Môj boj so suchou pokožkou - Bioderma Atoderm

ekzem

Zima bývala pre mňa a moju pokožku celkom nenáročným obdobím. Slnečná alergia, ktorá ma trápi v lete nehrozí a extrémna sušienka nie som. Tento rok sa však začalo diať niečo nové, zatiaľ netuším čo a pokožka ma hlavne v oblasti dekoltu niekedy až páli. No možno je to z nosenia šálov avšak to už určí lekár. Do tej doby to však chcelo nejaké riešenie. Navyše aj pokožka ako taká je v zime o niečo suchšia. A tak som sa rozhodla znova vyskúšať dermatokozmetiku. Vedela som, že rad Bioderma Atoderm je dosť vychválený tak som siahla po ňom. Mlieko mi zaslali z Elnina, olej som si kúpila sama. 

Začnem tak ako produkty logicky používam - najprv sprcha a teda začnem sprchovým olejom. Dávnejšie som mala doma sprchový olej Mixa avšak neprišiel mi nejako extra skvelý. Bioderma sprchový olej mám v menšom, 200 ml balení ktoré vás vyjde na cca 9 EUR. Jasné, nie je to najmenej avšak ak máte problém s pokožkou a netušíte čo robiť tak sa oplatí do seba investovať. Páči sa mi obal aj praktická pumpička. Olej je vhodný pre dospelých aj deti a dá sa použiť tak na telo ako aj na pleť. Počula som, že niektoré ženy sa ním aj odličujú. O tom ale neskôr, samozrejme že som to už skúsila aj ja. Olej je jemne parfumovaný, čo by podľa mňa nemuselo byť, ale zase nejde o nič výrazné. Inak je to vcelku nemastný olej, ktorý po kontakte s vodou vytvorí veľmi jemné mlieko. Osobne sa mi tento produkt páči.

Pokožka je po sprchovaní upokojená, no nejakú výživu nečakajte. Na druhej strane je gél príjemný, nepení zbytočne a ten pocit je skvelý. Nejde o nejaký extra mastný olej, je to skôr olejový gél a na pokožke je fakt príjemný. Vedela by som si na to zvyknúť. Rovnako skvelý je aj na holenie pokožky a skúšala som sa ním odličovať a to funguje tiež perfektne. Takže za mňa veľmi univerzálny produkt, ktorý sa dá použiť na telo aj na pleť. V budúcnosti si asi kúpim to väčšie balenie a budem ho používať do sprchy aj na odličovanie. Neviem nakoľko to dokáže hydratovať suchú pokožku avšak cítim o niečo menej suchosti. Inak to napísať neviem. 

Hodnotenie: 4/5 bodov, možno som čakala o niečo viac hydratácie. 

ekzem

Prejdime k telovému mlieku Atoderm Intensive Baume. Ja mám 75 ml balenie nakoľko som ho chcela skúsiť a plus ako viete, mám toho doma na krémovanie fakt dosť. Mlieko je hutnejšie a čo je super - nevonia. Kedysi by som to brala ako mínus avšak pri citlivej pokožke je to rozhodne dôležité. Obal je pekný a pôsobí čisto. Mlieko moju pokožku fakt upokojí, ak ma páli tak si nanesiem toto mlieko a je po probléme. Asi ho budem používať aj v lete po spálení slnkom. To je však len taký môj nápad, neberte ma za slovo. Čo sa týka hydratácie pokožky cítim ju vcelku dosť aj na druhý deň po nanesení.  Pokiaľ viem existuje aj parfumovaná verzia tohto mlieka takže do budúcna možno skúsim aj to.

Toto mlieko je aj oficiálne určené na pokožku atopickú teda so sklonom k ekzémom. Myslím, že som si produkt vybrala naozaj dobre a pokojne sa k nemu v budúcnosti vrátim. Na môj aktuálny problém funguje bez problémov takže ak trpíte niečím podobným - skúste. 

Hodnotenie: 5/5 bodov, maximálna spokojnosť. 

Rad Bioderma Atoderm fakt nesklamal. V ponuke majú ešte balzam na pery, ten som skúšala dávno a viem, že mi nejako extra nesedel. Ostatné produkty sú však rozhodne skvelé. Olej ma veľmi pozitívne prekvapil tým, že sa ním dá aj odličovať. Čo sa týka mlieka konečne niečo čo funguje na môj záhadný problém pálenia pokožky. A nie je na predpis takže sa k nemu viete veľmi ľahko dostať. V zime a asi aj v lete je toto pre ľudí so slnečnou alergiou a svrbiacou pokožkou dosť povinný produkt. 

Majte sa krásne a dajte mi vedieť ako bojujete so suchou pokožkou. 




Komentáre

  1. Ahoj, co se týče sprchování z olejů doporučuji Niveu a jinak krémové sprchové gely všech možných značek to jistí. Já mám odmalička hodně zažitý právě Dove a Niveu. Tělové mléko úplný TOP je pro mě Mixa Cica Repair, ale plánuji teď zkoušet i všema chválenou Neutrogenu. Jsem sušenka celoročně, takže já jsem věčně namazaná - naštěstí jen zvenku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Sabi, díky na Mixa telové mlieko sa chystám rozhodne, majú niečo pre atopikov tak skúsim a možno aj toto tvoje. Dove sú skvelé to áno len teraz sa na istý čas vyhýbam vôňam.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.