Nedeľné Beauty okienko pre správne odličovanie


Ahojte, tento víkend trávim mimo Slovenska z čoho sa veľmi teším. Zavítala som opäť k našim českým susedom a nebudem sa tu len flákať. V Česku ako som zistila podľa blogov sú dostupné aj značky, ktoré u nás bežne nekúpite, takže si určite nejakú tú kozmetiku donesiem a samozrejme vás potom budem postupne informovať. Prejdem už ale k veci a tou dnešnou bude odličovanie pleti. 

Pevne verím, že o odličovaní už každá vieme svoje a hlavne dúfam, že je medzi nami málo extrémistov, ktorí sa neodličujú. Je to možno pohodlnejšie riešenie pre nás samotných, no naša pleť tým doslova trpí. Okrem toho, že neodlíčná pleť nám môže zašpiniť obliečky má to veľa nepriaznivých dôsledkov aj pre pleť samotnú. Ak si totiž necháme make-up po celú noc, pleť si neoddýchne, hrozí nám upchatie pórov, akné, vyrážky a kopec iných neprjemností. Okrem toho taká neodlíčená riasenka nám môže pekne polámať naše už aj tak dosť krehké riasy. Samozrejme ak sa neodlíčime raz tak sa zase až taká pohroma nestane, ale permanentne by som to neskúšala.

Odličovací prípravok by sme mali voliť vždy podľa typu pleti. Asi najčastjeiše sa na odličovanie používajú odličovacie mlieka, pre mastnú pleť sú vhodné aj gély, pre suchú zase oleje, avšak toto všeobecné pravidlo si treba prispôsobiť podľa vlastných potrieb.

Dnes sa zameriam hlavne na odličovanie mastnej pleti, nakoľko s ňou mám sama bohaté skúsenosti. Na mastnú pleť existuje tiež kopec prípravkov, všeobecene sa však odporúča zvoliť si prípravky ľahšej konzistencie, ak chcete mlieko, tak si zvoľte to určené pre mastnú pleť v opačnom prípade by ste si mohli pleť zbytočne príliš zaťažiť. Na odličovanie mastnej pleti sú vhodné tiež gély či peny, ktoré majú tú výhodu, že pleť nijako nezaťažia a odličujú perfektne. Oleje pre mastnú pleť sa na odličovanie príliš neodporúčajú.

Už istých pár rokov fungujú na kozmetickom trhu aj micelárne vody. Snažila som sa nájsť nejakú vhodnú definíciu a myslím, že tento článok to vystihuje stručne a jasne. Ja osobne po vyskúšaní micelárnych vôd už málokedy siaham po inom odličovacom prípravku. Za posledný rok sa už aj v drogérii dá nájsť takýto produkt, kedysi ho mali vo svojej ponuke len značky dermatokozmetiky v lekárňach.

Dnes už nie je problém zvoliť si ten správny produkt pre našu pleť, pretože každý produkt má na sebe uvedené, pre aký typ pleti je určený. Ak máte mastnú pleť a zvolíte si produkt pre zmiešanú, nič sa nedeje, tieto dva typy pleti majú k sebe pomerne blízko.

Ako som už v úvode spomenula na odličovanie pleti dnes už nájdete fakt všeličo, od klasických prípravkov až po zaujímavejšie, akými sú odličovacie tampóny už napustené odličovacím prípravkom či viac známe odličovacie obrúsky. Napustené odličovaice tampóny či obrúsky by som však na bežné použitie nevolila, je to vhodné skôr na cesty a na výlety, ale na bežné použitie sa to vraj veľmi neodporúča.

Aby som nezabudla dôležitý je aj odličovací tampón, je potrebné, aby niečo nasal, neoddeľoval sa a proste robil vám potrebnú službu. Výber už nechám na vás, ja som si obľúbila Ebelin Wattepads - odličovacie tampóny zo 100% bavlny.

A čím sa odličujem ja? Samozrejme, že micelárkami, nedám na ne dopustiť. Osobitne používam aj odličovač očí, ale to väčšinou len v prípade nejakého zložitejšieho a výraznejšieho líčenia, zvyčajne si vystačím s micelárnou vodou. Aktuálne používam Eucerin Dermato Clean pre všetky typy pleti. Z rovnakého radu vlastním aj očný odličovač, Je jemná, pleť nezaťažuje a nezanecháva na pleti žiaden povlak. Po odlíčení si  pleť ešte dočistím mydlom Dove a nanesiem krém, aktuálne Effaclar H od La Roche-Posay.


A čo používate na odličovanie pleti vy?

Komentáre

  1. Super článek :) Já nyní používám na oči dvoufázový odličovač od Garnier, na celkové čištění pleti micelárku Garnier. Jelikož mi oboje dochází, tak už jsem pořídila novou micelárku, tentokrát zkusím od Lorealu a odličovací mléko :)

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Presne tak aj mne na odlicovanie najviac vyhovuju micelarky.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.