Slovenská Botanica Slavica a jej rad 9 divov plodov

Botanica Slavica 9 divov plodov

Nezvyknem si kupovať celý produktový rad značky, no v tomto prípade som proste musela spraviť výnimku. Rad 9 divov plodov ma zaujal už minulý rok svojim úchvatným pleťovým peelingom. No a keďže som počula ódy aj na jeho legendárnu masku s ružovým ílom, bolo rozhodnuté. Síce túto masku odporúčala hlavne Youtuberka Katka, ktorej pleť je skôr suchá, riskla som to. Moja pleť je predsa len v zime suchšia tak prečo nie. Masky na pleť mi aj tak takmer všetky došli a tie jednorázové balenia ma úplne nebavia. 

K peelingu Botanica Slavica len krátko nakoľko podrobnú recenziu na blogu už máte. Stále je však rovnako skvelý, našľahaný, jemný a stále tak prekrásne vonia. Naozaj som nikdy v živote nemala tak perfektný peeling. Toto je fakt peelingová šľahačka. To skrátka musíte skúsiť, akurát v DMke ho už nejako nemajú. Značku áno aj peeling 9 divov kvetov aj bylín, no práve tento 9 divov plodov tam vôbec nie je. Masku predávajú aj toner, no za peelingom som čakala márne. A nenašla som ho veru ani v ich online shope takže som si oba produkty nakoniec objednala z iného obchodu. Každopádne produkty dorazili a ja mám z nich obrovskú radosť.

Duo 9 divov plodov som si objednala ešte minulý rok a rovno som sa pustila do jeho používania. Tieto dva produkty spolu vás vyjdu na nejakých 20 eur. Myslím, že je to vzhľadom ku kvalite a ingredienciám primeraná cena. Mne sa veľmi páči značka ako taká, ich obaly, dizajn aj celý koncept. Maska aj peeling sú balené v tmavých sklenených dózach, takže si dajte pozor, aby vám nespadli. Ja ich mám uložené v kúpeľni na políčke takže nehody snáď nehrozia.

Peeling používam podľa chuti cca 1-2 krát týždenne. Pleť je potom vždy čistá, svieža, čierne bodky sú menej viditeľné a navyše necítim pnutie ani suchosť. Toto je naozaj peeling, ktorý pleť skôr hydratuje. Poďme ale k maske, ktorú som na blogu ešte nespomínala. Je vhodná pre normálnu až suchú pleť takže pre tú moju asi hlavne v zime. Tiež je vhodná pre pleť so sklonom k rosacei, ekzémom, dermatitíde a pomáha proti starnutiu pleti. Nuž na nič z toho netrpím, ale chcela som nejakú hydratačnejšiu masku. Celé zloženie masky si môžete pozrieť na ich stránke. Značka je slovenská, prírodná a  je vlastne sesterskou značkou Soaphorie. 


Botanica Slavica 9 divov plodov piling a maska

Maska je tehlovej farby, vonia trochu ako peeling no je tam cítiť aj ten ružový íl. Vôňa je však príjemná, nemusíte sa báť nejakého divného zápachu. Mňa veľmi prekvapilo, že je maska taká mierne gélová. Tá konzistencia je trochu zvláštna, ale maska sa na pleť nanáša pohodlne. Po nanesení by sa mala nechať pôsobiť 15-20 minút a následne umyť. Táto maska vám však na pleti neuschne, čo sa mi práve veľmi páči. Nemám už príliš v láske tie sťahujúce suché masky. Práve to ma na maske lákalo a musím priznať, že sa mi fakt pozdáva. Pleť maska krásne vyčistí, zlepší aj akné a povyťahuje nečistoty takže myslím, že je vhodná aj pre pleť mastnejšiu. Nie je to však vyslovene typická čistiaca maska, no mne sa páči. A najlepšie je, že je po nej pleť hydratovaná, žiadne pocity pnutia či vysušenej pleti. Takže mňa maska veľmi príjemne prekvapila a určite až sa mi ju podarí minúť tak si ju kúpim znova. Nakoľko však aj peeling aj maska majú po 110 ml tak to asi tak skoro nebude.

Hodnotenie masky: 5/5 bodov, perfektná revolučná maska. 

Zvyčajne používam masku aj peeling v rovnaký deň. Dám si peeling a potom na čistú pleť nanesiem masku. Naozaj sa priam teším na celú túto beauty procedúru. Páči sa mi aj, že maska aj peeling vyzerajú rovnako takže to tak nejako ladí aj opticky. Osobne môžem slovenské produkty len odporučiť. Určite ich vyskúšajte, podporujeme tak predsa našu vlastnú krajinu. Značka patrí medzi moje obľúbené a určite toho chcem v budúcnosti skúsiť oveľa viac. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či kupujete naše slovenské produkty. Skúšali ste tento skvelý rad?

Komentáre