Noili nočné pleťové sérum s vitamínom C

Noili serum s vitaminom C recenzia

Moje prvé olejové pleťové sérum od slovenskej značky Noili. Dlho som zvažovala, či za 15 ml sérum zaplatiť vyše 20 EUR. No nakoľko ide o našu značku, prírodnú a sérum, ktoré je overené blogerkami tak som doň išla. Musím však rovno na úvod naznačiť, že som z neho bola totálne sklamaná. Ako iste viete, počas zimy si zvyknem kupovať nejaký pleťový olej. Doposiaľ to bol hlavne šípkový a tento rok som chcela zmenu. Tá moja zvedavosť je však niekedy nezbedná a prihraje mi aj veci, ktoré pre mňa nie sú úplne to pravé.

Slovenské prírodné pleťové sérum sa oficiálne nazýva Pro-Collagen Vitamin C sérum. Ide o olejové sérum, čo bola pre mňa vcelku novinka. Pleťové séra som doposiaľ skúšala väčšinou len tie na báze vody prípadne gélu. Olejové séra som nemala a trochu som sa ich aj bála. Toto sérum je totiž zmesou viacerých olejov a vitamínu C. No a presne kombinácia viacerých olejov bolo to moje strašidlo. Budú mi sedieť? Čo ak mi niektorý olej upchá pleť a ja sa dostanem šialené akné? Nuž zákon príťažlivosti zabral aj v tomto prípade a ja som si to akné privolala.

Trochu nechápem prečo mi toto sérum škodí. Oficiálne je totiž určené pre všetky typ pleti takže by mal sedieť aj mojej. Dokonca je z radu anti-age, no ja som ho kupovala hlavne kvôli vitamínu C. Ako viete tá moja jedna bodka na nose ala pigmentová škvrna ma stále trápi. Z olejov v sére nájdete jojobový, makadamiový, slnečnicový olej a olej z jadier marhúľ. Myslím, že jojobový a slnečnicový komedogénne nie sú. O ostatných dvoch už tak 100% istotu nemám. Tak či onak dala som séru šancu verte mi. Poctivo som ho nanášala každý večer asi dva týždne na navlhčenú pleť. Už po pár dňoch som však videla na pleti akné ako hrom. To také nepríjemné, podkožné akné, ktorého sa je fakt ťažké zbaviť. Dala som si teda pauzu a keď sa pleť ukľudnila vyskúšala som sérum znova. Nebola som si totiž istá, či je ten škodca naozaj sérum. Avšak efekt sa žiaľ zopakoval a tak som sérum takmer plné vyradila zo svojej rutiny.

Hodnotenie: 1/5 bodov, pre mastnú pleť neodporúčam.

Toto sérum je asi vecou názoru a pleti. Viem, že niektoré majiteľky mastnej pleti ho ospevujú. Mne však vôbec nesedí a neodvážim sa ho ani príliš posúvať po kamarátkach ďalej. Nejde mi vôbec do hlavy čo mi na ňom tak nesedí, nakoľko na pocit mi neprišlo vôbec mastné. Za tú cenu mi to však príde dosť sklamanie. Asi ostanem verná jednozložkovým olejom. Pri zmesiach nikdy neviete, ako na ne vaša pleť zareaguje. Našťastie testujem ešte jedno sérum s vitamínom C od The Ordinary a to má veru diametrálne odlišný, pozitívny efekt. Takže sa máte vy aj ja na čo tešiť nabudúce.

Mali ste už toto sérum? Zvyknete používať olejové séra alebo skôr tie na báze vody?

Komentáre

  1. V poslednej dobe rada používam rôzne produkty s vitamínom C a zväčša mi dobre sedia. Toto sérum som ešte neskúšala, ale vyzerá zaujímavo. Škoda, že tebe nevyhovuje :/
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nevadí, mám už ďalšie s vitamínom C tak používam to. Hej ale sklamalo ma.

      Odstrániť
  2. Ne každá přírodní kosmetika je zárukou úspěchu a ne každému sedne všechno. Je ale fajn, že někdo sdílí i negativní recenze, aby tak ostatní byli informovaní.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máš úplnú pravdu, nuž nie schválne avšak mojej pleti to skrátka nesedí.

      Odstrániť
  3. Ja s mojou mastnou pleťou sa olejom trošku vyhýbam a skôr si vyberiem niečo ako ty spomínaš na vodnej báze, ale už dlho hľadám nejaké sérum s vitamínom C, pretože toto mi v skincare ešte chýba.

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som tým séram s vitamínom C na stope takže sa máš na čo tešiť. Od The Ordinary mi príde dosť dobré a ešte vraj značka Geek and Gorgious.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.