Mini krémy na ruky Douglas a Yves Rocher

Mini kozmetika cestovne balenia

Milujem cestovné balenia kozmetiky. Chápem, že plné je ekonomickejšie, no ja mám vcelku slušnú zbierku aj tých menších. A pokojne ich používam aj mimo ciest veď prečo nie. Ani kozmetika vám totiž nevydrží večne. No o spotrebu krémov na ruky sa nebojím. Tie využívam aj pri bežných návštevách našich doma na východe. Počas cesty sa vždy zastavíme na toaletách na pumpe a ja netuším, čo v tých mydlách je, no mám po nich brutálne suché ruky. 

Prvý krém je od franúczskej značky Yves Rocher. Toto je aj na môj vkus trošku predražený luxus. Bežná cena je tuším 3 eurá za 30 ml takže toto si kupujem fakt výnimočne. No keďže tieto krémy majú povesť kvality, tak som musela skúsiť aspoň jeden. Problém bol vybrať vôňu, väčšina krémov sa mi nepáčila a tak som siahla po sladkej vanilke Bourbon. Táto vanilka je fakt mega sladká, nič pre slabé povahy. Mne však vyhovuje, no tá vôňa vám nahradí podľa mňa aj parfém. A je ju cítiť poriadne dlho. 


Yves Rocher krem na ruky

Balenie sa mi páči, ten vrchnáčik je však nešťastný. Už sa mi toľkokrát stratil, našťastie som ho zatiaľ vždy našla. Každopádne je taký divne malý, toto by sa vylepšiť podľa mňa dalo. Inak už podľa mňa netreba na týchto krémoch vylepšovať nič. Ruky vyživia tak úžasne, že lepšia je už hádam iba Indulona. Avšak na rozdiel od našej milovanej Indulony je toto krém, ktorý sa vstrebáva dosť rýchlo. Myslím, že je to práca silikónov, ktoré v kréme sú. Okrem toho je v kréme vysoký obsah sezamového oleja - už na 4tej priečke. Našla som tam aj bambucké maslo, no to je už hlbšie v zložení. Každopádne celé to zloženie je namiešané dobre a ruky sú veľmi dobre vyživené. Určite ho oceníte aj v zime a sranda je, že aj keď ho používam dosť často až teraz sa mi míňa. Toto je jeden z krémov, kde vám stačí mini množstvo na maxi efekt.

Hodnotenie: 5/5 bodov, perfektný.

Douglas krem na ruky s pomarancom

Rovnako skvelý je aj krém Douglas Home Spa Harmony of Ayurveda. Ide o krém, ktorý sa ku mne dostal vďaka adventnému kalendáru Dougls ešte minulé Vianoce. No síce sa už pomaly blížia ďalšie, ale ja som sa k nemu skôr nevedela dostať. Avšak ochutnávku vône a účinkov som spravila a už na prvý dojem ma očaril. Krém vonia sviežo-sladko, ale nie citrusovo. Možno tam síce cítim nejaké tie mandarinky, ale napriek tomu nejde o citrusovú vôňu. Neviem presne o akú kombináciu voní ide, ale mne sa veľmi páči. Krém je tiež malý, 30 ml a kúpite ho za 60 CZK. Cenu v eurách nepoznám nakoľko do Douglas v Bratislave tak často nechodím a e-shop nemajú. Keď si to tak prepočítam tak to ale veľa stáť nebude.

V kréme nájdete mandľový a sezamový olej, no nie sú na prvých priečkach. Silikóny sú tam samozrejme tiež a to cítite na vyhladzujúcom efekte krému. Napriek tomu aj toto zloženie je nakombinované perfektne a funguje. Ruky vyživuje krém skoro tak ako vyššie spomínaný Yves Rocher. Hádam je len o niečo menej výživný, ale to príliš nepocítite. Ja si ho dávam na ruky vždy pred spaním a tá vôňa je nádherná. No a efekt samozrejme tiež. Navyše aj tento krém sa rýchlo vstrebáva a nezanecháva mastný povlak. 

Hodnotenie: 5/5 bodov, tiež úžasný.

Porovnávať tieto krémy nemá príliš význam. Oba sú rovnako skvelé aj účinkami, aj vôňou. Jediné, čo hrá do karát značke Yves Rocher je jej lepšia dostupnosť na Slovnesku. Douglas je nemecká značka a zoženiete ju len v špecializovaných Douglas predajniach. A tie sú na Slovensku hlavne vo veľkých mestách. Ja žijem v Bratislave takže pre mňa to problém nie je, no napríklad doma na východe by som ho zohnala asi jedine v Košiciach. Takže ak žijete mimo veľkých miest tak skôr asi pozrite ten Yves Rocher. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či sa vám tiež tak páčia mini balenia kozmetiky. Verím, že nie som jediný maniak na tieto roztomilé produkty :)


Komentáre

  1. Mini balenia krémikov a iných veci tiež milujem. Su ideálna napr do kabelky a teda kremov na ruky u mna nikdy nie je dost :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne, zmestia sa všade. Ja mám jednu krabičku týchto mini produktov :)

      Odstrániť
  2. Mini balenia sú najviac - rýchlejšie sa spotrebujú a tak mám šancu vyskúšať viac rôznorodých produktov než keby používam len plné balenia kozmetiky :D
    Ináč Douglas už spustil e-shop aj pre Slovensko.
    https://www.douglas.sk/p/douglas-collection-harmony-of-ayurveda-hand-cream-306214


    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hurá no konečne je aj Slovenská verzia. Presne to sa mi tiež pozdáva, môžem toho vyskúšať oveľa viac.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.