7 tipov na praktické vianočné darčeky


vianocna nalada bonami biankanotes home decor


Vianočné ozdoby, svetlieka či vianočné oblečenie na nás už pozerá z každého obchodu. A ja sa vôbec neradím medzi kritikov, práve naopak - podľa mňa je to skvelé. Zároveň je to skutočne pastva pre oči. Všetky tie dekorácie v rôznych farebných kombináciách sú pre mňa ako kreatívneho a estetického človeka jednoznačne to pravé. Rovnako súhlasím, že sa tieto veci predávajú v predstihu. Ok no v septembri je to skutočne skoro, ale v novembri mi to už príde fajn. Veď si len vezmite ako bývajú v decembri obchody preplnené. Tomuto ja hovorím pravé vianočné šialenstvo a snažím sa mu vyhnúť. A to tak nákupmi vopred ako aj, a toto je môj obľúbený spôsob - nákupmi online. Tento rok som nakupovala hlavne na Bonami.sk. A v dnešnom článku vám ukážem moje tipy na praktické a vcelku univerzálne vianočné darčeky. 
Bonami sk vianocne utierky Vianoce caro blogerka biankanotes

VIANOČNÉ UTIERKY A OZDOBY DO KUCHYNE

Komu sa už len nezídu vianočné utierky? Každá domácnosť má kuchyňu, ok no okrem internátov, ale to nie je domácnosť, skôr prechodný domov. No inak sa kuchynské a hlavne látkové utierky rozhodne zídu. A ak sú navyše s pekným vianočným motívom, tak rozhodne nešliapnete vedľa. Verte mi, prešla som xy kamenných predajní, no tak nádherné vianočné utierky ako na Bonami.sk som v živote nevidela. Sú nádherné, dovolím si tvrdiť, že s trochu fantázie sa dajú považovať aj za podklad pod taniere či ako súčasť výzdoby vianočného stola. Farby sú jasné, materiál je veľmi kvalitný, nekrčivý - za mňa sen každej ženy. A ja osobne si počas vianočného pečenia rada vytiahnem aj vianočné rukavice. 

PODNOSY NA KOLÁČE

Medovníčky či rôzne iné koláče vyzerajú na bežných podnosch určite pekne, ale na tých vianočných ešte o štipku krajšie. Možno som sa tento rok trochu vianočne zbláznila, ale povedala som si, že ma trochu toho klišé nezabije. Fakt trochu, ale prečo nie. Tieto podnosy kúpite aj v kamenných predajniach a myslím, že potešia každú domácnosť. Opäť ako darček vynikajú a možno nielen pre ženy. My zvykneme piecť spoločne takže sa možno potešia aj chlapi. 

vianoce hrnceky kakao blogerka beauty


HRNČEKY

Tak tie ja milujem a myslím, že potešia každého. Veľmi často sa predávajú v sade po dvoch kusoch, čo je ideálny darček pre páry, rodičov či svokrovcov. Zároveň som zástanca toho, že na nový hrnček sa vždy nájde miesto. Úplná vianočná idylka je za mňa hrnček čaju alebo horúcej čokolády a k tomu nejaký vianočný film alebo rozprávka. Ideálne v obývačke, ideálne celá rodina. Tento hrnček s motívom škriatka mám síce z minulého roka, no som si istá, že aj tohtoročná ponuka disponuje peknými hrnčekmi. Pár som si už bola obzrieť, no výnimočne som tento rok hrnčeky nekupovala. No po tie minulé ich odo mňa dostal už hádam každý. 

svetla vianoce bonami


SVETIELKA VŠEHO DRUHU

Či už tie na baterky alebo do zástrčky, všetky sú krásne. Aj ja som si niečo tento rok vybrala, výsledok vidíte na fotke. Mám rada rôzne lampáše, farebné reťaze a ako vidíte, môžu byť farebné alebo decentne biele či žlté. Ja mám síce skôr decentnejší štýl, no partner zase miluje tie viac farebné. Takže sme spravili príjemný kompromis. Toto podľa mňa opäť využije každá domácnosť. Či už tak ako my na výzdobu a osvetlenie okna alebo aj ako svetelnú reťaz na stromček. Lampášik alebo skôr LED dekorácia na fotke evokuje vo mne sneženie a akoby zapálenú sviečku. Do vnútra si môžete niečo dať, ale nemusíte. Skvelo to vyznie najmä večer v takom tom typickom vianočnom prítmí. A možno to využijete nielen počas Vianoc, ale aj počas dlhých zimných večerov. A tie sa len Vianocami nekončia. 

DEKORÁCIE A OZDOBY

Tento darček je univerzálny v rámci kategórie, ale veľmi náročný čo sa týka vkusu. Sú ľudia, ktorí preferujú farby, potom tí, ktorí majú skôr jednoduchší štýl. Ak úplne neviete čo, skúste staviť na niečo viac všeobecné alebo vyberajte menšie doplnky. Myslím, že ozdôb máva každý dosť, no pár navyše hádam nikoho nezabije. Ba možno naopak poteší. Do nového bytu, novej kuchyne či obývačky rozhodne áno. Rovnako tak je to super darček mladej rodine, ktorá spolu strávi prvé vlastné vianoce ako pár. Mne sa veľmi páčil tento svietiaci snehuliak. Je zasadený do prostredia, ktoré mi pripomína zimnú dovolenku v Tatrách. Zasnežený stromček, svetielka a snehuliak sú podľa mňa to, čo poteší každú dušu. Iba ak ide o mega praktického človeka s nulovým umeleckým cítením, tak ten by to možno neocenil. No každý iný rozhodne áno. 

Vianocne obliecky skriatky

OBLIEČKY A DEKY

Ok beriem, tu sa nemusíte trafiť do vkusu obdarovaného. Avšak za pokus to stojí, hlavne ak ide o niečo jemne sezónne. Predsa len nepočítam s tým, že si niekto oblieka vianočné obliečky v lete. Aj keď možno sa mýlim. Ja som nám jedny také kúpila a spí sa v nich perfektne. Sú z tak úžasnej látky, že akonáhle ľahneme, okamžite spíme a vstáva sa nám skutočne ťažko. Takže ak sa ten, komu kupujete darček čerstvo presťahoval, nové obliečky sú ideálny darček. Rovnako tak vianočná deka. Tá sa dá využiť vždy a skvelo zahreje. A pri deke až tak nehrozí, že sa netrafíte do vkusu. 

VIANOČNÉ OBLEČENIE A PONOŽKY

Podľa mňa hlavne tie ponožky sú veľmi univerzálne. Ak sa aj úplne netrafíte do vkusu, na tých nohách sa to stratí. Akurát musíte vopred zistiť veľkosť, no inak je to vcelku praktický darček. Vyberajte trochu s prihliadnutím na vkus toho, komu ich kupujete. Veľakrát si všímam, že kupujeme to, čo sa páči nám, no skôr je dôležité porozmýšľať, čo by sa mohlo páčiť tomu, pre koho dar kupujeme. Ja viem, takzvané vianočné 3P - papuče, ponožky a pyžamo je možno dosť otrepaný darček. Ak by som ja dostala papuče asi by som ich rovno posunula ďalej. Avšak ponožkám a pyžamu sa určite poteším. 



Tak a máme to, verím, že s mojimi tipmi zvládnete kúpu darčekov pre každého. Aj pre tých, ktorých možno až tak nepoznáte. Napríklad vaša potenciálne nová rodina, ku ktorej idete po prvýkrát na Vianoce. Alebo darček pre brata, ktorý žije dlhodobo v zahraničí a už až tak nepoznáte jeho vkus ako keď ste boli deti. Myslím, že aj pri darčekoch platí zlaté pravidlo praktickosti. Kupovať krásne vianočné ozdoby, ktoré však nemajú nijaké využitie je za mňa skôr zbytočnosť. Ostáva už len ozdobiť stromček, nahodiť vianočný sveter, darčeky krásne zabaliť a ste pripravení na Vianoce. Ja už ako vidíte som. A to aj vďaka e-shopu Bonami.sk

Tak čo už máte nakúpené všetky darčeky? Dúfam, že áno a ak nie, tak po mojom článku to určite dotiahnete do konca. Veď Vianoce sú už čoskoro tu. 


Komentáre