Ako inak vyčistiť pleť než gélom

Plet cistenie odlicovanie hodnotenie

Dnes som sa rozhodla zbúrať ďalší mýtus - čistenie pleti gélom. Pokiaľ ma sledujete dlhšie tak o mne viete, že čistiace gély fakt neznášam. Musím sa vyjadriť takto priamo aby to bolo jasné. Nemám rada tú konzistenciu a produkt čistiaci gél na pleť u mňa doma už roky nenájdete. Naopak som si našla produkty, ktoré nemajú s gélom nič spoločné a sú vhodné na každodenné čistenie pleti. Myslím, že sú k pleti jemnejšie a možno aj nie. Ja takéto produkty milujem a čistenie pleti si s nimi fakt užívam. Jeden je prírodný a druhý z radov dermatokozmetiky a ten tretí klasika od Mary Kay. 

Začnem tým, čo na mojom blogu nie je novinkou a objavilo sa to už vo viacerých obľúbených produktoch. Na istý časom som ho prestala používať, no tento rok som ohlásila návrat k Alverde Waschcreme s bahnom. Doma som mala ešte staršie balenie s pôvodným, červeným obalom. Minule som si však bola doplniť zásoby a takmer ma trafilo. Môj produkt som nevedela nájsť. Hovorím si hm to zase prestali to dobré vyrábať? Našťastie nie, len zmenili obal z červeného na zelený. Nuž za mňa bol ten červený stále krajší ale tak chápem - inovácie hýbu svetom. 

Toto je umývací krém, ktorý má béžovú farbu. Nepení, nemá ani blízko ku gélom, skôr je to niečo ako tekuté mlieko. Umýva perfektne, je jemný a pleť nevysušuje. Ja mám už ani netuším koľké balenie a verte mi, plánujem pokračovať. Celý tento rad je za mňa úžasný a v časoch akné som mala doma aj krém s bahnom. A ten udržiaval moju pleť v top stave. Teraz už používam len krém a to iba zo zvyku a preto, že mi vyhovuje. A nie nemusíte sa obávať, produkt nesmrdí. Pri Alverde produktoch je vôňa vždy hop alebo trop ale v tomto prípade je to myslím vyvážené.

Bioderma Atoderm

Druhý produkt je už legendárny známy olej Bioderma Atoderm. Ok priznám sa tu cítim trochu závan gélu, našťastie nie úplne. Oficiálne je skvelý na odličovanie, no ja ho rada používam ako finálny krok na dočistenie pleti. Je jemný, nepení, pleť nevysušuje a nakoľko je to veľmi univerzálny produkt, oplatí sa ho doma mať. Ja sa priznám, že najbližšie si ho určite kúpim v obrovskom litrovom balení. Ošiaľ okolo tohto produktu je naozaj oprávnený. 

Do tretice tu musím spomenúť aj Mary Kay Timewise čistiaci krém na pleť. Asi viete, že som minulý rok tak trochu prepadla tejto značke a jej filozofii. A tak isto ma dostal ich čistiaci krém. Ten je už na môj vkus vcelku hutný a pripomína skôr niečo ako maslo. Na pleti sa s ním však pracuje ľahko a aj keď obsahuje drobné zrniečka, značka garantuje vhodnosť na denné použitie. Nie je to typický peeling, no tie čiastočky tam sú. A ako tak pozerám na blogu ešte nemal svojich 5 minút slávy.

Mary Kay Timewise krem recenzia

Krém  je biely, má v sebe jemnučké zrniečka, ktoré si však ani nevšimnete. Spočiatku som tento produkt milovala, no neskôr mi tie jemné zrniečka predsa len začali viac pripomínať jemný peeling a prešla som na občasné používanie. Je to však úplne môj vlastný postoj a jednoducho rada striedam kozmetiku aj konzistencie takže možno aj preto. Každopádne je toto tiež niečo, čím sa oplatí pleť čistiť. Navyše mňa na kozmetike Mary Kay uchvacuje krása ich obalov a tak isto veľmi jemná parfumácia. Z tohto radu sa mi inak osvedčil aj ich očný krém, ale to je už iná kategória. Krém ma na pleti inak nikdy ani len raz neštípal takže jeho zloženie je naozaj šetrné. Akurát jeho cena je vyššia takže záleží na vás.

Všetky tri produkty sú úžasné a ja ich používam podľa obdobia a nálady. Niekedy mám obdobie Bioderma, potom si zase rada pre zmenu dám Mary Kay a inokedy zase Alverde. Všetky tri skú skvelé, Alverde vás vyjde cenovo asi najlepšie. Bioderma je extra multifunkčná a Mary Kay je taký luxus, ktorý by si však z času na čas mala dopriať každá žena. Ako vidíte tak okrem gélov a pien sa dá pleť čistiť naozaj aj inak a môj článok je toho dôkazom. Ak tak isto ako ja vám gély nejako nesedia a netušíte čím iným vyčistiť pleť tak tieto tipy vás určite zachránia. Inak by sa môj článok minul účinku a to by som naozaj nerada.

Dajte mi vedieť do komentárov aké textúry preferujete na čistenie pleti. Ak máte nejaký obľúbený produkt tak mi ho napíšte tiež. 

Komentáre

  1. u mna zas iba gél. Podla mna nič nevyčisti plet lepšie. Neznášam na čistenie mlieka a krémy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzi chápem, konzistencia kozmetiky nám musí sedieť a byť pre nás príjemná.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.