Ako inak zvýrazniť pery než rúžom

olej na pery tonovany balzam kneipp revolution

Rúže a lesky na pery sú akousi povinnou výbavou každej ženy. Samozrejme aj ja medzi ne patrím a mám doma hneď niekoľko rúžov, tuhých a aj tých tekutých. Fanúšikom leskov na pery už istý čas nie som, tie som milovala skôr za čias strednej školy. Vtedy na leskoch fičala každá takže logicky aj ja. Tuším niekde v tom období sa položili aj základy môjho blogu resp. vášne pre kozmetika, ktorá tvorí podstatnú časť jeho obsahu. Dnes to ale nebude o mojom blogu, ale o tom, že pery je možné zvýrazniť aj inak. Niekedy sú chvíle, kedy na rúž nemáte náladu alebo na to nie je vhodná príležitosť. Napríklad k vode sa ja osobne nelíčim. Ak chcem byť trochu krajšia, tak použijem práve produkty, ktoré nie sú rúžom podľa mena ani popisu, ale majú aj túto funkciu. A práve o nich to dnes bude.

Už vás nejdem naťahovať a rovno prezradím o čo ide. Reč bude o rôznych bezfarebných olejoch a tónovaných balzamoch na pery. V porovnaní s drvivou väčšinou rúžov a leskov v akomkoľvek skupenstve (tuhom či tekutom) majú tieto produkty inú základnú funkciou. A tou je, ako už správne tušíte, ošetrenie, výživa a hydratácia pier. Popri tom však do nich výrobcovia zakomponovali aj pár vlastností rúžu či trochu farby aby vám stačilo použiť len jeden produkt. A to je za mňa úplne geniálne riešenie. Doma mám produkty z oboch kategórií a idem vám ich podrobnejšie vykresliť.

olej na pery licenie hydratacia revoltuion

Oleje na pery sú prvý produkt, o ktorom dnes bude reč. S nimi som už nejaké skúsenosti mala a vždy som bola spokojná. Myslím, že aktuálne už ustupujú trochu do úzadia, no stále sú skvelé. Na výber sú dokonca aj ich tónované verzie čo sa tekutým rúžom približuje už naozaj dosť. Napríklad Clarins a ich Comfort Lip Oil je jedným z takýchto produktov. Ja mám doma olej na pery od značky Revolution. Na prvý pohľad vyzerá ako lesk, aj má ten klasický, leskový aplikátor. Nenechajte sa však oklamať obalom, vnútri je to skutočne výživný rúž. Navyše sú pery vďaka nemu lesklé a to mi niekedy skutočne stačí. Nosím ho so sebou v kabelke a striedam ho s klasickým balzamom podľa toho, aký efekt chcem docieliť. Podobne dobrý olej mal kedysi aj Avon, no či sa ešte predáva netuším. Chcela som vám vypichnúť aj nejaké zložky tohto Revolution oleja, no akosi ho už na internete nevidím. Ja mám môj z minuloročného adventného kalendára takže je možné, že išlo len o limitku. Našťastie Revolution má  oleje na pery stále v ponuke takže je si z čoho vyberať. 

Oleje sú za mňa vynikajúce double-combo. Jednak pery vyživia a zároveň sú vďaka nim krásne lesklé. Rúž už v zásade ani nepotrebujete. Na bežné, denné líčenie vám postačí len olej. No a niekedy aj na večer ak zvolíte výrazné očné tiene. Trblietky neobsahuje, aspoň nie tento, čo je za mňa lepšie a preferujem skôr lesk bez trblietok. Na trhu však nájdete aj oleje s trblietkami či s farebnými pigmentmi ala tekuté rúže. Oleje bez farby vytvárajú krásny, mokrý efekt takže na leto sú úplne úžasné. 

Kneipp balzam na pery tonovany

Čo sa týka druhej kategórie produktov, tu som doposiaľ pozitívnu skúsenosť nemala. Viem, že značka Labello vyrábala a možno stále vyrába takéto tónované balzamy. Mne však od Labella nevyhovuje nič, všetko mi robí efekt vysušených pier a balzam si musím nanášať skutočne každých pár minút. Aj preto som nevkladala príliš veľké nádeje do novinky od Kneipp, tónovaného balzamu na pery Care and Color. Ja som dostala na testovanie odtieň Rose čo ma skutočne veľmi potešilo. Kneipp je značkou prírodnej kozmetiky a tu sa dá očakávať kvalita. Bežné balzamy mi sedia, no tu som mala svoje obavy. Avšak vôbec sa nepotvrdili. Kneipp tónovaný balzam pery skutočne aj vyživuje, aj zafarbí. Ok tá farba je fakt jemná, niekedy si ju možno ani nevšimnete. Ja si ju nanášam v pár vrstvách, no stačí mi to. Neverila by som, že kombinácia farby a balzamu môže vypáliť tak dobre. Žiadna opätovná aplikácia, zbytočne mokrý či prehnane suchý efekt na perách. Všetko je ako má byť

Keď sa pozrieme na jeho zloženie nájdeme tu mangové maslo, avokádový olej, bambucké maslo a ďalšie látky. Je už teda na prvý pohľad jasné, že ide o kvalitný produkt, ktorý si svoju prácu urobí na jedničku. Nemám mu čo vytknúť, hádam tá farba by mohla byť o niečo výraznejšia, no aj takto je to fajn. Akurát pozor na vysoké teploty, tie nezvláda a raz sa mi mierne roztopil. 

Oba produkty hodnotím na 4/5 bodov, sú takmer dokonalé. Oleju Revolution asi nič nechýba, možno by mohol byť menší a čo sa týka Kneipp balzamu tam by tá farba mohla byť o niečo výraznejšia. Aj napriek tomu milujem používať oba proudkty a nemám takmer žiadne vážne výhrady. 

Určite sa o olejoch na pery ešte na blogu zmienim. Doma mám totiž Purity Vision olej na pery s obsahom ružového oleja. A má ten taký klasický, dávny aplikátor takže sa naň skutočne teším. Ten ružový olej ma namotal a musela som ho mať. Ako vidíte, ružovej kozmetike a ružiam ako takým som stále verná. A mimochodom, aj olej aj balzam nosím stále v kabelke. 

Ako to máte vy s olejmi a tónovanými balzamami na pery? Používate ich alebo dávate prednosť klasickým rúžom?


Komentáre