Veľký test Dermacol makeupov s korektorom

Dermacol makeup licenie

Je dobré mať zoznamy želaní aj zoznamy cieľov. Obe nás ženú dopredu a pri zozname želaní vás aspoň nezaskočí otázka: miláčik, čo by si chcela k narodeninám? V prípade kozmetiky mám samozrejme tiež svoje zoznamy. Rada sledujem novinky značiek, najmä mojich obľúbených. Jednou z nich je napríklad Dermacol. Ich makeup 24h control používam už roky. Videla som však, že po dlhej dobe pridali do svojho stáleho makeup sortimentu aj jeden nový. A túžba bola na svete. Na mojom milovanom Elnino.sk tento makeup mali a tak som si ho v rámci našej super spolupráce vypýtala. Pre komplexnosť a porovnanie som prihodila ešte jeden makeup z ich stáleho sortimentu a tak vás dnes prevediem sortimentom makeupov českého Dermacolu. Špecificky tých 2 v 1, ktoré v sebe skrývajú aj korekčné schopnosti.

Prv než začnem musím zmieniť dve dôležité veci. Po prvé dnešné make-upy sú kombináciou makeupu a korektoru takže sa budeme baviť o krycích produktoch. A po druhé odtiene makeupov Dermacol sú maximálne vyhovujúce všetkým studeným podtónom pleti. Farby majú ružový nádych a to tak dnešné makeupy ako aj môj milovaný 24h Control. Farby mi sadli perfektne a je jedno, ktorý z troch "Dermacolov" v mojej zbierke použijem. Všetky sú doružova a všetky mi sedia. A teraz už poďme k tým novinkám. 

Dermacol makeup Infinity kryci korektor foto


Začnem tým, ktorý som sa rozhodla testovať ako prvý. A ním je hádam najnovší prírastok do Dermacol makeup rodinky Infinity make-up a korektor. Nie je to novinka tohto roka, tuším minulého alebo ak tohto tak niekedy začiatkom. Novší však nemajú takže toto je fakt ich najnovší prírastok. Samozrejme, že ma nadchla myšlienka makeupu s korektorom dokopy. V tomto prípade ide o jednu konzistenciu tekutého makeupu, ktorý má v sebe namixovaný aj korektor. Obsahuje okrem iného aj SPF 15 čo ja osobne pri makeupoch začínam dosť vyhľadávať. Ďalej je veľmi foto estetický, hypoalergénny, vodeodolný a skvelo kryje. Na výber sú viaceré odtiene a ja môžem s hrdosťou prehlásiť, že 01 Fair mi sedí úplne na 100%. Žiadna oranžáda dámy. Kúpite ho za cca 13  EUR čo je podľa mňa primeraná cena. 

Makeup sa nanáša pomocou hubky na aké sme zvyknuté pri korektoroch. Ide o vcelku tekutý make-up, s ktorým sa však naozaj dobre pracuje. Balenie sa mi páči, hnedo-zlatá kombinácia bola dobre vymyslená. Makeup má po aplikácii matný finiš a skutočne perfektne kryje. Zatiaľ je to všetko ako z rozprávky. No žiaľ až tak rozprávkovo to u mňa nedopadlo. Súhlasím so všetkými tvrdeniami výrobcu, na fotky je fakt super, no u mňa nevydržal extra dlho. Samozrejme dlhotrvácnosť nemá v popise, no pre mňa je to dosť podstatné kritérium. 

Zároveň takéto tekuto-matné make-upy mi hádam všetky robia tie isté problémy - mapujú a nepekne zliezajú. A ešte jedna vec - akné kašička. Myslím, že je to tým, že korektor je už v zložení make-upu a asi aj tým matným efektom. Mala som už make-upy s podobnými vlastnosťami a všetky mi robili tieto dva problémy. Ako make-up ho žiaľ používať nemôžem, ak nechcem nonstop odstraňovať akné. Na mastnú pleť by pritom mal byť makeup ideál. Veď ktorá pleť potrebuje viac krytia ako mastnejšia však? Pardon mastná s akné. Ja už akné nemám, no po tomto make-upe sa mi vždy nejaké vytvorí. Používam ho teda ako korektor pod oči prípadne na viečka. Na tento účel je super, ale minúť ho takto potrvá pri 20tich gramoch  asi večnosť. 

Hodnotenie: 3/5 bodov, fajn ako korektor, na celú pleť v prípade mastnej neodporúčam. 

cariar makeup vypnici dermaol dlhotrvacny licenie

A teraz poďme k druhému testovanému kúsku, stálici Caviar Long Stay. Makeup je tiež s korektorom, no korektor je osobitne vo viečku. Tento je už na trhu dlho, pokiaľ viem tak určite minimálne toľko čo môj miláčik 24h Control. Už na výške som ho registrovala, no nakoľko kaviár by mal pleť vypínať tak som si povedala, že mi to ešte netreba. Dnes som už staršia a tento benefit vítam. Znova ho mám v svetlej farbe, 01 Pale a znova ide o pekný, svetlý odtieň doružova. Zároveň máte vo viečku korektor, ktorý je farebne plne ladiaci s make-upom. Príde mi to veľmi dobre vymyslené. Cena je však pomerne vysoká, takmer 17 EUR čo mi už príde dosť. Tento make-up je inak dlhotrvácny, čo je niečo na čo si pri výbere makeupov dávam záležať. 

Make-up sa dávkuje veľmi zvláštne a viem, že mnohokrát je mu to vyčítané. Dávkuje sa takou akoby špachtličkou alebo lyžičkou. Takou aké poznáme z pleťových masiek. Za mňa to už nie je nijaká prekážka, no je pravda, že treba vedieť odhadnúť množstvo. Pumpička je rozhodne pri make-upe najlepšie riešenie, no ani jeden z dnes spomenutých ju nemá. Mne to neprekáža akurát to chcelo naučiť sa odhadnúť koľko je už dosť. Ak som si ho dala viac vytvorilo to trochu efekt masky. Inak mi však maximálne sedí. Je krémový, dobre kryje a naozaj dlho vydrží. Tým dlho myslím bežne dlho. Párkrát som skúsila aj korektor a naozaj farebne ladí. Je to tuhý korektor a tie mne na krytie vyhovujú najviac. Bežne si však vystačím len s make-upom, no ak by som toto používala počas vysokej, bol by to svätý grál. Poslednou zmienkou je efekt kaviáru a vypnutie pleti a viete čo, ja ho fakt pozorujem. Pleť je skutočne akoby vypnutejšia. Trošku ale je. Schválne som skúšala počas testovania opäť použiť aj moju 24h stálicu a tento mi príde o chlp lepší. Inak sú farbou, benefitmi, spôsobom aplikácie či konzistenciou rovnaké. Ak však hľadáte niečo pre staršiu pleť či makeup s korektorom, tento odporúčam. 

Hodnotenie: 5/5 bodov, perfektný až na tú cenu. 

Aký z toho plynie záver? Samozrejme, že som všetky makeupy  porovnávala s mojím 24h control miláčikom a poviem to takto. Infinity u mňa rozhodne iba ako lokálny korektor alebo korektor pod oči. Na celú pleť mi nesedí. Farbou sú všetky tri totožné a všetky mi sedia. Najlepší mi príde Caviar make-up pretože trošičku tú pleť vypne a skrášli. A to už ja v 35ke začínam vyhľadávať. Nakoľko je však drahší a nemá dávkovaciu pumpičku tak ho určite budem striedať s mojou 24h stálicou. V zásade mi tieto dva make-upy prídu takmer totožné a pri 24h control máte aspoň tú pumpičku. Síce mi vždy v polke balenia vypovie službu, ale tak aspoň dovtedy to množstvo viem kontrolovať. Tu sa to dá naučiť no ide to ťažšie. Každopádne Caviar make-up vám môžem odporučiť, len skúste sledovať akcie. Mne sa týmto pridal ďalší make-up do portfólia takže ak ich neprestanú vyrábať naraz, stále mám čo nosiť. 

Skúšali ste tieto Dermacol makeupy? Ktorá značka makeupov najvaci vyhovuje vám?


Komentáre

  1. Milá Jani, miluju takhle podrobný recenze a u tebe se čtou přímo parádně. Přiznám se, že korektor by asi úplně pro mě nebyl, ale Caviar Long Stay mě zaujal víc než dost. Děkuju za rozšíření kosmetických obzorů. Měj se moc krásně, Vivi ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vivi ďakujem za pochvalu. Čo ti poviem, píšem rada. Caviar Stay aj mne príde veľmi dobrý.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.