Dôležitosť dennej rutiny v časoch koronavírusu a karantény - 3. časť online tipy


Pôvodne mal existovať len jeden článok týkajúci sa karantény. Ako som tak uvažovala tak bol článok čoraz dlhší a mne napadlo, že ho musím rozdeliť na viacero častí. Predsa len vás tu nechcem unudiť, ale skôr motivovať. No a vidíte, dnes už tu máme tretiu časť a sama neviem, či poslednú. Moja hlava generuje tých nápadov akosi vcelku dosť. Každopádne verím, že vám tieto články pomáhajú, schválne mi dajte vedieť v komentároch. No a teraz už poďme na tie dlhoočakávané online tipy.

ONLINE FITNESS

Ani tí, ktorí holdujú športu nemusia zúfať. Aj keď sú fitká zatvorené, stále je tu youtube a kopec online cvičení. Veľmi obľúbená je aj jóga, viem, že sa dajú nájsť aj live cvičenia. Všetci sa teraz presúvajú do online sféry a tak vďakabohu za vynález internetu. Myslím, že dnes to nie je vôbec zlé prežiť ani v byte karanténu. Nakoľko máme všetci prístup k internetu a množstvu online obsahu, ktorý je zdarma.

Ja cvičím jogu a obľúbila som si túto 20 minútovú zostavu pre začiatočníkov. Ono sa to nezdá, ale nie je to tak easy a zapotíte sa pritom.

NIEČO PRE VERIACICH

Áno, som veriaca a mne to v živote dosť pomáha. Nedeľu bez omše si viem predstaviť ťažko. Našťastie aj v tomto čase, kedy sa verejne združovať nesmieme sú tu online omše. Zvyčajne ich vysielajú rádiá ako RTVS alebo Lumen. Skrátka opäť google je najlepší kamoš. Omše už síce bežia, ale sú v obmedzenom režime takže je na vás, či zvolíte kostol alebo vypočutie si omše.

FILMY A SERIÁLY

Tu vám poradím len vyberať si pekné žánre. Samozrejme ak vás bavia trilery a horory tak smelo do toho. Nikoho tu neobmedzujem, no ja osobne sledujem najviac kreslené rozprávky, komédie a dobrodružné filmy. Z kreslených je skvelá Rodinka úžasných 1 aj 2. Z filmov odporúčam napríklad The Greatest Showman, Fools gold, Australia, The houndred foot journey, Eat pray love.

Filmy zamerané na sebarozvoj sú The Secret, You can heal your life, Facing the giants, Fireproof marriage.

OSOBNÝ ROZVOJ A PRÁCA NA SEBE

Nuž kedy inokedy ako teraz máme šancu na sebe zapracovať. Konečne je na to čas, aj keď ste doma s deťmi tak verím, že si to nájdete čas. Pracovne sme teraz vyťažení menej takže investovať do seba sa určite oplatí. Ak ste sa rozišli alebo prežívate nejaké iné ťažké životné obdobie tak to máte síce ťažšie, ale aj to sa dá zvládnuť a prežiť.

Veru aj tu je kopec možností. Sledujte inšpiratívnych ľudí tvoriacich obsah v pozitívnom duchu. Na výber je z množstva youtube videí, podcastov, online kurzov a v tomto duchu existujú aj facebookové skupiny. Dole vám vypíšem svoje tipy.

Facebookova skupiny Spolutodame. Tá bola založená len nedávno, mnohí jej členovia sú spomenutí nižšie medzi tipmi na youtube kanály. Každý deň si pre nás pripravili zaujímavý obsah, niečo na ráno a vždy večer je nejaká zaujímavá live prednáška. Tým, že je to live tak sa môžete aj pýtať na veci, ktoré vás zaujímajú.

Tipy na sebarozvojové youtube kanály:
Slaskoualice
Jozef Hoang
Shy Artist
Michal Drienik
Lenka Černá


PODCASTY A ZAUJÍMAVÉ YOUTUBE VIDEÁ
Článok som písala ešte v čase, kedy bola situácia obmedzenejšia než je aktuálne. Samozrejme to uvoľnenie opatrení a voľnosť je cítim na každom z nás. Som rada, že Slovensko sa tak skvelo popasoval s touto vírusovou situáciou. Ťažko povedať, čo bude po letných dovolenkách, no treba ostať pozitívny. Ja som ešte stále na home office, keď pracujete pre veľkú korporácia tak ten návrat trvá dlhšie. Musím sa vám však priznať, že mi to už akosi ani nechýba. Užívam si život, mám svoje koníčky, kamošky a známych a takto to je super. Avšak kolegovia mi z času na čas chýbajú to áno.

Majte sa krásne, užívajte si leto a zmiernenie opatrení. A z času na čas si pozrite aj niečo online.

Komentáre

  1. Pekný článok. Ja tiež rada počúvam podcasty s pozitívnymi myšlienkami a sebarozvojom.

    VIKTORIÁNSKA MÓDA V MODERNOM ŠATE

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jógu si hnedka ukládám a dnes si zacvičím! :) Jinak na podcasty se chystám už taky nějakou chvíli. Skvělé tipy! :))

    www.lifebynikys.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podcasty sú teraz neskutočne v kurze. Aké rada počúvaš? Tiež sa rada inšpirujem.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.