Tajomstvo kozmetickej taštičky


O dekoratívnej kozmetike sa na svojom blogu zmieňujem pomenej, takže som sa rozhodla tento deficit trochu znížiť dnešnou recenziou. O tom, čo obsahuje moja kozmetická taštička som už raz písala tu, odvtedy sa však toho veľa zmenilo, dokúpila som si nejaké nové produkty a trochu zmenila štýl líčenia, takže som sa rozhodla aktualizovať obsah svojej kozmetickej taštičky aj tuto na blogu. Celkovo vidíte na obrázku 19. produktov, čo už aj mne samej pripadá tak trochu ako závislosť, ale nebojte sa, pri bežnom líčení ich všetky nevyužívam, záleží na mojej nálade a samozrejme aj na príležitosti, na akú sa chystám. Pre lepší prehľad toho, o čom bude dnes reč pripájam fotku nižšie, kde môžete vidieť viac detailov.


1. Začnem čiernou očnou linkou od Alverde - kúpila som si ju, aby som sa konečne naučila kresliť linky, avšak zatiaľ sú moje linky stále dosť krivé a naviac sa mi zdá, že na mňa ani veľmi nejdú, linky sú predsa len dosť výrazné, takže používam ju len málokedy, na príležitosti a to tak, že si ju nanášam na už ceruzkou nakreslenú linku aj to len do kútika oka. 


 2. Paletka All round Concealer od Catrice- tak túto paletku som si kúpila hlavne preto, že som sa rozhodla naučiť sa tieňovať tvár, zatiaľ som len v začiatkoch, ešte to nie je nič, čo by sa nejako podobalo na tieňovanie, ale pracujem na tom. Výhodou paletky je hlavne to, že obsahuje korektory rôznych farieb a je teda všestranne využiteľná. Zatiaľ som používala najčastejšie ten úplne najsvetlejší odtieň na tieňovanie, nanášam ho štetcom, prstom si to veľmi neviem predstaviť. Skúšala som už aj zelený korektor, avšak jeho nanášanie prstom bolo totálne neúčinné, korektor nič nezakryl, skúsim ho ešte naniesť štetcom, hádam to pomôže. 

Na túto paletku som čítala už viaceré recenzie, ja s ňom mám zatiaľ minimálne skúsenosti ale už teraz viem, že bez štetca sa s ňou nepracuje veľmi dobre, škoda len, že žiaden nie je súčasťou balenia samotného. V tom vidím dosť veľké negatívum. Otváranie je bez problémové a aj výber odtieňov v paletke je skvelý, avšak na dlhšiu recenziu som doposiaľ nenazbierala dosť skúseností, takže sa máte do budúcna na čo tešiť.


3. Korektor od Essence. Ten už spomínaný bol v recenzii tu. Len dodám, že sa ho nejako nedokážem zbaviť a používam ho len občas, nezdá sa mi, že by až tak úžasne pôsobil na kruhy pod očami, výnimočne ale, najmä keď idem na nejakú udalosť tak ho používam. 

4. Alverde jemne farbiaci krém na pery - s jojobovým olejom a bambuckým maslom - odtieň 20 Soft Plum - aktuálne môj jediný lesk, ktorý používam. Hľadala som v drogérii nejaký lesk, ktorý by nevysušoval pery, dosť ťažká úloha inak, pretože lesky majú väčšinou tendenciu pery vysušovať a tie moje už beztak suché pery potrebujú proste špeciálny lesk. Takže som sa pustila do hľadania, klasické značky som radšej rovno obišla, zamierila som k prírodným značkám, Lavera však nič také nemala v ponuke, aspoň som to tam neobjavila a potom mi padol zrak na Alverde, povedala som si, že môže byť, veď je to prírodná kozmetika, tá by pery tak vysušovať nemala. Popis na obale ma jednoznačne presvedčil, avšak výber odtieňov bol viac ako smutný - celkovo sú na výber 3 odtiene a ani jeden sa mi nepáčil. Vzala som to najmenšie zlo, lesk je inak výrazne fialový, takže ho nanášam len v takej jemnej vrstve.

Nuž ale poďme trochu hovoriť aj o pozitívach, ktoré tento lesk pre mňa určite má a tým je fakt, že pery naozaj nevysušuje. Po asi dvoch rokoch totálneho odstavenia leskov a vzdania sa šance na úspech sa mi teda konečne podarilo nájsť taký, ktorý pery nevysušuje. Pre mňa obrovský úspech. Výdrž nie je bohviečo, ale to od lesku ani tak neočkávam, tá hydratácia pier je fakt veľmi dôležitá. 

A aby som nezabudla, balenie je celkom malé, takže sa zmestí aj do kabelky a na cestovanie, nevšimla som si, že by z neho vytekal obsah, takže za seba ho môžem len odporučiť, pravda ak si dokážete vybrať správny odtieň. 

Hodnotenie: dávam mu 9 bodov len kvôli tomu výberu odtieňov, inak je super. 

Produkty 5., 6., 7., 8., 11., 12. a 13. nájdete v predchádzajúcej recenzii tohto typu tu.

9. Môj miláčik - makeup od Dermacolu 24h Control - prvý make-up, ktorý mi farebne sadol a nespôsobuje mi oxidáciu - teda po celý deň nemení farbu a nevyzerám ako oranžový pomaranč. Recenziu nájdete tu.

10. La Roche-Posay - Anthelios AC 30 SPF - keďže slniečko už začína pomaly vykukovať a svieti čoraz silnejšie, tak si musím naň dávať pozor aj ja, keďže má na tvári pri uchu znamienko, tak sa snažím natierať si ho min. faktorom 30. Tento Anthelios AC je naviac určený presne pre môj typ pleti - mastnú pleť, je to fluidný prípravok, ktorý pleť nijako nezaťažuje. Je bielej farby, ale veľmi ľahko sa rozotiera, nezanecháva mastný pocit ani biele fľaky. No a ako to už pri týchto značkách býva zvykom - je vodeodolný. 

Hodnotenie: 10 bodov, naozaj niet čo dodať. 

14. Tiene na oči, ktoré som si kúpila ešte v starom dobrom čínskom obchode niekedy pred dvomi rokmi. Výdrž nie je ktoviečo, ale  tie odtiene sú super a za nízku cenu, proste som to chcela vyskúšať. Doposiaľ mi žiadne alergické reakcie nespôsobili. tiene používam pri líčení stále, pretože podľa mňa vedia dodať očiam život a pekne dokresliť celkové líčenie a vzhľad. Bez nich si ja líčenie predstaviť nedokážem. Spomedzi týchto nevyužívam asi snáď len modré a fialové tiene, modré na mňa nejdú, pripadám si staro a fialové v tomto odtieni taktiež nie. 

15. Riasenka Astor Big and Beautiful Boom - objemová maskara čierne farby. Keď vyšla v obchodoch ako novinka, hrozne som po nej túžila, kúpila som si ju však až teraz, nejako to proste skôr nešlo. Je to riasenska určená na objem, ja si kupujem len takéto a naviac od kedy začali vyrábať riasenky s hustými a veľkými kefkami, tak už po iných vôbec nepozerám. Svoj spravil aj luxusne vyzerajúci obal, zlatá farba dokáže skutočne pritiahnuť pozornosť nás zákazníkov a kozmetické spoločnosti to evidentne vedia. Takže takto som sa dostala k jej kúpe, avšak celkový dojem po cca 4 mesiacoch používania nie je až taký úžasný, ako som čakala.



Po prvej aplikácii som bola doslova zhrozená, riasenka farbí, ale na môj vkus nedostatočne, vyžaduje si to viackrát prejsť po riasach a to sa mi vôbec nepáči, pri svojich milovaných Rimmel Scandaleyes riasenkách som s tým vôbec problém nemala.Objem riasam síce dodáva, ale tiež to v porovnaní s Rimmel riasenkami nie je ono, jednoducho ma až tak neočarila a viac by som si ju už nekúpila, čakala som sýtejšiu čiernu a nejaký lepší objem. Zlepovanie rias neviem posúdiť, vždy som ju nanášala len v jednej vrstve.


Hodnotenie: 5 bodov, priemerná riasenka, naviac pomerne drahá v porovnaní s tým, čo dokáže. 

16. Korektor značky Eucerin som už na tomto blogu spomínala niekoľkokrát, maximálne mi vyhovuje. Recenzia tu. 

17. Essence Smokey Eyes - tiene na vykúzlenie dymového líčenia od Essence. Používam ich skôr na kreslenie liniek, ale občas aj na to dymové líčenie, hlavne ak idem niekam večer. Za tú cenu som s nimi maximálne spokojná, sú sýte, majú skvelý aplikačný štetček, s ktorým dokážete vykúzliť skutočne všeličo. Osobne až tak často dymové líčenie nevyužívam, na bežný deň by v tejto čiernej kombinácii pôsobilo trochu prisilno.

18, Catrice Defining Blush - lícenka v odtieni 040 Think Pink - lícenka je dosť výrazná, čo sa mi páči, pretože jej stačí naniesť skutočne malé množstvo, nie som si celkom istá, či som trafila úplne správny odtieň, ale nevadí, na zjemnenie sa stále dá použiť bronzer. Ja som si lícenku doposiaľ veľmi nekupovala, mala som ich už zopár, ale používala som ich kedysi pomenej, dnes je to už neodmysliteľná súčasť môjho líčenia. Lícenka na mňa zapôsobila nielen svojím vzhľadom a sýtosťou farby, ale aj pomerne prijateľnou cenou. Je púdrová a na jej nanesenie rozhodne štetec potrebujete, škoda, že žiaden nie je súčasťou balenia. Inak nemám čo vytknúť.


Hodnotenie: 10 bodov

19. Na záver očné tiene Astor - značku Astor ako takú mám pomerne rada, veľa produktov som od nej však nevyskúšala, dlho som sa jej v obchodoch nejako vyhýbala ani neviem prečo. Tiene majú veľmi pekný obal, aj farby sa mi páčili, hľadala som niečo zlaté a v drogérii je to zo zlatými tieňmi trochu problém, všetky sú buď svetlé alebo tmavé a väčšinou sú to odtiene hnedej, máločo sa podobá na zlatú. Tieto sa mi zdali, že odtieňom by to mohlo byť ono tak som si ich vzala. Tiene neprášia nejako extrémne, čo ako nositeľka kontaktných šošoviek skutočne oceňujem.

Sýtosť farieb však nie je to, čo som čakala, sú nejaké slabšie, menej výrazné a na môj vkus sa lesknú až priveľmi. Naviac aplikátor, ktorý je k nim priložený je dosť tvrdý a nedá sa s ním dobre pracovať, používam na ne štetec. Celkovo ma však tiene vôbec neohúrili, hodnotím ich ako taký priemer, v porovnaní s tieňmi Gosh, ktorých paletku som dostala minulý rok a môžete ju vidieť aj na spoločnom obrázku vyššie sú tieto tiene kvalitou horšie a rovnako aj výdržou.

Hodnotenie: 6 bodov.

Čo všetko používate na líčenie vy?

Komentáre

  1. juj Bianka ja by som sa ti tu rada rozpisala ale to by bol strasne dlhy komentar :) ale v skratke pouzivam asi bezne to co aj ty, make-up, puder, licka, tiene na obocko, korektor, rozjasnovac, riasenku, ceruzku, tiene :) a co sa tyka konrektnych produktov, kazdy den ine:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nuž veru je pravda že aj ja toho používam už pomerne dosť, keď si to porovnám s obdobím, keď som sa líčiť ešte len začínala tak toho bolo podstatne menej. Občas ma chytia také chvíle, že bolo by dobré to zredukovať, ale kozmetika je proste závislosť z ktorej sa ja asi nevyliečim.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.