Spomienky na leto

Ahojte, ja viem, že leto sa ešte oficiálne neskončilo, aj počasie sa ešte s nami zatiaľ rozpráva a je pekne, neprší až tak veľmi našťastie, ale predsa len hlavný letný čas - júl a august je už žiaľbohu za nami. A tak mi napadlo spraviť jeden nekozmetický post o tom, kde všade toto leto moja noha vkročila. O pár zážitkoch som vás už informovala, ale keď som si to tak minule počítala v hlave, tak som tento rok absolvovala toľko výletov ako ešte nikdy v živote, skrátka toto leto napriek tomu, že to bolo moje prvé leto bez prázdnin, bolo skvelé. 

Začnem pekne chronologicky - v máji sme navštívili aqupark v Senci, teplá voda, kopec tobogánov, zábava na každom rohu, podarilo sa aj počasie, bolo prekrásne horúco a slnečno. Vybláznila som sa do sýta čo si budeme klamať, ja proste takýto štýl zábavy zbožňujem. Okrem iného sa mi tam podarilo aj pekne opáliť, takže základ by tu bol.

Senec




Následne som v budovaní opáleného vzhľadu pokračovala na Maggio pláži, kam sme chodievali s kamarátkami pomerne často. Inak majú tam skvelé lehátka, také chcem aj doma, fajne sa na nich leží, nebolí vás z nich chrbát, takmer by som tam aj zaspala. 

Vždy som sa chcela plaviť loďou, bol to môj sen a aj keď sme sa neplavili na mori, ale len po Dunaji, pre mňa to bolo až priveľa. Spravili sme si výlet na hrad Devín loďou a bolo to úžasné. Z tohto zážitku som bola dlho unesená a začala som uvažovať aj o podobnom výlete do Gabčíkova, ale to sa mi zatiaľ nepodarilo zrealizovať, nevadí, času dosť, veď aj budúci rok bude leto. Inak škoda, že neexistuje v rámci nášho štátu taká medzimestká lodná doprava. Chápete, necestovali by ste domov vlakom, autom, či autobusom, ale loďou. Čo vy na to?Mne sa tá predstava náramne páči.

Devín


A leto pokračovalo opäť návštevou Thermal Parku Šírava, ktorého otvoreniu sa ja osobne veľmi teším, pretože na východnom Slovensku veľa takýchto zariadení nie je a v samotnej Šírave sa kúpať proste odmietam, celkovo, nemám rada vodné nádrže ani žiadne jazerá, radšej bazény s teplou a čistou vodou. Tento zážitok je už aj na blogu zdokumentovaný v tomto poste. 

A pri kúpaní ešte ostanem, asi vám už došlo, že ja kúpanie a plávanie proste zbožňujem, je to skvelý relax, viem sa pri tom krásne odreagaovať a cítim sa príjemne. Naviac, tento rok som si kúpila aj nové plavky, takže bolo nutné ich vyskúšať v teréne, našťastie držia ako majú, oba diely prežili plávanie bez nejakých vážnych defektov, tuším, že viete, o čom hovorím. S kamarátkou sme hľadali, kam sa pôjdeme kúpať a víťazne z toho vyšlo Tehelné pole. No poviem vám, strávili sme tam celý víkend, bolo teplo, na vodu si trepalo trochu zvykať, nebola až tak horúca, predsa len to bol už tuším august, ale tak bolo to super. Kúpanie plus opaľovanie to je fakt siesta ako sa patrí. 

Tehelné pole

Následne ma čakal výlet do Gyoru, pretože sa už blížila svadba a ja som pochopiteľne potrebovala nejaké šaty. Inak šaty sú ďalšia z mojich vášni, takže ak by aj nebola svadba, asi by som si aj tak nejaké kúpila, to som celá ja. Našťastie sa výlet vydaril plne k mojej spokojnosti a viac vám už prezradí tento post. 

Svadba sa vydarila maximálne, vytancovala som sa k svojej spokojnosti. Aj účes sa vydaril, šaty aj make-up, všetko, ako má byť, takže maximálna spokojnosť. 

Ešte stále nekončíme, neviem, či poznáte jazero Morské Oko na východe Slovenska, nachádza sa za dedinou Remetské Hámre, ktorá je okrem iného preslávená aj svojou skvelou pekárňou. Na tomto mieste som už bola viackrát, dá sa to pekne lesom obísť celé Oko dookola, je to fakt zážitok a je to túra, ktorú zvládnu aj malé deti, takže žiaden strach. Voda v oku je priezračne čistá s kopou rýb. Vzduch je tiež čistý a svieži, dobré na priedušky inak. 

Morské oko

No a na záver už len spomeniem víkendový výlet do vodičky - išli sme ako inak kúpať, tentokrát už však na plaváreň na Pasienky. Voda bola na moje prekvapenie teplá a hĺbka bazéna ideálna, plávať sme vydržali tuším hodinu a pol čo je fakt slušné na to, že nie som profesionálny plavec. 

Chystám sa ešte k susedom do Prahy, lebo to viete že V PRAZE JE BLAZE takže je priam nevyhnutnosť ísť do Prahy. Veru, Praha je krásna a ja sa tam vždy rada vraciam. 

A aké sú vaše letné zážitky?Kde všade vkročila vaša noha?

Komentáre

  1. Jak vidím ty fotky, tak se vůbec netěším na podzim :/

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som rada, že nie som sama, kto nemá rád jeseň. Darmo, leto je leto.

      Odstrániť
  2. Už dajte pokoj s letom, náhodou ja mám jeseň a zimu celkom rada.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to teraz nastáva tvoje obdobie. Zima sa dá zvládnuť, ale tá jeseň je dosť deprimujúca.

      Odstrániť
  3. na tie šmykale by ma asi nedostali ale bodaj by sa ešte tak chcelo leto vratit bolo ho velmi malo, dufam že buduci rok nam to vynahradi:))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Len to nie. Tie horúčavy v rokoch 2012 a 2013 boli skutočne na nevydržanie. Tento rok bolo toho tepla tak akurát.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.