Trikrát ľahká romantika na večer

Trochu som v knihách preladila opäť na romantický žáner. Knihy na tému osobného rozvoja sú skvelé, no myslím, že na istý čas mám dostatok informácií. Ono v každej ďalšej knihe sa mi akoby len potvrdzuje to, čo už viem. Takže dnes tu mám pre vás dávku jednoduchej, ale peknej romantiky. Snívať treba a dôvera v dokonalú lásku by nemala nikdy zmiznúť. Nebojte sa, sem-tam mám pochybnosti aj ja. Sú aj také dni a je to normálne. Avšak stále verím, že pre niečo som z toho bývalého vzťahu odísť mala. Skrátka verím, že na mňa čaká niekto lepší. 

Necháp ma zle je kniha od Marianne Kavanagh, britskej spisovateľky, pre mňa doposiaľ neznámej. Hlavnými hrdinami sú Kim a Harry, pričom Kim nemôže Harryho vystáť. Neznáša ho, berie ho za rozmaznaného zbohatlíka zatiaľ čo Harry ju tajne milujem. Kim má sestru Evu, ktorá je Harryho najlepšou kamoškou a v priebehu knihy sa jej narodí dieťa. Mne sa veľmi páčil príbeh, ktorý bol fakt netradičný. Žiadna klasická romantika a aj záver bol dosť zaujímavý. Mne tam chýbalo ešte pár strán, no autorka ten pocit asi nemala. Táto kniha je jednou z tých, kde sa nenudíte opismi prírody a zbytočnými detailami. Skrátka rozhovory a dej idú ako po masle. A to sú presne knihy pre mňa. Mám rada, keď je akcia hneď od prvej strany. No a či sa Kim a Harry dajú nakoniec dokopy mi nebolo jasné takmer do poslednej stránky. Avšak nápad skvelý a našla som tu aj pár zamyslení a viet z oblasti osobného rastu. Takže určite odporúčam. 

Sama od slovenskej autorky Ivany Havranovej je o množstve vzťahov, ktorými si prechádza hlavná hrdinka. Má po 30tke tak ako ja a je stále nezadaná. A aj keď sa v jej živote strieda tých chlapov dosť, tak toho pravého akosi nevie nájsť. Mne to prišlo dosť reálne, opäť je to kniha faktická bez zbytočných omáčok a opisov. Dej je pútavý a vykresľuje rôzne charaktery chlapov s ktorými sme sa určite stretli všetky. Ani táto kniha nemá vôbec očakávaný záver a možno vás tak trochu aj prekvapí. Mne sa však veľmi páčila, veľmi som sa v hlavnej hrdinke našla. Odnášam si z knihy hlavne to, že keď sa jeden chlap z vášho života vytratí tak skrátka príde ďalší. 

Jennifer Probstová je moja obľúbená americká autorka. Vymyslela príbehy o dohodnutých manželstvách, ktoré som už tuším prečítala všetky. No a keďže otvorili knižnice aspoň na výdaj kníh tak mám v rukách ďalšiu romantiku z jej pera Hľadanie vytúženého dňa. Hlavná postava Kate je slobodná, no vlastní zoznamovaciu agentúru. Pripletie sa jej do cesty rozvodový právnik Slade, ktorý už má za sebou jedno nevydarené manželstvo. A stane sa klientom agentúry, ktorú Kate vlastní. Zároveň má Kate nejaký zvláštny dar - dotyk, ktorým zistí, či sa dvaja k sebe hodia. No a je vám jasné, že keď sa dotkne hlavného hrdinu tak to proste iskrí. Nebude to však také ľahké, o čom by bola kniha. Ja som ju čítala so zanietením, na posedenie som dala takmer celú knihu. Táto autorka je skrátka nákazlivá. Páčia sa mi príbehy, postavy, zápletky no ale hlavne opäť faktickosť. Tu nejaké opisy sem-tam sú, ale nič čo by vás nudilo. Skrátka mám rada knihy, ktoré majú drive = rýchly spád.

V poslednom čase veľmi veľa natáčam, no na písanie si vždy nájdem čas. Predsa len ma to baví a navyše mi tie prsty behajú po klávesnici rýchlosťou blesku. Výhoda štúdia Obchodnej akadémie. Začínam sa však fakt orientovať viac na tieto príbehy, ktoré vzbudzujú nádej a sú navyše nabité aj istou dávkou erotiky. Nie je jej veľa, no nejaká sa tu nájde. Kým kedysi som to brala za takmer nemorálne čítať niečo také, dnes viem, že je to práve naopak úplne zdravé. Čo vám poviem zmenila som sa a to kompletne. 

Majte sa krásne a dole do komentárov mi napíšte nejaké vaše tipy na romantické knihy. Ideálne také, kde sa dej začína hneď od prvej strany.

Komentáre