Skúšam legendy - dáte si 2000 kalórií?

Max Factor 2000 calorie riasenka licenie elnino

Značka Max Factor bývala kedysi mojou srdcovkou. Svedčí o tom aj môj dávnejší článok z rubriky "Značka mojimi očami". Jasne z neho vyplýva, že počas strednej a vysokej školy bolo celé moje líčenie ala Max Factor. Či už išlo o make-up, púder, rúž či iné záležitosti. Keď sa na svoju taštičku s líčením pozriem dnes, ide skôr o zmes rôznych značiek. A paradoxne veľmi dlho nič od Max Factor. Až som minule pocítila túžbu vyskúšať opäť nejakú inú riasenku. A rozhodla som sa zaloviť v legendách a v tom, čo som kedysi sama vyskúšala. Žiaľ, dnešnú riasenku som používala v časoch, kedy tento blog ešte neexsitoval. Čo neexistoval, nebolo to ešte ani len na pláne. Jediné, čo som už vtedy poznala a mala bola vášeň ku kozmetike. No myslím, že úvodných rečí bolo dosť. Ukážem vám dnes legendárnu riasenku 2000 calorie. 

Ako som riasenku otvorila, hneď som si spomenula. Vonia totiž aj dnes presne tak ako pred rokmi. Za mňa je tá vôňa akoby mierne oriešková. Aspoň ja ju tak vnímam. Ďalšia vec, ktorú som si tiež viac-menej pamätala bol relatívne klasický aplikátor. Viete, dávno pred rokmi som túto riasenku nepovažovala za nič výnimočné. Avšak akosi ma lákalo skúsiť ju znova. Jej cena sa aj za tie roky jej existencie drží stále na vcelku slušnej sume, cca 10 EUR. Našťastie tú máme internet a e-shopy ala Elnino.sk kde ju viete kúpiť za oveľa sympatickejšiu cenu. 

Moja riasenka 2000 calorie je klasická čierna, jemne suchšia riasenka. Má dodávať riasam objem a asi viete, že ja používam a preferujem jedine volume čiže v preklade objemové riasenky. Prirodzený efekt ma akosi stále nezaujal, na to predsa nepotrebujem riasenku, stačí sa nenalíčiť a riasy sú prirodzené okamžite. Poďme sa už ale konečne pozrieť na riasenku bližšie. Prv vám ale musím porozprávať, že mi tých 2000 "kalórií" dali riadne zabrať. 

Recenziu na riasenku som písala hádam na trikrát, nepreháňam. Prvá recenzia to úplne nevystihovala, potom som napísala ďalšiu, ktorá bola fajn. Avšak stále som to nebola úplne ja. A ak sa mi moje články nepáčia letia do koša alebo sa prepíšu. Článok jednoduchou musí mať dušu svojho autora, inak sú to len prázdne riadky. Písané slovo je síce vraj v ohrozneí kvôli umelej inteligencii ala Chat GPT a podobne. Ja si to však nemyslím. Možno dokáže umelá inteligencia vytvoriť text, no nikdy to nebude obsahovať esenciu a dušu človeka. Našťastie sa mi môj článok na tretíkrát podarilo napísať k mojej spokojnosti a tak, ako ste na moje články zvyknutí. 

Mac Factor riasenka

Po dlhom úvode však konečne upriamme pozornosť na našu úžasnú riasenku 2000 callorie. Ak by som mala svoje dojmy zhrnúť jednou vetou - predčila moje očakávania. A to úplne a do bodky, dokonca tromfla aj mnou milované riasenky Maybelline. Hneď vám vysvetlím ako je to možné. Viete, riasenky dnešnej generácie majú v porovnaní s touto lepší aplikátor, to jednoznačne áno. Ich zloženie je však pre mňa obrovskou záhadou pretože aj po odlíčení máte riasy akoby napoly nalíčené. A aplikácia riasenky na druhý deň je stále ešte v znamení toho - niečo na tých riasach stále je. Odlíčiť to už nejde nech použijem akokoľvek silný kaliber, no stačí prejsť prstom po riasach a cítite to. Tú akoby ťažobu, ten pocit kila čierneho laku. No a práve to je ten zázrak tejto paradoxne dosť kaloricky nazvanej riasenky. S ňou sú riasy ultra ľahké, perfeknte sa odličuje a na druhý deň máte čisté riasy. Bez vrstvy z predošlého dňa. Nechápem, ale je to tak a aj preto ju milujem. 

Vďaka vyššie spomenutej ľahkosti sa táto riasenka dá perfektne vrstviť či dokonca reaplikovať v priebehu dňa. Konečne riasenka vhodná do kabelky. Páni tak toto som nečakala. Objem riasam dodá taký, aký mne osobne stačí. Ok Maybelline ich spraví možno o chlp krajšie, ale ten rozdiel je veľmi nepatrný. Jediné mínus je, že sa mi sem-tam riasenka akoby otlačí dole pod oko (podotýkam, že si líčim vždy iba horné riasy). Dá sa to však jednoducho zmazať prstom a deje sa mi to iba v kútiku oka. Nejde o žiaden panda efekt ani extra otláčanie na vrchné viečko. To by som skutočne neprežila.

Hodnotenie: 5/5 bodov, skutočná legenda.

Opäť raz sa potvrdilo, že nemať očakávania funguje. Viete, ak sa na niečo vopred mega tešíte zvyčajne bývate sklamaní. Ak sa naopak netešíte vôbec dopadá to zväčša rovnako. Ak máte emócie na škále priemer, pohoda, nič vážne sa nedeje väčšinou budete pozitívne prekvapení. A to predsa chceme. Riasenka síce nevyzerá nejako extra moderne ani štýlovo. V zásade ide o takú bežnú klasiku, za ktorou sa však ukrýva skutočný poklad. Ja som z nej nadšená až tak, že sa ňou líčim denne. A je jedno, či niekam idem alebo som kvázi len doma. Konečne som objavila ďalšiu riasenku, ktorú si budem kupovať dookola. Pretože Max Factor za to skutočne stojí!

Ako to máte vy s kozmetickými legendami? Skúšali ste túto 2000 callorie? A čo hovoríte na odličovanie riaseniek? Vnímate ten ťažký efekt?

Komentáre

  1. Tuto řasenku si kupuju opakovaně a moc ráda ji používám :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj, tuhle řasenku jsem neměla, ale znám jí. Já momentálně testuju novou Rimmel Thrillseeker, kdysi jsem milovala jejich Scandaleyesku tu černobílou :-D S řasama tenhle pocit nemám od doby, co používám právě odličovače přímo určené na oči, i když asi záleží jak u které řasenky. Nicméně momentálně to je v poho.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sabi ja používam len odličovače na oči avšak aj tak mám pocit tej omietky. Možno fakt záleží ktorá riasenka. Inak Scandaleyes som kedysi tiež milovala.

      Odstrániť
  3. Wow, tak túto teda musím vyskúšať :) Zatiaľ sa opakovane vraciam ku sky high maskare :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sky High je super od Maybelline všetko, tie milujem tiež ale táto má oproti nim ešte tú super ľahkosť.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.