Miluj svoj život

Miluj svoj život Lousie Hay

Pri natáčaní videí mnohé pochopíte. Napríklad keď som točila video o najlepších knihách osobného rozvoja zistila som, že vám jednu super knihu dlhujem. Nesie názov Miluj svoj život a napísala ju americká autorka Lousie L.Hay. Ak ju doma nemáte tak to prosím rýchlo zmeňte. Moja obľúbená youtuberka S láskou Alice o nej hovorila stále a tak som si ju musela prečítať. A plne ju chápem, kniha je prefektná.

Samozrejme kníh s tématikou osobného rozvoja nájdete v kníhkupectvách na mraky. Čo len potvrdzuje fakt, že doba sa mení a ľudia sa chcú sebarozvoju venovať. Zároveň sa nám ukazujú mnohí neznámi ľudia so svojimi príbehmi a receptmi na šťastný život. Niekedy sa v tom mori kníh možno aj strácame. Čo má byť teda naším kompasom? Určite naše vnútnoré pocity a to, či kniha s nami ladí, či tomu, čo v nej čítame aj veríme. Rozhodne nečítajte jednu knihu za druhou a nesnažte sa v tomto smere spraviť rekord. To nie je podstata sebarozvoja. Podstatné je sebarozvoj uplatniť v živote. Veď to predsa chceme, aby bol lepší náš život, nie naša knižnica. 

Lousie L.Hay to v živote tiež nemala ľahké. Prešla si zneužitím, rakovinou a aj rozvodom. No napriek tomu sa postavila na nohy a stala sa z nej fenomenálna osobnosť. Sama vám neviem vymenovať, v čom všetkom sa táto Američanka angažovala, no nebolo toho málo. Knihy boli len zlomok toho, čo robila. Mala svoje nadácie, viedla prednášky, sermináre a dalo by sa pokračovať. No a samozrejme sa snažila tajomstvo svojho šťastia zdieľať s nami všetkými.

Pýtate sa ako si zvýšiť sebavedomie a mať sa rád/rada? Tak si kúpte túto knihu, na youtube je k tomu aj pekná doplňujúca prednáška preložená do slovenčiny. Myslím si však, že knihe sa nevyrovná aj keď je skvelá a ja sama si ju často púšťam. Miluj svoj život je fakt o tom, ako sa do svojho života zamilovať tu a teraz. Už nemusíte čakať, kým vás spraví šťastnými okolie, už to dokážete aj bez ich pomoci a to je pravé šťastie. Teda vraj pojem šťastie nie je úplne výstižný, skôr ide o radosť zo života.

Miluj svoj život Lousie Hay

Autorka v knihe dáva konkrétne návody, ako si dopriať viac pozornosti. Ako sa vedieť vyrovnať s traumami, s rozchodmi či smrťou. Hádam každá oblasť je v tejto knihe opísaná. A ako bonus na záver vytvorila autorka zoznam najčastejších chorôb a bolestí, ich psychické príčiny a spôsob, ako ich liečiť. Nemyslím tým nejaké lieky či bylinky, ale skôr iný spôsob liečby - liečbu myslením a afirmáciami. Možno si poviete, hm to nie je pre mňa tie afirmácie. Lenže žiaľ afirmácie používame všetci len o tom nevieme. Každá naša veta o nás je afirmácia. Ráno vstanem a poviem si, že vyzerám strašne = afirmácia. Mám zlú postavu = afirmácia. A takto to ide a potom sa to stane našou realitou.

O autorke a jej princípoch šťastného života je natočený aj film Miluj svoj život. Vystupuje v ňom aj samotná Louise takže odporúčam pozrieť. Film je starší, ale stále platný a práve tam uvidíte, ako celý koncept funguje. Nemusíte tomu veriť, no dajte tomu šancu. Každá sebarozvojová kniha, prednáška či film vám dá niečo do života. To sa s vami stavím.

A sme na konci, bolo to dlhé ja viem, ale dlhovala som vám to. O tejto knihe by sa dali písať slohy či dokonca diplomové práce. No jednu som už v živote napísala a ďalšia mi asi nechýba. Bolo to fajn, ale školy mi už asi stačilo. Paradoxne teraz sa vzdelávam znova, no témy si volím sama. A tým pádom má tá škola baví ešte viac. Teda mňa bavila aj ekonomika, no toto má väčšiu šťavu a hlavne reálny dopad na môj život.

Majte sa krásne a napíšte mi, či ste počuli o tejto autorke. Poznáte príbeh Lousie L.Hay?

Komentáre

  1. Presne takýto druh kníh rada si prečítam a mnoho ľudí by si mali podľa toho rozvíjať hlavne po psychickej stránke

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Betka je skvelé, že sa zaujímaš o túto tému, teším sa :) Už som uverejnila aj video o tých najlepších knihých tohto typu na kanáli Biankanotes. Možno tam nájdeš viac tipov.

      Odstrániť
  2. Knížku jsem objevila právě díky videu od Alice, přála jsem si ji k Vánocům a ještě ten večer, co jsem ji rozbalila pod stromečkem, jsem se do ní začetla. Jsem z ní unešená a vůbec nechápu, jak je možné, že jsem na ni nenarazila už dříve, ale holt si ke mně tu cestu musela najít sama.. ♥

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som od nej počula od Alice tiež. Je skvelá v tejto oblasti osobného rozvoja. No a kniha ako píšeš škoda že sme ju neobjavili skôr, no lepšie neskoro ako nikdy :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.