Hydratačné olejové sérum Saffee

Saffee hydratacne pletove serum

Zázračný elixír pre pleť. Aj tak by sme mohli nazvať pleťové séra. Majú v sebe vyššiu koncentráciu účinných látok vďaka čomu sú aj ich účinky na pleti skôr viditeľné. Bežné pleťové séra sú vcelku vodnaté a tekuté. Potom existujú séra v podobe krémov a ešte tie olejové. S tekutými už mám bohaté skúsenosti a lákali ma práve tie olejové. Koniec koncov, po lete si vždy kupujem nejaký pleťový olej tak prečo to rovno nespojiť so sérom. A tak mám doma Hydration Booster olejové sérum od značky Saffee.

Túto značku nájdete na notino.sk. Ide o francúzsku prírodnú kozmetiku a čo je prírodné to ja musím mať. V rámci starostlivosti o pleť používam konvenčnú kozmetiku minimálne. Tu skutočne dbám o to, čo si na pleť nanášam. A moje skúsenosti ma neraz utvrdili v tom, že prírodná kozmetika je na moju pleť to pravé orechové. Sérum je pomerne malé, má iba 10 ml avšak uznajte, je mega rozkošné. Samozrejme cenovo vychádza na 10 eur čo v prepočte na mililitre nie je úplne ideálny pomer. To chápem, no ako sa dočítate ďalej oplatí sa ho vyskúšať. 

Som prekvapená, ale na notine sa toho o sére píše vcelku dosť. Ide vlastne o upokojujúce pleťové sérum s obsahom jojobového oleja, vitamínu E a má v sebe aj olej z damaškej ruže. Okrem toho som našla ešte skvalán a mimochodom oleje ako skvalán a jojobový olej sú fakt medzi prvými ingredienciami takže ich tam bude dosť. Ako vieme tak práve tieto dva oleje sú ľahké, vhodné pre všetky typy pleti a sú nekomedogénne. Takže aj z pohľadu ingrediencií sa dá predpokladať, že sérum bude fungovať. A veru aj funguje.

Saffee hydratacne pletove serum zlozenie

 Sérum je podľa mňa extra ľahúčke. Až si nie som istá, či mi v zime iba toto sérum bude stačiť. Dokázala som ho používať aj ku koncu leta a nerobilo mi pleť extra mastnou. V úplne horúcom lete mi nesesdelo, no s príchodom chladnejšieho počasia si naň moja pleť zvykla dokonale. Sérum sa nanáša pipetkou, ktorá toho síce nenaberie veľa, no to množstvo by vám na pleť stačiť malo. Akurát tá pipetka je trochu klzká, aj celá vrchná časť séra, takže tu by bol možno fajn iný materiál. Na kvalite séra to však neuberá. Myslím, že hydration booster sa k séru dokonale hodí. Pleť skutočne vyživuje, nezhoršuje jej stav, nevytvára akné takže je vhodné aj pre mastnú a zmiešanú pleť. 

Okrem hydratácie som však nič na pleti nezaznamenala. Takže ak očakávate nejaké účinky na jazvičky po akné tak asi nie ste na správnej adrese. Avšak ako také ľahké olejové sérum by som si toho pokojne kúpila znova. Akurát ten obal sa mi raz tak nešťastne vyšmykol, že som o značnú časť séra prišla. Takže narábajte s ním opatrne. No a samozrejme keďže je to sérum olejové tak ja som si vždy predtým pleť navhlčila. Tým sa vyhnete mastnému poctiu na pleti. A to predsa chceme.

Hodnotenie: 4/5 bodov, chcelo by to ešte nejaké benefity navyše.

Svoju hydratačnú funkciu plní sérum úplne dokonale. Myslím, že sa hodí každému, kto zháňa nejaké ľahké sérum alebo ľahký olej. Ja už vyhľadávam séra s nejakými extra benefitmi, avšak to je moja vlastná preferencia. Toto je sérum na hydratáciu pleti a to spĺňa do bodky. Možno sa na trhu nájdu aj iné hydratačné séra, no toto sa mi pozdáva hlavne zložením a účinkami. Ja sa chystám najbližšie na nejaké sérum od značky Revolution Skincare.

Majte sa krásne a tešíms a na vaše tipy na pleťové séra. Dajte mi vedieť čo ste už skúšali a ktoré vám sedí najviac.

Komentáre

  1. O znacke som nepocula, ale v zlozeni vidim squalane a ten mojej pleti velmi nesedi. Takze radsej asi nie.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Značku znám a jejich séra používám. Momentálně mám už druhé balení právě tohoto séra. :-)

    Blog - Hevi a Luci

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.