Najlepšie telové krémy pre suchú pokožku - časť 1. bez parfumácie

telove mlieka bez parfumacie ekzem balea weleda

Máme za sebou koniec roka a tak je načase priniesť vám to najlepšie z kozmetického sveta. Zároveň je tu zima a to je čas suchej, podráždenej pokožky a u niektorých z nás aj ekzémov. Práve takáto pokožka potrebuje hydratovať avšak rozumne a s citom. Nebude jej sedieť hocičo a extrémne silná a iritujúca parfumácia jej môže práve naopak dosť poškodiť. Článok som aj preto rozdelila do dvoch častí. Dnes vám ukážem produkty úplne bez parfumácie. Nabudúce sa pozrieme na produkty, kde síce nejaká vôňa je, no nie je iritujúca a mala by sedieť viac-menej každému. Poďme na to.

Začnem tým, čo už z môjho blogu celkom dôverne poznáte a je ním CeraVe hydratačné telové mlieko. Obsahuje ceramidy, kyselinu hyalurónovú a ďalšie látky. No a samozrejme ako celá kozmetika CeraVe nevonia. Je vhodné na telo a dokonca aj na pleť. Mne je konzistenciou najsympatickejšie spomedzi všetkých dnešných tipov a je mojím top mliekom. Aktuálne ho už síce doma nemám, no určite sa k nemu vrátim.

Weleda telove mlieko na citlivu pokozku ekzem

V radoch prírodnej kozmetiky dlhodobo milujem značku Weleda. Nakoľko majú svoj rad pre citlivú pokožku Sensitiv vybrala som si práve toto telové mlieko na vyskúšanie. Mlieko má 200 ml, obsahuje jojobový, kokosový olej a tiež skvalán. Na Elnino.sk ho kúpite za cca 12 EUR čo je za mňa na prírodnú kozmetiku a mlieka tejto kategórie normálna cena. 

Weleda sa rozotiera podobne ako CeraVe akurát trochu inak. Ak máte skúsenosti s prírodnou kozmetikou tak budete vedieť o čom hovorím. Ten rozdiel je veľmi jemný a takmer si ho nevšimnete. Čo sa týka tej nulovej parfumácie tak sú produkty, ktoré sú čisté a potom také, kde cítim niečo ako keď produkt dlhšie stojí na sklade. Možno je to len mojím balením, no niečo také tam cítim. Opäť nič čo by vám mohlo extra prekážať, no aspoň môj kus tento jemný pach má. Na kvalite produktu sa to našťastie nijako neodrazilo. Robila som dokonca aj porovnanie hydratačných účinkov Weleda a nižšie spomínaneho mlieka Balea a veru - žiaden rozdiel. Za mňa spokojnosť no CeraVe mi príde stále o chlp sympatickejšie.

Balea Med bez parfumacie mlieko krem

Na záver tu mám pre vás extra lacný a ľahko dostupný tip - Balea MED telové mlieko s alantoínom. Ide o veľké 400 ml krémovo-olejové telové mlieko. Z olejov som v zložení našla slnečnicový čo je fajn, za tú cenu nemožno čakať nič drahšie, ale pohoda. Spomedzi všetkých dnes spomenutých sa rozotiera najťažšie. Musíte vedieť ako naň, aj mne chvíľu trvalo, kým som tomuto produktu prišla na chuť. Videla som ho však u inej blogerky a veľmi ma zaujalo. Navyše za tú cenu som ho na suchú pokožku skrátka musela vyskúšať nešlo to inak. 

Ak by som mala tieto mlieka zoradiť podľa mojej vlastnej obľúbenosti tak vyhráva Cerave. Tesne za ním idú Weleda a Balea. Weleda je na používanie jednoduchšia a rýchlejšia. Je len na vás čo si vyberiete. Ak pôjdete podľa ceny tak určite a rozhodne odporúčam Baleu. Ak máte radi a preferujete prírodné produkty Weleda je jasná voľba. 

Majte sa krásne a dajte mi vedieť, aké produkty bez parfumácie ste vyskúšali. 

Komentáre

  1. Ahoj, z nedávných musím bez parfemace zmínit Vaseline Elasticity Restore to bylo fajn tělové mléko. CeraVe mám v merku jakožto celou značku nejen tělové mléko, ráda bych od nich něco zkusila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Idem pozrieť to Vaseline, ďakujem za tip. Som rada, že sú medzi mojimi čitateľmi aj ženy, ktoré tiež skúšajú produkty bez parfumácie :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.