Produkt, ktorý mi zlomil srdce

Cerave cistiaci krem

A to doslova, tak sklamaná som z kozmetiky asi v živote nebola. Ja mám totiž CeraVe značku veľmi rada, no tento produkt bol pre mňa katastrofou. Evidentne môjmu typu pleti totálne nesedí i keď je vraj pre normálnu až suchú pleť. Nuž moja je normáln sem-tam, no podľa mňa tu sa výrobca popisom totálne sekol. Odporučiť tento produkt dokážem iba sušienkam, inak nikomu. A tušíte správne, reč je o legende od  Cerave - Hydration Cleanser.

Táto hydratačná čistiaca emulzia sa predáva v rôznych baleniach, no ja som si samozrejme v dobrej viere kúpila to pomaly najväčšie. Vyšlo ma na nejakých 10 eur, no CeraVe nemôže sklamať však. Balenie je nádherné, to je radosť pozerať. Produkt je úžasné krémový, nevonia asi ako všetko od CeraVe no a vraj je vhodný aj pre normálnu pleť. Tá moja je normálna skôr v zime a produkt som používala na prelome jari/leta. To sa už pleť začína trochu mastiť, ale stále nič dramatické. Z oficiálneho popisu vyzerá produkt fajn, no akosi som podcenila kamošky blogerky s mastnou pleťou. Tie totiž písali asi všetky do jednej, že im produkt tvoril akné. A mali pravdu. 

Cerave cistiaci krem zlozenie

Netuším, čo v zložení spôsobuje tak neskutočné, podkožné akné, no niečo tam je. Podrobila som produkt aj detailnej analýze na stránke skincarisma. Ako vidíte, tak sú tam látky, tuším až 3, ktoré spôsobujú plesňové akné. Takže fakt to nie je pre nás. To akné bolo fakt príšerné, nedalo sa vytlačiť, nedalo sa nijako a pomaly ničím odstrániť. Teda nuž hlavne zmierniť. Šlo o to podkožné akné, ktorého sa, ako viete, zbavuje najťažšie a zanecháva na pleti tie najhoršie jazvy a fľaky. Trvalo mi dosť dlho, kým som z toho pleť ako tak dostala. Fľaky sú samozrejme vidieť ešte doteraz, no už sa to celkom dá. 

Spolubývajúca si na moje odporúčanie kúpila tento produkt tiež a efekt na jej suchšej pleti bol rovnaký. Takže fakt neviem, komu tento produkt vyhovuje. Mojej pleti nie, mierne suchej nie, asi takej tej dokonalej a extrémne suchej áno. Slovíčko normal skin by som určite z popisu vyškrtla. Samozrejme, vhodnosť produktu na zmiešanú pleť výrobca neuvádzal. Tu šlo skôr o moje dobré skúsenosti s inými krémovými produktmi pre normálnu pleť. Skrátka niekedy si kupujem aj produkty pre iný ako môj typ pleti a nikdy som nemala tak zjavný kožný problém ako po tomto produkte. Čo vám poviem, bojím sa ho komukoľvek aj darovať. V mojom okolí sa vyslovené sušienky nepohybujú. Viem však, že youtuberka Tina Naté si produkt chválila a ona je presne suchý typ pleti. Takže toto je fakt na vašu vlastnú zodpovednosť. Odporúčam skúsiť mini balenie. V lekárni Benu dávali ku kúpe CeraVe produktov aj také úplne mini vzorky zdarma. Ak akcia stále prebieha tak máte šancu. Za mňa však sklamanie aké som za svoj blogerský život neviem či zažila.

Hodnotenie:1/5 bodov, nebyť obalu tak 0 bodov.

Tu som sa fakt riadne sekla, až je hanba písať. Avšak tiež som len človek a robím chyby. Chybami sa predsa učíme a netreba sa za ne trestať. Skôr ako chybu to označujem za skúsenosť, no značka u mňa neprepadne aj tak. V ponuke majú ešte čistiaci gél, no keďže je to znova "gél" tak viete, že si ho nekúpim. Nemám rada gély všeobecne takže žiaľ čistenie pleti s CeraVe je u mňa nemožné. Ostáva mi len dúfať, že vytvoria aj čistiaci krém pre zmiešanú pleť. 

Majte sa krásne a veľmi by ma zaujímalo, či ste tento produkt skúšali. Hlavne majiteľky inej ako suchej pleti hláste svoje dojmy. 

Komentáre

  1. Ja mám od CeraVe foaming cleanser na zmiešanú pleť a nedám naň dopustiť.. neviem či si ho už skúšala :)

    xoxo | Mona from https://lipstickverse.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neskúšala som ešte no tuším to je pena a ja peny a gély nemám príliš v láske.

      Odstrániť
  2. Konkretne tuto znacku som este neskusala, no podobnu skusenost mam s odlicovacim olejom Alverde a odlicovacim olejom Astrid. Tiez neskutocne zhorsenie pleti. Vlastne tomu nerozumiem, lebo ide o odlicovacie produkty, ktore na tvari neostavaju a ja este po ich pouziti pouzijem cistiaci gel, ichtamolove mydlo a tonikum. No i tak musi nieco pleti robit zle.

    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mačka vystihla si to úplne perfektne. Akoby som čítala seba. To fakt nedáva logiku, ako môže niečo, čo neostáva na pleti jej stav tak zhoršiť. Nechápem to v prípade dnešného produktu ani olejov, ktoré spomínaš. Záhady sa dejú aj v kozmetickom svete zjavne.

      Odstrániť
  3. Odpovede
    1. Rozhodne odporúčam, s pleťovou starostlivosťou ale treba vyberať opatrne.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.