Dieťaťom po celý život - s kozmetikou je možné všetko


Každý z nás bol raz dieťaťom a do tohto obdobia by sa určite každý rád vrátil, žiaľ čas je neúprosný, sú z nás dospeláci a návrat v čase nie je možný, je však jedna oblasť, kde môžeme byť dieťaťom neustále a tou je kozmetika. Detská kozmetika je síce detskou, no nikdy nie je napísané, že dospeláci ju používať nesmú alebo že je pre nás nevhodná či dokonca škodlivá, to teda fakt nie, práve naopak, detská kozmetika je veľmi jemná, zvyčajne aj mierne voňavá, ale fakt len tak ľahko.

Z detskej kozmetiky toho nepoužívam veľa, ale našla som si pár vecičiek, ktoré mi vyhovujú. V prvom rade sú to detské šampóny značky Johnsons's baby a tiež Babylove. Skúšala som obe značky, ich šampóny sú fakt jemné k vlasom, dobre penia, majú jemnú vôňu, veľmi dobre sa mi s nimi čistia dokonca aj kozmetické štetce. Vlasy nemastia, akurát sa mi po nich to rozčesávanie nezdá úplne najjednoduchšie, ale to vyrieši kondicionér.



Aviril od Alpy - detský zásyp s azulénom má u mňa na poličke čestné miesto, využívam ho hlavne ako suchý šampón do vlasov a tiež je dobrý aj po holení, zabraňuje svrbeniu pokožky a zmierňuje vyrážky, ak sa občas nejaké objavia. Skrátka je to púder pre všetko, určite sa doň oplatí investovať.


Zvhlčené utierky Babylove mi robia spoločnosť tak na cestách, ako aj doma. Možno by sa nimi dalo aj odličovať, to som doposiaľ neskúšala. Každopádne sú fakt jemné, dostatočne vlhké, treba si však dať pozor, aby ste ich nemali otvorené pridlho, pretože môžu zaschnúť. Cenovo sú veľmi dostupné, neviem presne koľko, ale sú fakt lacné.


Na záver spomeniem ešte Sudocrem - antiseptický ochranný krém, kúpite ho tak v lekárni, ako aj v drogérii a to práve v oddelení s detskou kozmetikou. Je to skutočne veľmi hutný krém a pomerne aj mastný, používam ho na pleť, na miesta, kde mám akné, nanášam večer a ráno je moja pleť hladká, no tak trochu suchá, nečakala som, že tak tuhý krém môže pokožku vysušovať. Sudocrem je na blogoch pomerne známy, použiť sa dá vraj na všeličo, ja ho ešte len testujem, takže vám neviem potvrdiť, na čo všetko je vhodný.


Detská kozmetika je skutočne jemná, tak zložením, ako aj vôňou, myslím, že každý si v nej príde na svoje. Okrem toho, aj obaly sú dosť pestré, veď detičky predsa niečím zaujať treba, obaly sú pestré a hravé. 

Aj vy používate detskú kozmetiku?Ktoré prípravky vám najviac sedia?

Komentáre

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.