Pizz Buin a opaľovanie s touto značkou

opalovanie spf Pizz Buin

Piz Buin je dosť nezvyčajný názov kozmetickej značky. Sama som bola zvedavá odkiaľ táto kozmetika pochádza a prečo ten názov. Neviem či ste to vedeli, no je to názov jednej alpskej hory, ktorá sa nachádza na hraniciach medzi Rakúskom a Švajčiarskom. Tak to by mi veru nenapadlo. Podľa názvu som to typovalo na niečo nemecky hovoriace, no že ide práve o názov hory, na to by som sama neprišla. S vysokohorskou turistikou súvisí opaľovanie tak ako s morom. Ostré slnko nájdete na oboch týchto miestach. No a keďže je leto tak som sa rozhodla tieto opaľovacie aj poopaľovacie produkty skúsiť. 

Inšpiráciou pri výbere mi bola blogerka Saveonbeauty. Tá už produkty u seba na blogu vychvaľovala toľkokrát, že mi bolo jasné, že musím Piz Buin skúsiť. Z Elnina som si na testovanie zvolila duo krém na opaľovanie SPF 30 a mlieko po opaľovaní.

Začnem logicky tak ako to človek používa a teda PIZ BUIN HYDRO INFUSION SUN GEL CREAM SPF30. Oficiálne teda ide o gélový krém na opaľovanie s SPF 30. Na naše zemepisné šírky vraj 30tka stačí. Krém má UVA aj UVB ochranu a ak sa pýtate na typ filtra tak je chemický. Krém má 150 ml takže sa hodí na celé leto pre celú rodinu. Ja sa priznám, že toto leto som sa cielene opaľovala dosť málo. Sama ani neviem, no tak málo ako som tento rok bola pri vode som hádam ešte nebola.

spf 30 Pizz Buin


Snaha aj bola, raz Šírava, raz kúpalisko, bazén doma len vždy to bolo nejako krátko a okolnosti to proste nejako tak zariadili. Každopádne aj to málo som využila na otestovanie opaľovacieho krému. Dala som si ho dokonca aj keď som išla len tak do mesta. Predsa len leto bolo aj je poriadne horúce a tak sa niekedy zišlo natrieť aj v meste. Na druhej strane som si sama na sebe všimla, že som vlastne opálená oveľa viac ako keď sa chodím cielene kúpať. Opaľovať sa nechodím, neznášam pariť sa bez vody to fakt nie je pre mňa. Avšak čo robím a nezabije ma to sú prechádzky, áno aj na pravé poludnie takže odtiaľ asi tá krásna hnedá pokožka. Vtedy sa väčšinou ani nenatieram, nejako sa mi nechce. Ak však idem k vode tak SPF mám vždy pri sebe. 

Veľmi ma potešilo, že krém nelepí čo ja na krémoch na opaľovanie extra neznášam. Aj preto som si vyberala čo možno najľahšiu konzistenciu. Žiaden ulepený pocit a to je za mňa to najdôležitejšie. Zmerať koľko tej 30tky v sebe má a nakoľko je účinný nedokážem a toto sa meria dosť ťažko. Každopádne ja mám aj slnečnú alergiu a krém mi vždy pomohol, nespálila som sa a to je podstatné.

Pizz Buin after sun krem

Poďme ku krému po opaľovaní, ktorý používam celkom často. Tieto after-sun balzamy sú totiž zvyčajne oveľa lepšie ako bežné telové mlieka. Tento od Piz Buin má pekný obal, fakt mi to evokuje vodu a more. Vôňa je na môj vkus zvláštna, viac pánska a ocenila by som niečo iné. Samotné mlieko je veľmi ľahké, skvelo sa rozotiera aj sa veľmi rýchlo vstrebáva. Myslím, že na leto skutočne najlepšia možná konzistencia. Na druhej strane mám pocit, že jeho hydratačné schopnosti sú v porovnaní s inými after sun produktmi slabšie. 

Mne prišlo toto mlieko ako after sun slabé. Nerada veci prikrášľujem alebo zbytočne zhadzujem, píšem tak ako to vnímam a cítim ja. Dá sa používať, obal sa mi páči, konzistencia je dobrá len mi príde, že by malo pokožku vyživiť viac. 

Hodnotenia:
Krém na opaľovanie SPF 30: 5/5 bodov, niet čo dodať perfektný.
Krém po opaľovaní: 2/5 bodov, fajn ale za mňa podprieme.

Krému po opaľovaní som dávala fakt veľa šancí no žiaľ akosi sme si nesadli. To sa však pri kozmetike stáva a netreba to brať tragicky. Najlepší produkt po opaľovaní bol za mňa jednoznačne Yves Rocher alebo aj La Roche-Possay má skvelý Posthelios. Čo sa však týka krémov na opaľovanie skutočne chápem ten ošiaľ okolo značky. Navyše aj cenovo sú to super produkty a na elnino ich majú za super ceny. Videla som túto značku aj v DMke avšak tam to vychádzalo podstatne viac a samozrejme výber bol podstatne menší. 

Majte sa krásne a dajte mi vedieť aké SPF máte v lete najradšej. Ktorá je tá vaša značka?


Komentáre