Drahá kozmetika - oplatí sa?

Urban Dekay draha kozmetika

Minulý rok som oslávila svoju 30tku a tak som si povedala, že si trocha užijem aj čo sa týka kozmetiky. Dopriala som si pár drahších kúskov v cenových reláciách do 50 eur a skúmala, či to fakt stojí za to. Dnes už viem, aká je odpoveď a že bol môj klasický prístup vždy ten najlepší. Avšak bez testu by ma to vždy lákalo skúsiť. Takže tu mám pre vás zhrnutie troch produktov, ktoré boli na môj vkus už fakt drahšie a aj moje dojmy. Väčšinu síce už z blogu poznáte a žiaľ obaly už sú dávno preč, avšak pre celkový dojem ich spomeniem znova. 

Začnem teda mojou doménou a teda starostlivosťou o pleť.  Odličovací balzam Clinique Take the day Off sa predáva za cenu cca 30 EUR, plus mínus. Nájdete ho aj lacnejšie, ale pod 20 EUR asi nie. Za mňa je to produkt slabý a ja by som doň tie peniaze už viac nedala. Prekáža mi hlavne, že štípe v očiach aj keď to nie je primárne odličovač očí. Taktiež má taký silikónovo-voskový efekt a pleť vôbec nehydratuje. Iba s rešpektom k cene som ho spotrebovala a nevyhodila. Ten efekt nanášania na pleť bol síce príjemný, ale z produktu som nič navyše nezískala.. S olejmi sa mi odličuje lepšie.

Pokračujeme niečím, čo ma nahnevalo asi ešte viac ako Clinique. Asi preto, že ide o prírodnú značku z našich končín. Slovenské sérum Priody s kyselinou hyalurónovou sa predáva za astronomickú sumu cez 40 EUR za 30 ml sérum. Toto bolo mega drahé poviem vám, avšak na Priody som počúvala samú chválu, tak som to riskla. Netvrdím, že sérum bolo zlé alebo nefunguje, to nie. Avšak nepríde mi ničím lepšie ako bežné sérum od The Ordinary za zlomok ceny, tuším 7 EUR. Takže otázka znie, načo zbytočne vrážať peniaze tam, kam netreba. Sérum bolo tiež trochu lepkavé a proste som z neho na zadok nespadla. Na to, že sa značka prezentuje ako prírodná som bola fakt sklamaná.

Nuž a prichádzame k načerstvejšiemu prírastku a to Urban Decay Paletke Naked 3. Tiene slávne hádam all over the world ako sa vraví, no ja to nejak nechápem. Také tie bežné tiene sú fajn, ale ničím lepšie či horšie ako tiene za zlomok ceny od Catrice či Gabrielle Salvette alebo iných klasických značiek. No a tie metalické sú nanič to poviem rovno. Skrátka ani tu sa investovať neoplatilo, paletku síce používam a naučila som sa nejaké farebné kombinácie, ale má svoje muchy. Poviem to takto, paletka je celkom fajn, ale to isté kúpite aj lacnejšie. 

Záverom, investovať do kozmetiky príliš veľa sa mne osobne neoplatilo. Neskúšala som toho veľa avšak všeobecne si myslím, že vždy nájdete podobné produkty za nižšie ceny. Mnohokrát sa v prípade drahých produktov platí aj za značku, to asi chápeme všetci. Pri Priody tomu asi tak nebude, tam ma však to sérum dosť mrzí, tešila som sa naň, ale zázrak sa nestal. Ja teda ostávam pri normálnych produktoch, nepotrebujem mať doma drahé kúsky, ktoré aj tak nefungujú. Viem tie peniaze využiť aj lepšie, napríklad na dobrý obed či pekné šaty. A vždy u mňa vyhráva kvalita a po tej idem. 

Majte sa krásne a teším sa na vaše skúsenosti s drahou kozmetikou. Ktorý produkt vás najviac sklamal a ktorý naopak potešil?

Komentáre

  1. Ja veľmi tie drahé značky nepoznám ale Naked áno. Má ju neter a tiež som ju skúšala a nič moc.

    AKO SI ZVOLIŤ SPRÁVNE OBLEČENIE NA CVIČENIE?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. velmi som prekvapená že ťa Cliniq štípal, mňa neštípe vôbec a totalne milujem ten produkt :D ale tak naozaj každá pleť je iná.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa štípe práveže skoro všetko. Máš nejaký tip na dobrý a jemný odličovač?

      Odstrániť
    2. Oriflame má teraz taký odličovací olej, ten používam tiež a je super, len zas treba skúsiť aby ťa neštípalo.

      Odstrániť
    3. Ok vďaka za tip, ten som ešte veru fakt neskúšala.

      Odstrániť
  3. Já mam na pleť nejradši kosmetiku The Ordinary. Super ceny, složení i myšlenka (nebo aspoň ji měl původní majitel). Paletku od UD jsem dostala od kamarádky a je super, ale že bych se z ní úplně připosrala to taky ne. Ale špatná určitě není a dobře se blendí.

    Verča ze Ztracena v Praze | Co číst a poslouchat? A jak na tom celém ušetřit? | TIPY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S tou kozmetikou The Ordinary súhlasím, je skvelá mala som pár vecí a som spokojná. A fungujú ti pri tej UD paletke aj tie shimmer tiene?

      Odstrániť
  4. Ja sem si ted zacala kupovat drazsi kosmetiku a zatim tedy taky nejsem moc spokojena... Ale nechci to vzdat a jeste si nejakou dekorativku poridim :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi je to ako so všetkým. Tá paletka sa nakoniec vylepšila ak som začala používať aplikátor na tiene :) Niekedy to chce druhú šancu.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.