiť vysvetlením typu svetlejšia ružová, staroružová a podobne, poznáte to. Každý odtieň má svoje meno na obale a aj priamo na paletka. Veru, paletka má aj svoj super krásny papierový obal, ktorý ešte stále mám. Je dosť veľká, ale ako vravím pevná a dobre vyrobená. No a samozrejme vyzerá aj opticky veľmi dobre. Samotné tiene neprášia asi takmer vôbec alebo len minimálne takže kvalitné sú. Najviac ma však vždy zaujímajú farby a ich pigmentácia. Nuž a tu si nie som úplne istá, kde nastala chyba. Paletku mám originál, žiaden fake z e-bay či podobných stránok. Takže tu problém nebude. Samotné farby sú také menej žiarivé, majú viac hnedých podtónov v sebe čo mne úplne nesedí. Našla som si tam však svojich pár farieb, ale škoda, že v tomto prípade neviem využiť všetky odtiene. 

No a najväčším sklamaním pre mňa je samotná pigmentácia. Tie matné a polomatné tiene sú super, sú dostatočne výrazné aj samostne na oku. Avšak lesklé resp. trblietavé tiene vôbec, tie sa mi nedarí na oči dať tak, aby som ich videla. Vôbec nezodpovedajú tomu, čo vidíte v paletke. Nanášam si ich vždy až na bázu pod očné tiene a veru, nepomáha to. Až keď som sa pokúsila naniesť si ich mokrým štetcom, čo už bola posledná možnosť, tak to fungovalo. Žiaľ, pri mokrej aplikácii sa mi zase ich výdrž nezdala, preč boli aj s bázou po 2 hodinách. Ak si nanášam ostatné tiene nasucho, tak držia vpohode celú pracovnú dobu čiže tých 8 hodín.

Na obrázku vidíte aj štetec, ktorý je pribalený k paletke. Mne osobne sa s ním nepracuje práve najlepšie takže znova je to taký benefit na zváženie. Súčasťou balenia je však aj obrovské zrkadlo a to sa mi páči. Každopádne som od paletky niečo viac. Za cenu 40 EUR a na to, aké skvelé meno ich paletky a celá značka majú mi to príde ako veľmi slabý odvar.

Hodnotenie Paletky: 3/5 bodov, fakt priemer žiaľ.


Samozrejme, Naked paletky s číslom sú prvé paletky, aké značka uviedla na trh. Avšak pochybujem, že by sa ich kvalita tak líšila. Inú paletka od tejto značky kupovať neplánujem a veru tie fámy, že drahé paletky majú fakt kvalitné očné tiene u mňa neplatia. Fakt sa mi zdá, že všetko drahé, čo som minulý rok skúsila nemalo u mňa žiaden zázračný efekt. Takže skrátka ja ostávam verná klasike a tomu, kde sa kvalita rovná cene. Takže si idem pekne krásne kúpiť opäť svoju top paletku od Gabrielle.

Dlho som čakala, kým napíšem tento článok. Dávala som paletke druhú, tretiu a neviem ešte ktorú šancu. Avšak nezdá sa mi, že by to bol nejaký skutočne fest zázrak. Netvrdím tým, že sú všetky drahé značke zlé a že nemajú kvalitné produkty, len asi treba hľadať. No a žiaľ to hľadanie pocítite na vlastnej peňaženke dosť výrazne. Dosť som vyberala, do čoho investovať a zjavne sa to aj tak nevyplatilo. Takže niekedy príliš veľa premýšľať tiež neprináša svoje ovocie.

Majte sa krásne a som zvedavá na vaše skúsenosti s drahými paletkami očných tieňov. 

Komentáre

  1. Barvičky jsou v paletce krásné :) Ale upřímně nejsem jedna z těch, která by potřebovala drahé paletky očních stínů :) V posledních měsících jsem si oblíbila paletky od Catrice :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Krásne sú ale skôr na pohľad než na oku. Plne ťa chápem, ani ja by som už druhýkrát takto neinvestovala. V drogérii sa toho kvalitou stále nájde dosť. Catrice mono tiene mám veľmi rada, sú perfektné takže verím, že aj paletky majú dobré.

      Odstrániť
  2. Na mna by tam bolo veru vela farebnych odtienov. Nalakala si ma vsak na paletku od Gabriela :-)
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skús majú aj sivé a hnedé farby v paletkách a sú fakt skvelé.

      Odstrániť
  3. Ja zase na Urban Decay nedám dopustiť, ale objednávam ich z oficiálne UD stránky, našim parfumériám v poslednej dobe po dosť zlej skúsenosti so Smashbox veľmi neverím :) tak možno to bol aj tento prípad,ja som s NKD3 celkom spokojná len je na mňa príliš obyčajná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hm tak takýto rozdiel kvality ešte aj v kozmetike tak to je už bieda. A držia ti dobre aj tie metalické? Lebo u mňa sú úplne neviditeľné na oku.

      Odstrániť
  4. UD mám ja práve veľmi rada, Naked mám 2 - Smokey a Honey a obe sú perfektné. Hoci v Honey sú niektoré trblietavé tiene vyslovene také akoby len priehľadné s trblietkami. Tie ale obvykle používam do stredu viečka alebo na linku a nevadia mi až tak. Táto 3ka je pre mňa neatraktívna odtieňmi, skôr by som využila 2ku alebo Reloaded :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež priznávam že okrem tých metalických tieňov je zvyšok paletky fajn. A ako tak čítam tak tie metalické robia s rovnakým efektom v každej paletke. Nuž škoda, tak aspoň tie matné využijeme :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.