Moja šampónová zbierka


Ahojte, tak opäť jedna vlasová recenzia, už dlhšie som na blogu nič na túto tému nepísala, takže nastal čas zmeniť to. Reč bude o šampónoch, ktoré momentálne používam - celkovo tri šampóny mám momentálne otvorené a používam ich na striedačku, podľa nálady a stavu mojich vlasov. Nejako ma totiž v poslednom čase začala po bežných šampónoch hrozne svrbieť hlava a začali sa mi tvoriť aj lupiny, s ktorými som ja nikdy v živote nemala problém. Tak som si povedala, že takto to nepôjde a zamerala som sa na šampóny, ktoré by mali byť k vlasom aspoň trochu šetrnejšie. Môj problém síce zatiaľ celkom nezmizol, ale je to oveľa lepšie, predtým to svrbenie bolo na nevydržanie.

1. Babylove - Mildes Schampoo - Detský šampón na vlasy s kamilkami a pantenolom - počujete dobre, kúpila som si šampón pre deti, niežeby som mala problém s tým, že ma šampón štípe v očiach, to naozaj nie je môj prípad, avšak detský rovná sa jemný a vyplýva to aj z názvu šampónu, naviac cena pod 2 eurá takže nebolo o čom rozmýšľať, povedala som si, že nič nepokazím, keď si ho kúpim. A spravila som dobre, pokaziť som naozaj nič nepokazila. Ale poďme poporiadku.


Keďže ide o detský šampón, tak žiadna extra zázračná vôňa sa samozrejme nekonala, ale tá jemná mi vôbec nevadila, celkom sa mi práve naopak páči. Samotný obal pôsobí jednoduchým, ale veľmi pekným dojmom, myslím, že aj deťom by sa určite páčil. Otvára sa bez problémov, je priesvitnej farby a trošku redší ako bežné šampóny, ale nie je doslova tekutý, to zase nie, len o niečo redší. 

Čo sa týka účinkov, s tými som bola spokojná maximálne - šampón vlasy nemastí, takže ak máte problémy s mastnými vlasmi ako ja, tak ho pokojne vyskúšajte. Veľkým plusom na moje prekvapenie je aj objem vlasov, ktorý som po umytí nielen cítila, ale ja videla. Nie je to nič, čo môžete vidieť v reklame, to zase nie, ale na detský šampón mi to pripadalo až neskutočné ako skvele funguje. Tento šampón mi pripravil ešte jedno prekvapenie a tým je, že veľmi dobre pení, to som od detského šampónu fakt nečakala. 

Našla som mu však aj iné využitie - používam ho aj na čistenie kozmetických štetcov, niekde som čítala, že detský šampón je pre tento účel ako stvorený, takže som to vyskúšala a potvrdzujem, že čistí celkom dobre, nie na 100%, ale fakt obstojne. 

A aby som nezabudla, po tomto šampóne ma pokožka hlavy vôbec nesvrbí, takže šampón u mňa obstál na výbornú čo u mňa znamená plných 10 bodov. Všimla som si, že som už nejako prestala dávať číselné hodnotenia produktov, musím sa polepšiť.


2. Balea Glossy Braun - moja srdcová záležitosť, toto je už asi moje štvrté balenie, istý čas som si od neho dala pauzu a bála som sa, či si naň už moje vlasy nezvykli, ale predstavte si, stále ho dokážem používať a vlasy mi nezaťažuje o nič viac, ako iné šampóny. Naviac dodáva vlasom lesk, čo si všimli aj ostatní, takže to asi vážne funguje. Nový obal je podľa mňa naozaj lepší, ako bol ten predchádzajúci, inak sa ale na šampóne nezmenilo nič, zloženie máte sfotené dole - pripájam aj odkaz na pôvodnú recenziu. 


3. Lush Cynthia Sylvia Stont - Pivní šampon -  Lush je značka, ktorú mám veľmi rada, ale žiaľ na Slovensku stále nemajú svoju kamennú predajňu, hádam sa to v budúcnosti zlepší. Tento mi doniesol brat z Česka. Šampón je balený ako všetky Lush produkty, ten obal ale má podľa mňa niečo do seba, zaujímavý názov šampónu, jednoduché otváranie a krásna vôňa sa mi hneď získali. Mal by byť vhodný pre tmavé a hnedé vlasy, aspoň taký som chcela aby mi doniesol, na obale to síce nikde nepíšu, ale v predajni mu vraj poradili tento, takže na tom bude kus pravdy. 

Informácie z obalu: "Šampon doslova opilý vlastní slávou!Pivo, koňak a citron udržují vlasy ve špičkové kondici, dodávají lesk a uhlazují polétavé, neposedné vlasy."

Šampón má fakt výraznú vôňu, cítim tam aj koňak, aj pivo, aj citrón, ale tá vôňa je krásna, keď som si šampónom umyla vlasy po prvý krát, vôňu šampónu som z vlasov cítila celú noc, dokonca ešte aj ráno. Bol to skvelý pocit, takto by to malo podľa mňa fungovať so všetkými šampónmi, avšak častokrát sa krásna vôňa vytratí hneď po vysušení vlasov, čo je podľa mňa veľká škoda. Šampón má tekutú konzistenciu, ale stačí ho naniesť skutočne malé množstvo, vytvára bohatú penu, čo som fakt nečakala. 

Vlasy nezaťažuje, umývam si ich ako zvyčajne, každý druhý deň, čo je u mňa už klasika. No a ako píšu na obale, dodáva objem, naozaj, cítim to a trochu to aj vidím, nie je to opäť nič ako z reklamy, ale je to cítiť, vlasy sú nadýchané a pôsobia objemnejšie. Aj tu je však jedno ale a tým je, že napriek všetkým týmto krásnym účinkom, sa mi z neho tvoria vo vlasoch lupiny a pokožky hlavy ma trochu svrbí, nie je to až také zlé, ako pri iných šampónoch, ale predsa, niečo také som nečakala, myslela som si, že Lush je prírodná značka, takže som počítala s tým, že vlasovú pokožku šampón dráždiť nebude, žiaľ opak je pravdou.

Takže záverečné hodnotenie - v budúcnosti si ho už znova nekúpim, jednak si moje vlasy na šampóny vedia rýchlo zvyknúť, jednak ma od neho svrbí hlava. Napriek tomu mu dávam 7 bodov, pretože je podľa môjho názoru naozaj skvelý. 

A čo vy?Aké šampóny používate? Skúšali ste už aj detský šampón?



Komentáre

  1. Dětský šampon jsem zkusila teď během léta, koupila jsem si od Alverde a od Nivei. Je fakt, že jsem je původně také kupovala na mytí kosmetických štětců, ale pak jsem je zkusila na vlasy a výsledek byl super! :)
    Šampon od Lushe mám jeden - Curly Wurly a ten je teda super. Nemůžu si ho vynachválit. Jen škoda, že je prostě z té dražší cenové kategorie. :-/ :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veru detské šampóny sú super, fakt zázrak pre vlasy. LUSH ma vždycky veľmi lákal možno aj preto, že u nás je nedostupný.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Presne tým istým detským šampónom čistím štetce :) akurát mi už dochádza, tak skúsim niečo iné, ale inak som s ním bola spokojná... Na vlasy som detský šampón neskúšala, ale aj to jedného dňa príde ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.