Detská kozmetika, ktorú odporúčam aj dospelým

detska kozmetika jemna neparfumovana

V dnešnom článku sa určite nájdu všetky moje čitateľky - mamičky. No aj my, ktoré zatiaľ mamičky nie sme máme dovolené používať detskú kozmetiku. Nie je totiž nijako vekovo obmedzená a navyše je, čo sa týka zloženia, jemná a šetrná. Neobsahuje zbytočne veľa zložiek, veď je vyrábaná pre tých najmenších. Aj to je garanciou toho, že by nemala uškodiť nikomu. Jej parfumácia je zvyčajne tiež vcelku príjemná, ale jemná. A to je aktuálne heslom kozmetiky, ktorú sama vyhľadávam. Či už je to ekzémom, ktorý sa u mňa z času na čas vyskytne alebo je to iba faktom, že ma silno parfumovaná kozmetika aj bez ekzému prestala baviť. Mám teda novú oblasť, ktorej sa môžem venovať a ktorú môžem v rámci kozmetiky skúmať. Príklad produktov na citlivú pokožku bez parfumácie či s tou jemnou som vám písala v nedávnych článkoch. Dnes vám ukážem, ako si viete pomôcť detskou kozmetikou. Poďme teda na moje tipy. 

SUDOCREM je veľmi všestranný pomocník, čo sa týka kozmetiky. Pomáha pri ekzémoch no u mňa jednoznačne najviac pri čerstvých stopách po akné. Na čerstvé akné mi nikdy nefungoval, avšak na stopy po jednoznačne áno. Jednoducho vám po akné neostane ani stopa, žiadne krátery ani fľaky, ktorých sa nedá za roky zbaviť. Kupujem ho v tom najmenšom balení a aj to míňam roky. Pre mňa by mohlo existovať ešte menšie, avšak žiaľ zatiaľ som menšie ako 60 g nenašla. Ak by ste o takom vedeli určite mi napíšte dole do komentárov. 

sudocrem akne zinok detska kozmetika


MIXA ATOPIANCE/BIODERMA ATODERM sú dva obdobné produkty. Aktuálne mám doma Mixu pretože je lacnejšia a pretože som ju vedela narýchlo zohnať skôr. Bioderma je však pre mňa lepšia a to asi aj preto, že ju viete použiť aj na pleť. Milujem sa týmto olejom odličovať. Mixa na pleť určená nie je, no okrem tela ju viete použiť na vlasy. Je skvelá pre všetkých ľudí s ekzémom aj keď musím priznať, že u mňa čo sa týka sprchy nie je dôležité, čo si na seba dám. Dôležité sú krémy po sprche, tie mi s ekzémom pomáhajú. Tieto oleje však rada používa na holenie, na umývanie intímnych partí a občasne aj na celé telo v rámci sprchy. Opäť to striedam podľa nálady a chuti. 

BABYLOVE CALENDULA krém so zinkom je môj jednoznačný záchranca pri ekzémoch a jeho akútnych prejavoch. Keď sa mi niečo vyhodí na tele a svrbí to, tak táto mastička vždy zázračne pomôže. Videla som ju na blogu jednej mamičky, ktorej dieťa má ekzém a nakoľko ide o produkt lacný a ľahko dostupný v každej DMke povedala som si, že ho vyskúšam. Na ekzém mi zaberá asi najviac zo všetkého a navyše sa míňa vcelku pomaly, aj keď má "len 75 ml". 

Mixa Babylove dm kozmetika detska citliva bez parfumacie sprcha telo ekzem atopcika pokozka


NIVEA OLEJ je tiež krásne voňavá a zároveň estetická záležitosť. To vám bolo tak, hľadala som nejaký telový olej, ktorý však nebude prehnane parfumovaný. Logicky som zamierala v obchode k oddeleniu s detskou kozmetikou a táto Nivea Baby mi prišla sympatická. Navyše zloženie tohto oleja je extra jednoduché - len 3 zložky a z nich hneď tou druhou je mandľový olej. A ja osobne milujem mandľový olej v telovej kozmetike skutočne veľmi. Či už produkty do sprchy alebo telové oleje/krémy, ak obsahujú mandľový olej viem, že som správne. No a navyše Nivea je Nivea, srdcová záležitosť, jemnosť, dlhoročná tradícia, záruka kvality, istota a príjemné, vcelku nevtieravé vône. Asi nepoznám produkt Nivea, ktorý by bol silno a prehnane parfumovaný. 

AVIRIL DETSKÝ OLEJ S AZULÉNOM používam na všeličo možné. Občas na pokožku po holení, na nedávnu jazvičku po vybratí znamienka. Niekedy si ním odličujem oči, niekedy ho používam na celé telo. Jednoducho na čo príde. Milujem tú vôňu a možno aj preto mi to mini balenie neprekáža. Netuším, či sa dá kúpiť v niečom väčšom, avšak toto je moja srdcovka. 

detsky telovy olej nivea aviril

Tak to by sme mali. V poslednom čase píšem veľa článkov na témy jemná kozmetika, kozmetika bez parfumácie a podobne. Je pravda, že kým kedysi som bola maniak na silné vône, dnes tomu už tak nie je. Jednak sa mi tak trochu zmenili preferencie a rovnako tak trpím z času na čas ekzémom a ten si so silnými vôňami nerozumie. Takže skúmam nové vody jemnej, citlivej kozmetiky a samozrejme ma to celkom baví. Mám nový obor, ktorý môžem skúmať a to je pre mňa vždy zaujímavé. Len ten ekzém k tomu nemusel byť avšak čo sa dá robiť. 

Majte sa krásne a dajte mi vedieť akú detskú kozmetiku máte doma. 


Komentáre