Tekuté korektory 2023

korektory licenie oci kruhy rozjasnenie pohlad max factor bourjois

Článok som nazvala takto pretože tento rok a možno ani ten minulý som si nekúpila žiaden korektor. Situácia sa zmenila, keď na mňa opäť prišla chuť používať tekutý korektor pod oči. Inde už korektor nepoužívam a našťastie to už ani nepotrebujem. Každopádne som zistila, že môj rokmi milovaný Bourjois Radiance Reweal je skvelý a chcem ďalšie balenie. A samozrejme sa mi stalo to, čo tento rok v beauty sfére zažívam nonstop - už sa nevyrába. Tak hor sa do hľadania náhrady, i keď s ťažkým srdcom. Prehľadala som drogérie aj e-shopy a na Elnino.sk sa mi celkom pozdávali dva, tak som si ich vybrala a začala testovať. Ako celý tento príbeh tekutých korektorov dopadol sa dozviete práve teraz. Ako sa hovorí vo filmoch - začíname!

Prvá značka, po ktorej sortimente som logicky siahla bola opäť Bourjois. Radiance Rewewal už síce neexistuje, ale majú iné a mňa oslovil prísľub korektora Healthy Mix. Tento rad je u značky vcelku slávny, veľa žien si pochvaľuje tento make-up a ja som bola prirodzene zvedavá, čo je na ňom. Healthy Mix rad je určený skôr na hydratáciu pleti, jemné krytie a teda to je všetko, čo moje očné okolie potrebuje. No a ešte rozjasnenie. A to všetko vďaka 84% prírodného pôvodu. Toľko oficiálne info, hádam ešte cena by vás mohla zaujímať. Všade iná, ale napríklad na Elnino ho viete zohnať okolo 7 EUR. 

Bourjois Healthy Mix korektor pod oci tekuty

Na výber sú viaceré odtiene, ja volím takmer vždy ten najsvetlejší a teda v tomto prípade 51 Light Vanilla. Balenie je klasické, ako u tekutých korektorov býva a má aj skvelý aplikátor. Korektor má 6 ml a opticky a obalom sa mi skutočne páči. Po otvorení som bola nepríjemne prekvapená pretože korektor má silne žltý a teda teplý podtón. Ja som úplný opak, som studená a ešte ako tak prežijem neutrálny odtieň. Neutrálny bol aj Radiance Reweal a tak nejako som dúfala, že toto bude to isté. Nakoľko však ide o korektor pod oči, nemusí to byť až taký problém. Žiaľ bol a tým sa to celé neskončilo. Konzistencia a rozotieranie korektora je akosi tiež problém. Je tekutý to je fakt, no akoby suchší, čo som prekvapená a nejako sa mi nedá dobre rozotrieť. A to sa bavíme o mini množstve. Zdá sa mi, že vytvára jemné fľaky a akoby nesadne na pleť úplne ako treba. Takže s týmto som zjavne šliapla vedľa.

Našťastie som si vybrala ešte jeden, keď nemám stálicu v nejakej beauty kategórii, radšej skúšam rovno dva nové. A tým druhým je značka Max Factor a korektor, ktorý som našla úplnou náhodou. Oba korektory aj ich farby som si vyberala nie príliš rozumne a blogersky. Doslova naslepo a bez toho, aby som ich predtým v drogérii obzrela fyzicky. Nuž ale tak je to korektor, to by sa dalo zniesť. Korektor Radiant Light mám znova v odtieni 01 Fair čiže opäť to najsvetlejšie. Tento ma zaujal už z názvu - radiant je doslova rozjasňujúci efekt. Jeho cena je o niečo nižšia, stojí cca 5 EUR avšak dúfam, že ho neplánujú stiahnuť z predaja. Nie je zjavne až tak populárny a sama ho vôbec nepoznám ani od kamošiek blogeriek. Toto bola skutočne strela naslepo. Avšak vyšla. 

Max Factor korektor Radiance Lift oci

Max Factor korektor mi skutočne sadol odtieňom. Je svetlý a dostatočne ružový čiže studený. Trochu som mala obavy z jeho aplikátora. Také tie hubky vraj nie sú úplne to najlepšie. Táto je však dostatočne mäkká a skutočne si korektor viem krásne naniesť iba s ňou. Nepotrebujem už žiadne ďalšie hubky, štetce či iné pomôcky. Takže opäť paráda. No a do tretice je to korektor, ktorý očné okolie skutočne rozjasňuje a zároveň kryje. Nemám však pocit, že je zbytočne hutný, nezalieza do vrások ani ich nezvýrazňuje. Jednoducho toto je skvelý, hydratačný, krycí a rozjasňujúci korektor pod oči v jednom. A ja si musím spraviť zásoby kým si to s ním značka nerozmyslí.

Hodnotenie korektorov: Bourjois 2/5, pre mňa veľmi nevhodný. 

                                        Max Factor 5/5 úplne ideálny.

Ťažko povedať, či by mi Bourjois Healthy Mix sedel viac, keby som mala teplý podtón pleti. Myslím si však, že to nie je jeho jediný problém. Tá konzistencia si s pleťou jednoducho nerozumie. Oproti tomu je Max Factor skutočná hviezda. Asi nie nadarmo majú motto: makeup maskérov filmových hviezd. Nuž na film a herectvo by ma nenahovoril nikdy nikto, ale na líčenie s touto značkou určite áno. Kedysi chodievali do Incheby na beauty veľtrhy a líčili tam ženy. Nikdy som však k nim nedostala pretože vždy sa trebalo niekde vopred objednať a to niekde som nikdy nenašla. Každopádne tento rok u mňa značka boduje či už týmto korektorom, alebo ich ultra super ľahkou a riasenkou 2000 Calorie (už ju mám kúpenú v zásobe). 

Majte sa krásne a napíšte mi aký korektor pod oči používate. 

Komentáre