Tipy na skvelé audioknihy

zdroj

V živote by som neverila, že raz budem čítať resp. počúvať audioknihy. Moja láska k voňavým, papierovým knihám bola dlho neprekonateľná. Elektronické knihy neboli nikdy nič pre mňa, no klasické knihy som milovala. A stále ich milujem, avšak prišlo na mňa akési počúvacie obdobie. Asi je to aj silnejúcim vplyvom podcastov. Mimochodom sama o natáčaní podcastov niekedy uvažujem avšak zatiaľ ma YouTube a všetky ostatné činnosti zamestnávajú dostatočne. Je mi však jasné, že keď mám v hlave ten nápad a túžbu o podcastoch - skôr či neskôr sa zhmontí. Trochu už prezrádzam tému prvej audioknihy, ktorá je práve o našich snoch. K jednotlivým audioknihám vám dám aj odkaz, kde si ich môžete úplne zdarma vypočuť. Byť na vašom mieste neváham.

zdroj

Jak si správne přát alebo po slovensky Ako si správne želať je veľmi slávnou knihou z oblasti osobného rastu. Viete, že takýchto kníh čítam pomerne veľa. I keď si rada prečítam aj ľahkú romantiku, k osobnému rozvoju sa vždy vraciam. Koniec koncov toto sú knihy, ktoré je možné čítať dookola a vždy vám prinesú niečo nové. Kniha Ako si správne želať je o pozadí želaní a snov. O tom, ako by sme ich mali správne a vhodne formulovať. Tento bod je veľmi dôležitý aj pri definovaní životného partnera. Inak nám do cesty príde fakt hocikto. A želať si hlavne dobrého a milého veru nestačí. Minule mi to presne takto prezentovala kamoška a keď som jej nadhodila, že isto chce niečo viac uznala a pokračovala v zozname. 

Mne sa veľmi páčil hlavne bod ako želanie pustiť z mysle a prestať na ňom lipnúť. To je totiž tá najväčšia brzda pri splnení nášho želania. Držíme sa ho zubami nechtami, myslíme naň dňom aj nocou a ono to stále neprichádza. Deje sa to hlavne s väčšími životnými želaniami, ktoré sú pre nás veľmi dôležité. A som veľmi rada, že sa to v knihe tak detailne rozoberá. Naozaj nie je potrebné si svoje želanie denno-denne opakovať. Je však potrebné veriť, že vám bude doručené. Ako keď si objednáte v reštaurácii jedlo a viete, že vám ho pripravia. Podobne to funguje aj so želaniami. Kniha je čítaná príjemným hlasom, takže mne sa počúvala skvelo. A hlavne bola veľmi praktická, autor v nej hovoril svoje vlastné zážitky ohľadom želaní, zákona príťažlivosti a celej tejto témy. Určite odporúčam, na mňa kniha pôsobila ako balzam na dušu.


Nájdi svoj job je kniha od slovenského autora Jakuba Hulína. No a asi ste správne pochopili, že je určená pre všetkých, ktorí sa vydali na cestu hľadania svojho životného povolania resp. práce snov. Veľmi sa mi páči Jakubov citát: "Som presvedčený, že každý môže robiť to po čom túži. Nezáleží na tom, čo sme študovali, odkiaľ pochádzame alebo aké máme kariérne pozadie. Dôležité je, ako veľmi to chceme a čo sme ochotní pre to urobiť." Takže ak ste až doposiaľ váhali, či je zmena profesie možná tak jednoznačne ÁNO. 

Sama si touto fázou zmeny profesie aktuálne prechádzam. Tiež som mala obavy, či sa to dá avšak to sme si už vysvetlili. V knihe sú praktické návody ako napísať životopis, motivačný list, sprievodný e-mail či ďakovný mail po pohovore. To bola pre mňa osobne novinka. Taktiež sú tam rôzne tipy a triky, otázky na aké sa treba na pohovoroch pripraviť. Jakub dal do knihy kus seba a je to vidieť na kvalite knihy. Odporúčam ju tak absolventom ako aj ľuďom, ktorí nie sú vo svojej práci šťastní a spokojní a túžia po zmene. V úvode knihy sú aj otázky pomocou ktorých zistíte, čo je ten váš dream job. Dá sa povedať, že táto kniha je taký praktický sprievodca celým výberovým procesom. Takže ju odporúčam aj všetkým, ktorí pracujú vo sfére personalistiky a ľudských zdrojov. Sám Jakub bol totiž aj personalistom. 

Knihu si viete stiahnuť priamo zo stránky mladyinzinier. Jej súčasťou sú aj praktické listy, takže ak si nezvyknete robiť výpisky, tak Jakub myslel aj na vás. 

zdroj

Požádej a je ti dáno Esther a Jerry Hicks je knihou o Zákone príťažlivosti a želaniach. Je písaná inak ako vyššie spomínaná kniha o želaniach. Mne prišla spočiatku taká zvláštna, nič moc, ale mala aj dobré pasáže. Niektoré kapitoly mi prišli lepšie, niektoré by som si určite znova vypočula. Tie posledné sa mi zdali také najviac praktické. Pri tejto knihe mi tie praktické príklady zo života niekedy chýbali. Každopádne odporúčam aj túto knihu, záleží od vášho štýlu. Táto je viac o myslení a pocitoch. Nájdete ju aj v slovenskom jazyku na YouTube účte Michala Drienika. Mne čeština neprekáža, ale komu áno tak sa to dá ľahko vyriešiť. 

Ak hľadáte audioknihy zdarma tak na YouTube je ich naozaj dosť. Hlavne z oblasti osobného rastu. Niektoré sú aj v angličtine takže aj to je taká zaujímavá ponuka. Ten dnešný svet je fakt úžasný, toľko obsahu zdarma že by naň nestačilo ani 100 životov. Takže vyberajte múdro. Ešte som sa pustila do knihy Proč Spíme nakoľko téma spánku je pre mňa stále zaujímavá a rada sa v nej posúvam ďalej. No a ak poznáte nejakú knihu na aktívne počúvanie a umenie vyjednávať tak sme s nimi. Sú to témy, ktoré ma aktuálne vcelku zaujímajú. 

Majte sa krásne a dajte mi vedieť, či čítate knihy touto audio formou. Prípadne napíšte tip na dobrú knihu, ktorú ste čítali v posledných dňoch.

Komentáre

  1. Skvelé tipy. Na "ako si správne priať" a "požiadaj a je ti dané" si už brúsim zúbky. Ja som momentálne dočítala knižku štyri dohody a ak si ju ešte nečítala, tak ťa určite bude moc baviť. A inak audioknihy som ešte niky neskúšala, ani neviem prečo. A je to v dnešnej rýchlej dobe skvelý spôsob. Musím to už skúsiť aj ja ♥

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Štyri dohody mám v menšej verzii, je to super kniha. Mám rada aj jej spracovanie od Jaroslava Dušeka. No ja som tiež dlho tie audio ignorovala, ale zmena je život.

      Odstrániť
  2. To jsou super tipy, všechny mě zaujaly! Jdu se kouknout, jestli mají některou v knihovně na půjčení... :)

    Ela

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.