Make-upy

Ahojte, dnes tu pre vás mám sľubovanú recenziu o make-upoch. Vyskúšala som ich už neskutočné množstvo a vyvodiť z toho môžem jeden všeobecný záver, najlepšie sú tie mak-upy, ktoré sú dlhotrvajúce. Aspoň mojej pleti vyhovujú najviac, pretože zvyčajne majú najvyššiu kryciu schopnosť a vydržia, ak nie celý deň aspoň časť dňa. Niekedy som si kupovala aj make-upy určené špeciálne pre mastnú a aknóznu pleť, ale tieto dlhotrvajúce mi vyhovujú viac. Dnes som si vzala na porovnanie make-up od Max Factor, mimochodom moja obľúbená značka make-upov, a druhý je make-up od Astor.

1. Max Factor Facefinity All Day Flawless - 3 v 1, obsahuje ochranný faktor SPF 20. Ja ho používam v najsvetlejšom odtieni 45 Warm Almond. Predstavuje spojenie make-upu, bázy a korektoru v jednom, stojí okolo 16 €. Balenie obsahuje 30 ml, je to sklenená fľaštička s pumpičkou, zaberá to trochu viac priestoru, ale nevadí. Myslím, že je to jeden z najnovších make-upov od tejto značky a musím uznať, že sa vydaril, ale poďme poporiadku.
Farba: odtieň mi celkom nevyhovuje, je svetlý ale skôr do žlta, mne vyhovujú skôr odtiene doružova, takže po určitom čase vyzerám trochu dooranžova.
Účinky: Make-up sa dobre nanáša, ľahko sa rozotiera, jeho krytie považujem sa dosť vysoké, nezakryje úplne všetko to nie, ale akné prekryje vcelku uspokojivo, s jazvičkami po akné je to trochu horšie, no aj napriek tomu som s ním spokojná, kryje fakt dobre. Skúšala som ho aj vrstviť, ale veľmi lepšie to krytie nebolo. Mne to však postačuje aj v jednej vrstve. S čím som však maximálne spokojná je jeho výdrž, celý deň bez väčších zmien, akurát na nose trochu zlieza, ale na pleti pôsobí celý deň rovnako. Takže čo k nemu viac dodať, túto značku mám rada, ich make-upy ma nikdy nesklamali, pri tomto by som akurát vylepšila tie odtiene. Cenovo sú drahšie, ale myslím, že cena naozaj zodpovedá kvalite. A aby som nezabudla, pekne vonia.
Takže mu dávam 9 z 10 bodov.

2. Astor Perfect Stay Oxygen Fresh - 24 hodinový make-up, dlhotrvajúci s ochranným faktorom SPF 18. Balenie 30 ml kúpite za necelých 13 €, niekedy naň býva aj zľava, takže cenovo je myslím prístupný. Z tejto značky je to môj prvý make-up, balenie je v podstate na rovnakom princípe ako u make-upu Max Factor, obsahuje pumpičku na dávkovanie.
Farba: Kúpila som si najsvetlejší odtieň, nie som si istá, ale myslím, že je tiež skôr dožlta ako doružova, je tmavší ako odtieň make-upu Max Factor, avšak som po ňom menej oranžová. Na leto je tento odtieň výborný, k opálenej pleti sa perfektne hodí. Používam ho v odtieni 100.
Účinky: Make-up pekne vonia, pri nanášaní si treba dať pozor, aby ste ho poriadne rozotreli, pretože rýchlejšie schne, aby vám neostali fľaky. Kryje veľmi dobre, tiež nezakryje všetko na 100%, ale možno povedať, že jeho krytie je vysoké. V porovnaní s Max Factor sa mi však zdá, že kryje trochu slabšie. Po nanesení je pleť taká akoby mastnejšia, takže ja vždy ešte používam aj zmatňujúci púder, potom je to už ok. Avšak jeho konzistencia to je niečo záhadné, občas sa mi stalo, že sa mi akoby zle premiešal a keď som stlačila pumpičku išla voda, make-up bol hrozne riedky, tak som ho musela premiešať s tou pumpičkou, aby z toho bol opäť make-up. Obal sa mi tiež páči, vidíte, koľko make-up vám ešte ostáva, ale niekedy to pôsobí trochu neesteticky, aspoň na mňa.
Dávam mu tiež 9 z 10 bodov.

A s ktorým som spokojnejšia? No to je ťažko povedať, oba make-upy majú svoje pre aj proti, spokojná som s nimi asi rovnako.

A čo vy?Máte skúsenosti s týmito výrobkami?





Komentáre