7 netradičných beauty tipov v karanténe

Karanténa trvá už riadne dlho a úprimne, všetkým nám už lezie krkom. Mňa nevynímajúc aj keď sa snažím držať nad vecou čo možno najviac to ide. Nejdem vám tu písať o tom, aká je situácia zlá ani nič negatívne. To sa na mňa veru nepodobá. Správy sledujte minimálne a miesto nich si radšej prečítajte môj článok. Pokojne aj dookola, niekedy nám niektoré vety zarezonujú inak. A vždy prinesú niečo nové. To je aj dôvod prečo je skvelé znova a znova čítať obľúbené knihy, počúvať prednášky či videá . Vždy vám dajú niečo nové aj keď si myslíte, že nie. Vráťme sa ale späť k beauty svetu a veciam, ktoré nás môžu aj v týchto časoch skrášliť. No a hlavne nám robia radosť, lepšiu náladu a zvyšujú sebavedomie. 

Domáce spa a pedikúra. Osobne milujem pedikúru v salóne. Minulý rok som si našla v Bratislave skvelý salón, kam som milovala chodiť. Bola to moja každo mesačná odmena. Rozmaznávanie seba samej, no teraz to samozrejme nie je možné. A tak si napustím vaničku, hrám sa na alchymistu, miešam oleje a soli a relaxujem doma. Skúste to aj vy, taká pedikúra nohám pomôže. Navyše si to zaslúžia veď nás nosia po celý deň.

Vyhrajte sa s maskami na nohy, ruky, pleť či pery. Masiek je na trhu milión, no nemusíte si kupovať každú zvlášť. Osobne nie som príliš na konzum, no rada si doprajem. Masky si však viete účinne vyrobiť aj z dostupných krémov. Stačí naniesť krém v hrubšej vrstve, naniesť na ruky bavlnené rukavičky a máte o masku na ruky postarané. Rovnako fungujú krémy na nohy. Na vlasy odporúčam pomoc z kuchyne ala olivový olej. Na pery zase môžete naniesť výživnú vrstvu medu. Benefitom je aj jeho skvelá chuť. No a tip na skvelú pleťovú masku tu už zaznel, ja aktuálne milujem Botanica Slavica 9 divov plodov


Manikúra a lakovanie nechtov je ďalší super tip. Osobne nie som a nikdy som nemala umelé nechty, no dávať nechtom farby ma baví. Lakov mám dosť a ak je vaša zbierka chudobná, pokojne ju rozšírte. A áno lakujem si nechty zo zábavy, nielen pre videá. Ja viem, že hlavne varím a umývam riad, no je mi to jedno. S nalakovanými nechtami sa cítim príťažlivejšia a čo vám poviem, aj to písanie a tvorenie ide ľahšie. Zvoľte si svoje farby a pokojne skúste aj niečo divokejšie. Veď teraz to aj tak nikto príliš neuvidí  takže sa vyhnete aj zbytočnej kritike. 

V oblasti vlasov možno skúste nejakú netradičnú farbu. Takú, na akú ste nemali odvahu, lebo čo by o vás povedali kolegovia v práci? Nuž ak ste na home office tak si to konečne môžete dovoliť. Odviazať sa, experimentovať. Ja sa chystám opäť na svoju ružovú a možno skúsim aj fialovú, na ktorú som v práci akosi nenašla odvahu. Sme doma tak z toho vyťažme maximum. 

Spravte si doma účes ako od kaderníčky, natočte si vlasy, zmeňte niečo. Kľudne sa aj nalíčte a oblečte akoby ste šli niekam na ples či do príjemnej spoločnosti. Čo tam po tom, že sa idete len prejsť alebo idete len do obchodu. Krásne by sme mali byť vždy a za každých okolností. Aj váš partner to určite ocení a vy sa budete cítiť výnimočne. Ja sa chystám znova si spraviť vlny žehličkou, znova oprášiť lak na vlasy a trochu zmeniť ten nudný stereotyp. 

Aj v líčení sa môžete odviazať. To že sme doma neznamená, že musíme make-up nutne odložiť na políčku. Netvrdím, že ja sa líčim vždy, no kvôli videám pomerne často. Sem-tam si spravím dymové líčenie a najnovšie skúšam aj moju červenú očnú linku. Je od značky Avon a netušila som, že bude tak skvelá. Perfektne  drží po celý deň a krásne dotvára zlato-ružové líčenie. Navyše je celistvá a dobre sa s ňou pracuje. 

No a siedmy doplnkový tip je - kúpte si niečo, čo ste dlho chceli v kozmetike vyskúšať. Možno ste to kúpili niekomu inému, ale sebe nie. Je to aj prejav sebalásky a toho, že si samé seba vážime. Ono je super kupovať drahšiu kozmetiku rodine lebo ich máme radi. No prv by sme mali začať od seba a dopriať si. Ja som si takto minule kúpila krém Manufaktura s vôňou marhúľ. Milujem ho a kúpila som ho každému okrem seba. Môj argument bol že je na krém na ruky drahší (stojí takmer 7 eur). Ok možno je, no hádam tých 7 eur stojím či nie? Netvrdím, aby ste minuli celú výplatu na kozmetiku avšak doprajte si niečo pekné a voňavé. Niečo, po čom ste dlho túžili, odmeňte sa, že zvládate súčasnú situáciu. 

Heslom celého dnešného článku je odviazanosť a radosť zo života. Vonkajšie okolnosti nedokážeme zmeniť a tak ich nemá zmysel riešiť. Zamerajme sa na to, čo zmeniť môžeme a teda nás samých. A teraz to myslím presne z toho vonkajšieho hľadiska. Skúste nejaké experimenty a premeny. Ktovie možno nájdete nejaký svoj nový štýl. Zdieľajte to pokojne aj na facebooku či na instagrame. Bude to taká naša malá výzva čo poviete.

Majte sa krásne a teším sa na vaše komentáre a premeny. Čo v beauty oblasti robíte momentálne vy?


Komentáre

  1. Ahoj, moc hezký článek do dnešních smutných dnů. Souhlasím se všemi body <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že ťa článok potešil. Hej teraz sa treba o to viac obklopovať tým dobrým a pekným.

      Odstrániť
  2. Super článok. Ja sa snažím si robiť beauty stredu a nedeľu, kedy si vždy večer dám vaňu, masku a všetko čo k tomu patrí. Už sa mi z toho stal taký rituál a normálne sa na to už teším. Celkom mi to pomohlo nestratiť sa v týchto pomerne stereotypných dňoch.
    Moc sa mi páči ako si to celé spísala a musím povedať, že si vymenovala asi všetko čo sa dá :)


    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi ma teší Saši, že sa ti článok páčil. A oceňujem pravidelnosť, ja som v tomto stále trochu lenivá. Snažím sa aspoň raz týždenne, no asi sa tebou inšpiruje :)

      Odstrániť
  3. Hezky napsáno, souhlasím a také se snažím si alespoň tyto věci užívat, když už se jinak skoro nic nemůže.
    Zrovna mám objednanou kosmetiku, jak něco nového, tak i náhrada za spotřebované produkty, a hrozně se těším!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kúpiť si to čo chceme je tiež skvelý nápad, tiež to robím. A čo za kozmetiku?

      Odstrániť
  4. Super článek, přesně tak jsem přežila karanténu na jaře 2020 a přesně tak jsem přežila teď měsíc březen, kdy u nás byla největší uzávěra.

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj my sme mali tento rok prísnejší ako ten predtým. Avšak kým sa dá chodiť na prechádzky je to stále ok. Tak som rada, že sa článok páčil :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.