SoulMatte od GS - nová spriaznená beauty duša?

Gabriella Salvete Soulmatte makeup bronzer licenie biankanotes

Tento článok som písala o niečo dlhšie, ako je u mňa bežné. Všetci spisovatelia to určite poznajú, keď článok nemá dušu, treba ho prepísať. A toho sa držím aj ja. Nakoniec sa mi to do tretice podarilo a vy už čítate môj top výtvor. Dala som si záležať, veď nový makeup netestuje človek každý deň. V tomto smere som ja extra konzervatívna a okrem môjho Dermacolu som roky neskúšala žiaden iný. Avšak dala som sa zlákať na novinku od českej značky Gabriella Salvete SoulMatte. SoulMatte sa prekladá ako "spriaznená duša" a úprimne ma ten názov chytil na srdce. Spolu s makeupom som testovala aj Duo stick tyčinku a veru, prelomila ľady a môj stereotyp v istom zmysle. Ale to by som vám toho na úvod prezradila príliš, takže poďme k jadru veci.

SoulMatte set som dostala veľmi efektne tesne pred Valentínom. Považujem ho teda za taký môj vlastný, súkromný darček. Set je už v predaji na Elnino.sk a dokonca som ho už videla aj v drogérii. Zabalený mi prišiel fakt luxusne, to musím uznať. Čo sa týka makeupu viete si zvoliť až z 5 odtieňov, ja som si vybrala, ako vždy, najsvetlejší - 01 Porcelain Cold. Cold určite, ja som studený typ takže iné som ani neriešila. Duo Countour stick sa predáva v dvoch verziách a záleží, čo preferujete. Buď máte kombo korektor-bronzer, čo je variant 2 alebo ako ja bronzer-rozjasňovač, čo je variant resp. odtieň číslo 1. Nakoľko ja korektory už nepoužívam, tie tuhé vôbec, tak som si vzala radšej toto bronzujúco-rozjasňujúce duo. Tak čo konalo sa tzv. Nice to meet you? Skutočne sme si s celým radom SoulMatte sadli? Poďme postupne.

soulmatte nice to meet you makeup set valentin licenie

Určite vás tak ako aj mňa bude najviac zaujímať práve makeup. Veď je na to aj pádny dôvod. Toto je skutočne netypická kombinácia na trhu. Makeup je totiž hydratačno-zmatňujúci. A to sa veru nevidí každý deň. Zvyčjne dokáže makeup buď jedno alebo druhé, ale kombináciu som na trhu až doteraz nevidela. Vo výsledku je to teda makekup, ktorý pleť síce zmatní, ale nevysuší ju a to aj vďaka super látkam, ktoré obsahuje. Nájdeme v ňom kyselinu hyalurónovú, jojobový olej, vitamín E a ako bonus je to vegánsky produkt. Proudkt je jemne parfumovaný, čo môžem potvrdiť, skutočne to nie je nič extra výrazne či iritujúce. No a čo sa týka krytia, to je vraj ľahké až stredné, ale dá sa vrstviť. 

Ako vidíte, makeup je v krásnom flakóne s pumpičkou. Obsahuje 30 ml a predáva sa za cca 13 EUR. Môj prvý dojem z neho bol veru zvláštny. Toto je totiž dosť hutný produkt, som zvyknutá na o niečo redšiu konzistenciu. Pripomína mi to také tie kamufláže, avšak nerobí takú masku ak viete, ako na to. No a na to som ja prv musela prísť. Skúšala som ho rozotrieť štetcom, ale tým, že je hutnejší to úplne dobre nevyzeralo. Potom prišiel na rad beauty blender, nasucho aj namokro. To funguje no ja osobne nerada používam blender na makeup. Nakoniec som si našla svoj spôsob a to tento - spočiatku makeup jemne vklepem do pleti a potom sa už dá klasicky rozotierať štetcom. Musím uznať, že makeup ma prekvapil a dostal do kolien. Bála som sa komba hydratácia-zmatnenie či to nebude robiť akné. Nerobí. A navyše viete ako úžasne kryje? Povedala by som, že pri mojom spôsobe aplikácie štetcom je to také až vyššie krytie. Presne také, na aké som zvyknutá. Žiadna maska, avšak pleť vyzerá super. Vydrží celý deň, jedine okolo úst a nosa mi trochu zliezol. 

Ako vidíte, našli sme si k sebe cestu takže je možné, že sa zaradí medzi moje top makeupy. Či zosadil môj top Dermacol to ešte úplne neviem, ale je skvelý a čo je hlavné, vhodný aj pre zmiešnú pleť. 

Hodnotenie makeupu: 4/5 bodov, veľmi dobrý makeup. 

SoultMatte GS cesko elnino makeup svetly licenie zmatnenie krytie

A teraz príde na rad Duo contour tyčinka. Nebudem vám tu opisovať, aká som bola ja voči krémovému produktu skeptická. Zvyčajne s tým neviem pracovať, nedrží mi to a jednoducho nemám takéto produkty v láske. Tento contour stick však prekonal všetky moje bariéry a ja som si ho zamilovala. Tak po prvé, drží na pleti fakt celý deň. Nekecám, možno ešte dlhšie ako bežné púdrové produkty, na aké som zvyknutá. Farebná kombinácia je skvelo vyvážená, hnedá je hnedá bez nejakých červených podtónov. Takže sedí aj mne ako studenému typu. Možno jediné mínus je fakt, že bronzer a rozjasňovač sú spojené takže sa musíte správne trafiť. Avšak aj tu mám pre vás môj super tip - skúste ho použiť na oči. Pri mastných viečkach odporúčam bázu, samotný mi celý deň na očiach nedrží, ale tá farba a lesk - úžasné. 

Aby som nezabudla na pár oficiálnych info, tak tu ich máte. Tyčinka je taký pomocník 2 v 1 na kontúrovanie pleti. No a varianty som vám vypísala hore. Vždy je základom bronzer a k nemu si vyberáte buď rozjasňovač tak ako ja alebo korektor. Aký je korektor netuším, ale nakoľko celý set sa vydaril tak určite bude fajn aj ten. Avšak osobnú skúsenosť nemám.

Hodnotenie contour sticku: 5/5 bodov, absolútne dokonalý. 

soulmatte garbriela salvete duo stick rozjasnovac korektor licenie makeup

Ako vidíte, dala som si extra záležať. Skutočne ma testovanie líčiaceho setu bavilo. Zároveň prelomilo ľady a prekonalo moju averziu ku krémovým kontúrovacím produktom. Tá výdrž ma proste dostala. Rovnako tak ma veľmi príjemne prekvapil aj makeup. Spočiatku som sa bála, či mi kombinácia hydratačno-zmatňujúci sadne, ale ako vidíte, niet sa čoho báť. Pleť je s ním absolútne dokonalá, ale opäť žiadna maska. Na extrémne krycie kamufláže a masky mňa nedostanete. Na druhej strane je pravda, že už takmer nemám čo zakrývať. Avšak paradoxne počas testovania resp. ešte pred ním som nemala pleť ktovieakú, takže som ho podrobila ťažkému testu a zvládol to. Jedným slovom toto je set, ktorý musíte mať. Nepredáva sa síce ako set, ale určite vám odporúčam skúsiť oba produkty. Na záver pridávam svoje líčenie nech máte komplexný a detailný obraz. 

biankanotes janka licenie makeup soulmatte gabriela salvete

Skúšali ste už túto horúcu GS novinku SoulMatte? Ako vám sedí?

Komentáre