Domáci rituál z pleťových masiek

Balea pletove masky

Môj režim je aktuálne stále domáci. Do práce ešte nechodím a tak vymýšľam čo sa dá, aj keď už aj tie vonkajšie aktivity a obchody sú v prevádzke. Nezabúdam však ani na kozmetiku a vlastné domáce spa. Cez víkend ma to tak nejako chytilo a rozhodla som sa zamaskovať celú pleť. No a dnes vám môžem teda s čistým svedomím podať správu o tom, aké tieto 3 masky sú a či sa oplatí ich doma mať.

Začnem maskou, ktorá nie je až tak novinkou u mňa na blogu, len časom zmenila obal. Ide o zinkovú masku od značky Balea. Tú si ja s prestávkami kupujem stále už od roku 2013. Je biela, zasychá na pleti a dá sa vpohode umyť. Nie je to však maska, ktorá by pleť vysušovala. Vhodná je vtedy, ak nemáte pleť úplne tip top, ak sa vám tvorí akné. Je to jedna z tých čistiacich masiek, ktoré sú podľa mňa vhodné pre všetky typy pleti. Ja si ju nechávam na pleti až kým neuschne, cca 15 minút a potom ju umyjem. Následne pelť ošetrím tonerom a je to. S čiernymi bodkami si príliš poradiť nevie, ale s akné a nedokonalosťami trochu áno. Ja ju mám rada preto, že pleť zbytočne nedráždi a nevysušuje.

Douglas pletove masky


Pokračujem značkou Douglas. Tá sa už u mňa na blogu raz pretriasala a čo si budeme klamať, prvý dojem nebol najlepší. Nevzdala som sa a pokračovala v testovaní nádielky z adventného kalendára aj teraz. Ako prvú som si vzala na mušku hydratačnú pleťovú masku Aqua Focus. Je to biela maska v mini balení, no je úžasná. Má takú našľahanú konzistenciu, niečo medzi maslom a šľahačkou, úplne úžasná a navyše vonia čisto, sviežo a konečne nie citrusovo. Ja osobne príliš výraznú citrusovú vôňu nemám akosi rada. Aspoň nie v kozmetike, citrusové plody mi chutia. Každopádne maska mi neuschla ani potom, ako som ju otvorila. V balení je jej viac ako je potrebné na jedno použitie. Má taký mierne silikónový efekt, ale pleť aj napriek tomu skvelo hydratovala. Avšak len hydratovala, nešlo o nič čo by pleť nejako dusilo a nedovolilo jej to dýchať či nebodaj upchalo póry. Podľa mňa aj na zmiešanú pleť v lete je táto maska vhodná a ja by som si ju ako hydratačnú masku určite kúpila znova. Je fakt skvelá. A dá sa s ňou aj spať, je to skôr taký hutný krém, ktorý do pleti parádne vsiakne. Za mňa totálna bomba.

Hodnotenie: 5/5 bodov.

Posledným úlovkou sú vankúšiky na očné okolie. Doposiaľ som nemala takýto typ produktu a pri rozbaľovaní a snahe aplikovať si ho na oči som sa mierne potrápila. Nakoniec to však dobre dopadlo, vankúšiky sú mokré, pripomínajú mi efekt plátených masiek na pleť. Nejde teda o chladivé gélové vankúšiky, ale také tie príjemne mokré textilné. Osobne sa mi to páči, vankúšiky obsahujú dosť tekutiny a na očiach dobre držia, teda pod očami chápeme sa. Pôsobiť by ste ich mali nechať nejakých 15 minút a následne vyhodiť do koša. Oficiálne ide o biocellulose moisturising eye patch a produkt patrí pod rad Aqua focus. Myslím, že tento rad je veľmi vydarený aspoň čo sa masiek na pleť týka. Samotná maska má v sebe vodu zo švajčiarskeho ľadovca, ktorý pleť hydratuje. A veru tú hydratáciu je z masky skutočne cítiť. Neviem síce nájsť produkty douglas na slovenských stránkach takže presnú cenu vám nepoviem, ale 119 CZK v prepošte na eurá nie je veľa. Pre mňa veľký objav a určite by som si niečo také kúpila znova. Hydratačný efekt sa konal aj deň po maske, kruhy ja nemám takže ako si s tými vie maska poradiť neviem. A ak sa bojíte, že nie je pre vás, tak ste na omyle. Celý rad Aqua Focus je zameraný na hydratáciu a určený pre všetky typy pleti. Takže smelo do toho.

Hodnotenie: 5/5 bodov. 

Ako vidíte, spraviť si domáce spa nie je vôbec nič zložité. Ja si ešte veľmi rada doprajem kúpeľ na nohy. Ono sa to nezdá, ale nohy nás nesú po celý život a tak by sme sa o ne mali starať. Aktuálne mám na ne aj nový krém Cerave, na ktorý sa už môžete tešiť čoskoro. Každopádne z dnešnej ponuky masiek môžem odporučiť všetky tri. Samozrejme sú to masky jednorázové, čo ani pre mňa nie je úplne to najvhodnejšie balenie, no pre ich efekt to oželiem. Zase nestoja veľa takže dovoliť si ich môže naozaj každá. A čo je najlepšie, všetky sú dostupné u nás na Slovensku.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké domáce spa rituály robievate vy? Pevne verím, že nejaké áno aj keď to možno tak úplne nenazývate. 


Komentáre

  1. To já zase citrusové vůně mám ráda. Úplně nejvíce mě zaujala maska od Balei. Taky si někdy dopřeji podobnou relaxační chvilku.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rada čítam, že si na seba vieš nájsť čas, to je pre nás ženy veľmi dôležité :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.