Ako dostať potenie pod kontrolu


Ahojte, tak po dlhšom čase som tu opäť. Verím, že ste sviatky Veľkej noci prežili v pokoji a "v suchu", aj keď sme boli skôr mokré ako suché, ale nevadí, prežili sme to. Dnes to bude na trochu netradičnú tému potenia.

Potenie je úplne prirodzenou súčasťou nášho fungovania, avšak v dnešnej dobe, kedy existuje obrovské množstvo rôznych prípravkov, sa snažíme a chceme, aby sme sa potili čo možno najmenej. Výrobcovia nám sľubujú ochranu proti poteniu až na neuveriteľných 48 hodín, tuším som videla aj také, kde je výdrž zaručená aj dlhšiu dobu. Osobne však na tieto veci veľmi neverím, keďže aj z vlastných skúseností viem, že to tak v skutočnosti nefunguje. Ráno si dám antiperspirant so sľubovaným 48 hodinovým účinkom, po pár hodinách je však po efekte, či je leto alebo zima. Ale tak to už je, veď aj pri make-upoch nám výrobcovia garantujú výdrž po celých 48 hodín a realita je tiež iná. Avšak tieto veci sú v podstate zanedbateľné, pre mňa je pri antiperspirantoch a prípravkoch proti poteniu dôležité najmä to, či fungujú aspoň pol dňa a či nerobia zbytočné fľaky a škvrny na oblečení. A práve tieto dve funkcie u mňa Garnier splnil, takže som si ho obľúbila a používam ho denno-denne.

O samotnom aniperspirante Garnier Invisible sa nebudem veľmi rozpisovať, výdrž je na moje pomery vcelku postačujúca, nevydrží celý deň, ale nevytvára fľaky na oblečení, avšak aj tu samozrejme platí, že si ho nanášam až potom, čo sa oblečiem, pretože farebné oblečenie by inak utrpelo ujmu, už to mám otestované, tento síce robí fľaky spomedzi mnou doposiaľ skúšaných asi najmenej, ale stále ich robí. Neviem, či sa to skutočne nedá odstrániť, ale mohlo by sa. Tvar je skvelý, taký akurát do ruky, prípravok nevyteká, takže za mňa spokojnosť, na bežný deň super.

Je tu však ešte jeden pomocník, ktorý kúpite v lekárni a vyrába ho Spirig a je ním Excipial Deo Forte krém. Ako vidíte aj na obale ide o: "7 dňové ošetrenie proti nadmernému poteniu a telesnému pachu. Rýchlo sa vstrebáva a pôsobí dlhodobo." Tak tento produkt je oveľa lepší, ako veľmi populárny Driclor, tiež produkt z lekárne, pretože na rozdiel od spomínaného Dricloru, ktorý ma vždy po nanesení strašne svrbel a nesmel sa aplikovať na oholenú pokožku ani okamžite po osprchovaní, Excipial Deo Forte tieto problémy nespôsobuje. 

Aplikujem ho zväčša večer, je jedno, či sa aplikuje hneď po osprchovaní alebo po holení, neštípe a nesvrbí, necítite vlastne vôbec nič. Krém sa proste rozotrie a stratí. Má veľmi jemnú, takmer žiadnu vôňu a na mňa zapôsobil nielen účinkami, ale aj svojím obalom, ktorý je praktický, pekný, páči sa mi farebná kombinácia, je fakt zlatučký. Nuž a ako účinkuje? Úplne úžasne, tiež vás nezbaví potenia na 100%, to by asi ani nebolo dobré, ale stačí mi jedna aplikácia a hned je potenie o 50% menšie, pri pravidelnom používaní je efekt ešte lepší. Zo začiatku som ho používala ako píšu 7 dní a následne som ho používala už len tak raz týždenne. Potom som ho načas vynechala, momentálne ho používam len veľmi občasne, raz za mesiac. Je to aj z dôvodu, že bola zima, kedy to potenie až tak regulovať netreba ako v lete.

A čo vy?Aké účinné zbrane v boji proti poteniu používate?




Komentáre