Pár zimných beauty tipov - nedeľné beauty okienko


Vítam vás moje milé čitateľky. Kalendár nám už nemilosrdne hlási november a vonku to už vyzerá, akoby bola zima. Sneh sa síce zatiaľ nedostavil, no teplota vonku poriadne klesla. Avšak netreba si zúfať, aj zima má svoje čaro a treba si ju spríjemniť ako sa najviac dá. Faktom ale ostáva, že daždivých, ufúkaných či chladných dní je čoraz viac a naša pleť a pokožka tieto výkyvy neznáša práve najlepšie. Prvou reakciou nášho tela je logicky vysušovanie, aj preto v tomto období väčšina kozmetických značiek inovuje svoje krémy na ruky či balzamy na pery. Bez nich sa to v zime skrátka nedá. A to je len maličký kúsok toho, čo vám chcem dnes povedať.

Poďme teraz trochu spomínať, keď sme boli malé bezstarostné deti. Čo nám naše mamičky v zime vždy dávali na tvár predtým, ako sme sa vybrali sánkovať a guľovať von do snehu - no kto si spomína? Veru tak, povinne sme si museli nakrémovať tvár, u nás doma sa na to používala klasická a každému dobre známa modrá Nivea. Zima si predsa len vyžaduje mastnejší krém a každý to dobre vie. Okrem tváre si chrániť pred mrazom bolo treba aj pery a na to zase fungovala pomáda alebo nejaký bezfarebný balzam. Keď si v obchodoch pozriete kozmetiku pre deti nájdete v nej rôzne krémy na zimu, na ochranu pred chladom a obdobné krémy, takže niečo na tom asi fakt bude, treba svoju pleť vyživiť a dodať jej ochranné látky predtým, ako sa pôjdeme nedobrovoľne vystaviť mínusovým teplotám tam vonku. Predsa len, sedieť celý čas dnu nebaví určite nikoho. Na tento detský zvyk - hydratáciu pleti a pier by sme nemali zabúdať ani dnes, naši rodičia sa nám ho snažili vštepiť už odmalička a veru mali pravdu.

Okrem pleti je potrebné chrániť aj svoje ruky, stáva sa, že si rukavice zabudneme doma, alebo niektorí rukavice nenosia no a tým nedobrovoľne vystavujú svoje ruky zime, ruky sa začnú vysušovať a môžu až popraskať a to veru nie je nič príjemné tak na pocit, ako aj na pohľad. Takže bez krémy na ruky by sme v zime z domu vychádzať nemali

Ak nosíte make-up čo asi väčšina z nás áno netreba zabúdať na podkladový krém, v zime je obzvlášť podstatný a dokonca aj ja ako majiteľka mastnej pleti cítim, že v zime sa pleť vysušuje a je potrebné používať hydratačný krém. Svoje lesky na pery vymeňte radšej za rúže, lesky zvyknúť pery vysušovať, rúže mávajú hydratačné vlastnosti, takže je vhodné nejaký ten rúž si obstarať. Čo sa týka bronzerov tie je lepšie vymeniť za klasické farby na líčka, ale nemusíte sa toho nejako striktne držať, len červeň na líčkach proste k zime viac patrí. 

Zima je celkovo obdobie, kedy aj naša pokožka uvíta viac hydratačné krémy akými sú telové maslá, ktoré sa v zime do pokožky vsiaknu omnoho jednoduchšie. Siahnuť môžete aj po telových olejoch, dodáte tak pokožky extra dávku výživy a bude to aj pre vás príjemná zmena. Všeobecne si v zime môžme dovoliť hutnejšie konzistencie krémov a to tak pleťových ako aj telových. 

Ani naše vlasy na tom v zime nie sú najlepšie, strácajú lesk, lámu sa, obzvlášť ak nosíme čiapky naše vlasy doslova trpia a zvyknú sa aj skôr mastiť. Ja sa snažím v zime používať vlasové oleje, používam ich aj počas roka, ale väčšinou až v zime zistím, či skutočne aj fungujú, oleje totiž dokážu vlasy udržať v takom to pôvodnom stave, vedia aspoň trochu zabrániť poletovaniu a stáčaniu sa, aspoň u mňa majú vlasové oleje tento efekt. 

Ako sa na zimu z hľadiska kozmetiky pripravujete vy?

Komentáre